Johtolankoja juurillemme

Metsästäjä-keräilijä Johtolankoja juurillemme -näyttelystä.

Aika

17.3.2022 – 29.1.2023 EET/EEST

Paikka

KAMU Espoon kaupunginmuseo

Ahertajantie 5, 02100 Espoo

Katso sijainti kartalla(ulkoinen linkki)

Järjestäjä

KAMU Espoon kaupunginmuseo

Hinta

  • 20€ Näyttelykeskus WeeGeen yhteislippu
  • 10€ Alennettu pääsymaksu

Osta lippu

Tapahtuman nettisivut

espoo.fi

Johtolankoja juurillemme -näyttely on mielenkiintoinen matka menneisyyteen! KAMU Espoon kaupunginmuseolla 17.3.2022 avautuneessa näyttelyssä pääset tutustumaan tämän päivän ihmisen perimään ja etsimään juuriamme esihistoriasta. Näyttely on ensimmäinen Suomessa, jossa kerrotaan esihistoriasta geenitiedon näkökulmasta.

Uutta geenitietoon liittyvää tutkimusta julkaistaan jatkuvasti ja käsityksemme menneisyydestä tarkentuu. Viime vuosien muinais-DNA-tutkimuksen ansiosta tiedämme aikaisempaa enemmän menneisyyden ihmisten muuttoliikkeistä ja jopa heidän ulkonäöstään. Genetiikka osoittaa, että ihonväriin tai asuinpaikan sijaintiin liittyvillä ennakkoluuloilla ei ole biologiaan perustuvaa pohjaa.

Johtolankoja juurillemme -näyttely kertoo perimän lisäksi, miten ihmiset asuivat ja hankkivat elantonsa. Näyttelyssä museokävijät voivat muun muassa tutkia, millaiselta kivikauden asunto on näyttänyt ja kuunnella muinaista indoeurooppalaista kieltä. Näyttelyn suurikokoiset ja vaikuttavat kuvitukset ovat arkeologisiin aiheisiin perehtyneen kuvataiteilija Tom Björklundin käsialaa.

Voit ostaa myös Ennen Espoota -kirjan, jossa kerrotaan helppolukuisesti ja kuvien kera Espoon esihistoriasta. Sopii myös lapsille ja nuorille.

  • Tapiola
  • museot
  • näyttelyt