Espoon Kaupunginteatteri

Espoon Kaupunginteatteri on Suomen Kansainvälinen teatteri ja ainoa aikuisille tarkoitettu ammattiteatteri Espoossa. Teatterin ohjelmisto rakentuu omasta tuotannosta sekä koti- ja ulkomaisista vierailuesityksistä.

Kaupunginteatterin verkkosivut(ulkoinen linkki)

Teatteri Hevosenkenkä

Vuonna 1975 perustettu Teatteri Hevosenkenkä on ammattiteatteri, jossa käytetään nukke- ja musiikkiteatterin eri ilmaisumuotoja monipuolisesti. Teatterin kohderyhmänä ovat 2–12-vuotiaat lapset. Teatteri sijaitsee Juhannusmäellä Espoossa. Teatterirakennus – vuonna 1899 rakennettu idyllinen kansakoulu – on kunnostettu ja laajennettu ihanteelliseksi miljööksi lapsiyleisölle. 

Teatteri Hevosenkengän verkkosivut(ulkoinen linkki)

Unga Teatern

Unga Teatern, ent. Skolteatern, perustettiin kiertäväksi lasten- ja nuortenteatteriksi jo vuonna 1960. 57 vuotta täyttävä lasten- ja nuorten teatteri on lajinsa vanhin teatteri Suomessa. Vuonna 1985 teatteri sai kiinteän näyttämön Espoosta. Unga Teatern on vuosien saatossa tullut tunnetuksi esityksistä, joiden humanismi puhuttelee kaikenikäisiä.

Unga Teaternin verkkosivut(ulkoinen linkki)

Tanssiteatteri Glims & Gloms

Glims & Gloms on palkittu espoolainen tanssiteatteri, jonka taiteellisena pyrkimyksenä on tuottaa esityksiä, joissa komiikka koskettaa, huumori yllättää ja tanssi kohottaa. Teatteri suuntaa esityksensä laajalle katsojakunnalle - lapsille, nuorille ja aikuisille.

Glims & Glomsin verkkosivut(ulkoinen linkki)

Teatteri Taimine

Teatteri Taimine on vuonna 2002 perustettu kiertueteatteri lapsille ja nuorille. Taimine esiintyy päiväkodeissa, ala- ja yläasteilla sekä lukioissa. Teatteri tuottaa uutta draamatekstiä lapsille ja nuorille, jotka elävät suomalaisessa todellisuudessa. Ammattilaisista koostuva teatteri esiintyy vuosittain 45 000 katsojalle ensisijaisesti Suomessa, mutta myös muissa Pohjoismaissa. 

Taiminen verkkosivut(ulkoinen linkki)

TOTEM-teatteri

TOTEM-teatteri on espoolainen ammattiteatteri, joka on perustettu vuonna 1986. Teatterin pääasiallinen toimintamuoto on kiertuetoiminta, joka suuntautuu alakouluihin kotikunnassa Espoossa ja muualla Suomessa. TOTEM-teatterin esitykset on suunnattu 6‒12-vuotiaille lapsille ja ne toteutetaan sekä suomen- että ruotsinkielisinä.

TOTEM-teatterin verkkosivut(ulkoinen linkki)

Kino Tapiola

Kino Tapiola on ensi-iltateatteri joka valikoi ohjelmistoonsa pääasiassa eurooppalaisen ja kotimaisen elokuvan parhaimmistoa. Espoon Tapiolassa sijaitseva Kino Tapiola on yksi pääkaupunkiseudun harvoista alkuperäisessä, kulttuurisuojellussa asussaan säilyneistä vanhan ajan elokuvateattereista. Kino Tapiolassa tyylikäs, pieteetillä remontoitu 1950-luvun ulkoasu yhdistyy uusimpaan esitystekniikkaan.

Kino Tapiolan verkkosivut(ulkoinen linkki)