Idrottanläggningar utomhus

Välkommen att röra på dig på utomhusidrottsanläggningarna i Esbo! Gå till badstränderna eller bollplanerna på sommaren och koppla av i en vak eller på skidspåren på vintern. I Esbo idrottsparker kan du utöva många olika grenar.

Badplatser

I Esbo finns det åtta övervakade badstränder och 17 små badstränder utan badvakt. Alberga friluftsbad betjänar stadsborna på sommaren. På vintern kan du njuta av vinterbadande på de magnifika vinterbadplatserna i Esbo.

Idrotts- och bollplaner

Bollplaner finns i idrottsparker, invånarparker, nära stränder och i anslutning till skolor.

Bekanta dig med idrottsparkerna i Esbo

I Esbo finns det sju idrottsparker som erbjuder möjligheter till olika sporter på toppnivå. I idrottsparkerna kan du utöva bland annat fotboll, boboll, gatubasket, innebandy, skridskoåkning, ishockey, löpning, längdhopp, skateboardåkning, motion och beachvolleyboll.

Åk skridskor!

I Esbo finns det tiotals kostnadsfria skridskobanor och konstisbanor för skridskoåkning och issport. I Hagalunds isträdgård hittar du en bana som lämpar sig väl för långfärdsskridskoåkning. En längre bana för långfärdsskridskoåkning görs i Oitans när väder- och isförhållandena är gynnsamma.

Bekanta dig med idrottsanläggningarnas ansökningstider, bokningspraxis och prislista. Idrottsklubbar från Esbo har företräde vid fördelning av träningstider.

Vill du boka en tennisbana eller se bokningar för idrottsanläggningar? Du kan bläddra i idrottsanläggningarnas elektroniska bokningskalender utan att logga in.