Toimintaa kotona oleville lapsille

Olemme tehneet teitä ajatellen sivuston, jossa on koottuna tekemistä kotona oleville lapsille. Nämä ovat meidän oman henkilöstömme ehdotuksia teille ja ne on helposti toteutettavissa kotioloissa.

Toimintavinkkejä kotiin Google Sitesissä(ulkoinen linkki)

Toivomme teille innostavia ja hauskoja hetkiä lasten kanssa!

Lukeminen

  • lapselle lukeminen: kuvakirjat, pitkät tarinat, lukemisesta kertominen ja keskustelu
  • sadutus(ulkoinen linkki): Sadutuksella kuunnellaan lasta.Sadutus antaa läheisyyden ja turvallisuuden tunteen tässä ja nyt. Myös kriisin hetkellä on hyvä saduttaa – kuunnella sitä, mitä toinen haluaa kertoa. Sadutus kutsuu puhumaan, kohtaamaan.
  • Lukulumo(ulkoinen linkki) on varhaiskasvatukseen suunnattu digitaalinen työkalu, joka tarjoaa laajan valikoiman kuvakirjoja suomeksi ääneen luettuina. Helppokäyttöisen sovelluksen avulla voit kuunnella suurta osaa kirjoista myös kymmenillä eri kielillä.

Pelaaminen ja digitaaliset ympäristöt

Tekemistä ulkona

Muuta kivaa tekemistä

Konserttikeskus on vienyt elävän musiikin ilosanomaa lapsille ja nuorille kouluihin ja päiväkoteihin jo lähes 60 vuotta. Konserttikeskuksen etäkonserttien(ulkoinen linkki) avulla Konserttikeskus tarjoaa sisältöä tässä poikkeustilanteessa. Etäkonsertin voi katsoa livenä silloin kun se lähetetään tai taltioituna sisältönä omaan toimintaan sopivana ajankohtana. Yksi konsertti kestää noin 40 minuuttia.

Koko Espoo