Ledtrådar till vårt förflutna

Metsästäjä-keräilijä Johtolankoja juurillemme -näyttelystä.

Tid

17.3.2022 klo 08.40 – 29.1.2023 klo 15.00

Plats

KAMU Esbo stadsmuseum

Flitarvägen 5, 02100 Esbo

Se plats på kartan(extern länk)

Organisatör

KAMU Esbo stadsmuseum

Pris

  • 10€ Nedsatt inträdesavgift
  • 20€ En gemensam biljett till museerna i Utställningscentret WeeGee

Köp biljett

Evenemangens webbplats

espoo.fi(extern länk)

Utställningen Ledtrådar till vårt förflutna är en resa bakåt i tiden! Utställningen, som öppnar i KAMU Esbo stadsmuseum den 17.3.2022, granskar arvsmassan hos den nutida människan och spårar våra rötter tillbaka till förhistorien. Utställningen är den första i Finland att belysa förhistorien ur genetisk synvinkel.

Det publiceras ständigt ny genforskning och vår bild av det förflutna klarnar. Tack vare de senaste årens forskning om forntida DNA vet vi mera än någonsin om de förhistoriska människornas flyttrörelser och till och med om deras utseende. Genetiken visar att det inte finns biologiskt grundade belägg för fördomar om hudfärg eller ursprung.

Utöver vårt genetiska arv belyser utställningen Ledtrådar till vårt förflutna hur människor under förhistorien bodde och livnärde sig. I utställningen kan museibesökare bland annat utforska hur en stenåldersbostad sett ut och lyssna på tidig indoeuropeiska. Utställningens stora och effektfulla illustrationer är gjorda av bildkonstnären Tom Björklund som är insatt i arkeologi.

Du kan också köpa en bok, Före Esbo, som berättar om Esbos förhistoria på ett lättläst sätt med bilder. Passar även för barn och ungdomar.

  • Hagalund
  • museer
  • utställningar