Espoo myy Olarista ja Finnoosta tontteja asuinrakentamiseen

9.12.2022 7.57Päivitetty: 18.1.2023 6.44
Tyhjillään oleva kerrostalo, jonka kivijalkaan on maalattu graffiteja. Rakennuksen vieressä on katu, jota pitkin kulkee kaksi lasta ja aikuinen.
Avaruuskadulla Olarissa sijaitsevat huonokuntoiset opiskelija-asunnot puretaan. Niiden paikalle on tulossa asuinkerrostaloja. Kuva: Noora Nilsén / MySome

Olarissa huonoon kuntoon päässeet opiskelija-asunnot puretaan ja tilalle rakennetaan asuinkerrostaloja. Finnoossa on myynnissä asuinkerrostalotontti lähellä uutta metroasemaa.

Espoon kaupunki myy kaksi asuinkerrostalotonttia Avaruuskadulta Olarista. Tonteilla nykyään sijaitsevat huonokuntoiset ja tyhjillään olevat Hoasin opiskelija-asunnot puretaan ja tilalle rakennetaan asuinkerrostaloja.  

Tontit myydään suurimman tarjouksen tehneelle. Ostaja vastaa nykyisten rakennusten purkamisesta.  

Tonteille tulee rakentaa vapaarahoitteisia omistusasuntoja, jotka myydään yksityisille kuluttajille. Myytävillä tonteilla on rakennusoikeutta yhteensä noin 12 500 kerrosneliömetriä. Tonttien yhteenlaskettu pinta-ala on noin 8 600 neliömetriä. Pienemmälle tontille voi rakentaa korkeintaan viisikerroksisia asuintaloja ja suuremmalle korkeintaan kuusikerroksisia. 

Tontit sijaitsevat Kuitinmäen palvelujen läheisyydessä. Alueella on hyvät kulkuyhteydet myös julkisilla liikennevälineillä. Lähin metroasema sijaitsee kauppakeskus Isossa Omenassa, jonne on matkaa noin 1,5 kilometriä. 

Koska tontit sijaitsevat Kuitinmäen keskeisen kävely-yhteyden eli Kuitinmäenraitin varressa, tulee kivijalkoihin sijoittaa myös liike-, palvelu- tai toimistotilaa.  

Tarjous tulee toimittaa 31.1.2023 kello 12 mennessä. Tarkemmat tiedot tonteista ja tarjouskilpailuun osallistumisesta löytyvät Espoon kaupungin verkkosivuilta

Finnoon tontille voi rakentaa kahdeksankerroksisia asuintaloja 

Espoon kaupunki myy avoimella tarjouskilpailulla asuinkerrostalotontin Finnoosta. Tontti sijaitsee erinomaisten kulkuyhteyksien äärellä Finnoonkallion alueella lähellä Finnoon metroasemaa. Merenrantaan on matkaa noin kilometri. 

Tontille toteutettavan asuntorakentamisen tulee olla vapaarahoitteista ja vähintään puolet asuinrakentamisesta on toteutettava yksittäisille kuluttajille myytävinä omistusasuntoina. Tontin pinta-ala on noin 2 200 neliömetriä. Rakentamisoikeutta on 3 800 kerrosneliömetriä ja taloista voi rakentaa kahdeksankerroksisia. 

Ostotarjouksen voi tehdä yksittäinen toimija tai ryhmä. Tontti myydään suurimman tarjouksen tehneelle.  

Tarjous tulee toimittaa 31.1.2023 kello 12 mennessä. Tarkemmat tiedot tontista ja tarjouskilpailuun osallistumisesta löytyvät Espoon kaupungin verkkosivuilta

Sekä Olarin että Finnoon tonttien myynnistä päättää lopullisesti kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto. 

  • Kaupunkikehitys
EspoonlahtiMatinkylä