KAMU Esbo stadsmuseum

Fem museer och tusentals berättelser. KAMU Esbo stadsmuseum värnar, undersöker och bevarar Esbos och Esbobornas historia och kulturtradition tillsammans med stadens invånare. Tusentals berättelser lagrade i museets samlingar berättar om livet i Esbo.

Fem museer i olika delar av Esbo

I KAMUs museer kan du bekanta dig med Esbos historia, arkitektur, livet på en bondgård, ett fiskarhemman i skärgården, svunna tiders skolgång och villalivet för mer än hundra år sedan.

Tusentals berättelser lagrade i museets samlingar.

KAMU är rätt ställe att vända sig till för den som vill se bilder från till exempel herrskapets kaffebjudningar på Esbo gård, arkitektoniska pärlor i trädgårdsstaden Hagalund eller förortsvardagen i Kirstibacken.

I samlingarna finns bland annat en brandbil, en jukebox, en fjäderboa, senatorns frackjackor, såpa, maskeraddräkter, Barbieskor och tiotusentals andra föremål från fem århundraden.

I KAMUs museiarkiv lagras olika dokument, kartor, byggnadsritningar och minneskunskapsmaterial. Samlingarna innehåller även trycksaker, tidningar och böcker samt en del audiovisuellt material.

De senaste århundradena kan ses i Esbo landskap, byggd miljö och arkeologiska fynd.

Aktuellt