Kaupunkitapahtumat ja festivaalit

Espoossa on laaja kirjo erilaisia festivaaleja ja kaupunkitapahtumia - musiikista elokuvaan ja kaupunkikulttuuriin.

Kaupunkitapahtumat Espoo

Taide ja kulttuuri levittäytyvät eri puolille kaupunkia luoden ainutlaatuisia kohtaamisia ja elämyksiä. Kaupunkitapahtumien tiimi tuottaa ja koordinoi niin suurtapahtumia kuin taideprojektejakin, sekä toimii tuotantokumppanina muille tapahtumajärjestäjille.

Kaupunkitapahtumat Espoon verkkosivut

Espoo-päivä

Espoo-päivä on kaupungin asukkaiden yhteinen juhla, jolloin kaupunki täyttyy maksuttomista ja kaikille avoimista tapahtumista. Espoo-päivän tapahtumat ovat paikallisten asukkaiden, yhteisöjen, yritysten sekä erilaisten toimijoiden järjestämiä. Kutsumme kaikkia kaupunkilaisia liittymään Espoo-päivän juhlintaan!

Tutustu lisää Espoo-päivään osoitteessa espoopäivä.fi(ulkoinen linkki)

April Jazz

April Jazz on yksi Suomen suurimmista jazzfestivaaleista ja se on järjestetty Espoossa aina huhtikuussa vuodesta 1987 alkaen.

April Jazzin verkkosivut(ulkoinen linkki)

Espoo Ciné

Espoo Ciné on yksi Suomen suurimmista elokuvafestivaaleista ja vuosien mittaan Espoo Cinéstä on muodostunut keskeinen uuden eurooppalaisen elokuvan esittäjä Suomessa. Festivaalilla nähdään mielenkiintoisimpia uusia elokuvia sekä asemansa jo vakiinnuttaneilta mestareilta että vasta nousemassa olevilta uusilta kyvyiltä. Erityistä huomiota kiinnitetään naisiin elokuvantekijöinä.

Espoo Cinén verkkosivut(ulkoinen linkki)

JuuriJuhla-RotFest

JuuriJuhla-RotFestin juuret ovat espoolaisessa pelimannimusiikissa. Oksisto kurottaa kuitenkin ennakkoluulottomasti kohti uusia säveltuulahduksia ympäri maailmaa. JuuriJuhla-festivaalin lavoille kipuaa niin espoolaiset pelimannit kuin kotimaiset huippukansanmuusikot, monet jo kansainvälisesti ansioituneita. 

JuuriJuhlan verkkosivut(ulkoinen linkki)

Urkuyö ja Aaria

Urkuyö ja Aaria -festivaalin ainutlaatuisissa myöhäisillan konserteissa voit nauttia korkeatasoisesta ja monipuolisesta ohjelmasta koko kesän Espoon keskiaikaisessa kivikirkossa (Espoon tuomiokirkko). Laulu-, urku-, kamari- ja orkesterimusiikin huippuesiintyjät luovat unohtumattomia elämyksiä tunnelmallisissa kesäilloissa historiallisen kulttuurimaiseman keskellä. 

Urkuyö ja Aarian verkkosivut(ulkoinen linkki)

PianoEspoo

Joka toinen vuosi järjestettävä kansainvälinen PianoEspoo-festivaali esittelee pianomusiikkia kaikessa sen rikkaudessaan. Festivaali järjestettiin ensimmäistä kerran vuonna 1991 Espoon kulttuurikeskuksen aloitteesta ja siitä lähtien se on kahden vuoden välein levittäytynyt Espoon kulttuurikeskuksen lisäksi myös pääkaupunkiseudun muihin konserttisaleihin. Vuosien aikana PianoEspoo on vakiinnuttanut asemansa maamme merkittävimpänä klassiseen pianomusiikkiin keskittyvänä tapahtumana. 

PianoEspoon verkkosivut(ulkoinen linkki)

VocalEspoo

Joka toinen vuosi järjestettävä VocalEspoo-festivaali esittelee vokaalimusiikin kirjoa monissa muodoissaan. Ihmisääni on instrumenttina äärimmäisen monipuolinen, ja tätä rikkautta festivaalilla juhlistetaan niin kuoro-, lauluyhtye kuin soolokonserteissa. Festivaalin ohjelmassa painotus on genreen katsomatta kaikenlaisella musiikilla, jossa ihmisäänellä on keskeinen rooli.

VocalEspoon verkkosivut(ulkoinen linkki)