Tips för dig som är hemma med barn

Här är en sida som vi skapat för dig som är hemma med barn. Här finns vår personals tips på svenskspråkiga aktiviteter och annat som passar utmärkt att göra i egna hemmet.  

Pedagogiska material skapat av vår personal

  • Plattformen LäGE(extern länk) - en plattform som är gjord för och med personal inom småbarnspedagogiken men där många av tipsen också går att använda sig av i det egna hemmet.
  • Plattform Läslust i Esbo(extern länk) - en plattform om läsning och läslust gjord för förskolan och årskurs 1-2 men som innehåller massor av tips på läsfrämjande aktiviteter och även många länkar till andra sidor och plattformar som lockar till läslust.

Läsning och ordkonst

Spel och digitala lösningar 

Aktiviteter utomhus

Lek och rörelse

  • Folkhälsans lekdatabas(extern länk) är full med tips på olika lekar med olika teman. Lekarnas teman är språklekar, simlekar, vänskapslekar och rörelselekar. Inom varje tema kan man också filtrera på ålder,  om den ska kunna göras inne eller ute, vad man vill öva med den leken och vem som ska leka (vuxen-barn, mindre grupp eller stor grupp).
  • Hoppa på med BUU-klubben(extern länk) är ett roligt videomaterial där du kan göra olika rörelseövningar tillsammans med figuren Bärtil och lära dig nya lekar genom videorna Tusen sätt att leka. 

Annat roligt 

Lilla Luckans materialbank (extern länk)finns massor av material och kulturinnehåll som riktar sig till barnfamiljer. Här finns tips på pysselaktiviteter, färgläggningsbilder, olika uppgifter att göra, tips på sagor och mycket mer. Här hittar ni även aktiviteten Ordäventyret(extern länk) där barn parar ihop ord och bild på flera språk.

BUU-klubbens sida på barnens Arena (extern länk)finns mycket roligt - allt från spel, olika teve-program till pysseltips och färgläggningsbilder.