Stadsevenemang och festivaler

Esbo har ett brett spektrum av festivaler och stadsevenemang – med allt från musik till film och stadskultur.

Stadsevenemang Esbo

Konst och kultur sprids över staden och skapar unika möten och upplevelser. Stadsevenemang-teamet producerar och koordinerar både större evenemang och konstprojekt och fungerar som produktionspartner för andra evenemangsarrangörer.

Webbplatsen för Stadsevenemang Esbo

Esbodagen

Esbodagen är en gemensam fest för stadsborna då staden fylls av gratis evenemang, öppna för alla. Evenemangen på Esbodagen ordnas av lokala invånare, samfund, företag och olika slags aktörer. Vi kallar alla stadsbor till att komma med på festen under Esbodagen!

Läs mer om Esbodagen på espoopäivä.fi(extern länk).

April Jazz

April Jazz är en av de största jazzfestivalerna i Finland och har alltid arrangerats i april i Esbo sedan år 1987.

Webbplatsen för April Jazz(extern länk)

Espoo Ciné

Espoo Ciné är en av de största filmfestivalerna i Finland och har under årens lopp utvecklats till en central framförare av nya europeiska filmer i Finland. Under festivalen kan man se de intressantaste nya filmerna av såväl redan etablerade mästare som nya framväxande förmågor. Det fästes särskild uppmärksamhet vid kvinnliga filmskapare.

Webbplatsen för Espoo Ciné(extern länk)

JuuriJuhla-RotFest

JuuriJuhla-RotFesten har rötterna i spelmansmusiken i Esbo. Grenverket reser sig dock utan fördomar mot nya melodifläktar världen över. Såväl spelmän från Esbo som inhemska framstående folkmusiker, där mången redan har internationellt rykte, kliver upp på estraden för Rotfesten.

Webbplatsen för JuuriJuhla-RotFest(extern länk)

Orgelnatt och Aria

Vid de unika konserterna inpå natten under Festivalen Orgelnatt och Aria kan du njuta av ett högklassigt och mångsidigt program hela sommaren i Esbo medeltida stenkyrka (Esbo domkyrka). Toppartister inom sång-, orgel-, kammar- och orkestermusik skapar oförglömliga upplevelser under stämningsfulla sommarkvällar i kärnan av ett historiskt kulturlandskap.

Webbplatsen för Orgelnatt och Aria(extern länk)

PianoEspoo

Den internationella festivalen PianoEsbo arrangeras vartannat år och uppför pianomusik i all dess rikedom. Festivalen arrangerades för första gången 1991 på initiativ av Esbo kulturcentrum och har sedan dess vartannat år spritt sig utöver Esbo kulturcentrum även till andra konsertsalar i huvudstadsregionen. PianoEsbo har under åren etablerat sin position som ett av vårt lands mest betydande evenemang med fokus på klassisk pianomusik. 

Webbplatsen för PianoEspoo(extern länk)

VocalEspoo

Festivalen VocalEsbo arrangeras vartannat år och uppför spektrumet av vokalmusik i alla dess former. Människans röst är ett extremt mångsidigt instrument och denna rikedom får en guldkant på festivalen vid konserter med körer, sångensembler och solonummer. Fokus för festivalens program vilar oavsett genren på all slags musik där människans röst har en central roll.

Webbplatsen för VocalEspoo(extern länk)