Espoolaista hiilijalanjälkeä tutkittiin Sellon kirjastossa 18.5.

Julkaistu: 20.5.2022 10.18
Tilaisuuden visuaalinen ilme
Kuva: Tereza Dickson

Hiilijalanjäljillä - kohti kestävää elämäntapaa! -tapahtumasarjan ensimmäistä iltaa vietettiin Sellon kirjastossa. Tilaisuus livestreamattiin suoraan lavalta myös kotisohville.

Tilaisuudessa käsiteltiin kestävän elämäntavan teemoja asiantuntijoiden puheenvuorojen johdolla. Tapahtuma livestreamattiin, ja tallennetta on mahdollista katsoa 1.6. asti osoitteessa https://www.mediaserver.fi/live/hiilijalanjaljilla(ulkoinen linkki). Huomioithan, että tallenne löytyy sivun alalaidasta. 

Ensimmäisinä lavalla energiatehokkaaseen asumiseen antoivat vinkkejä HSY:n Ilmastoinfon asiantuntijat Marikka Sand ja Auli Honkanen konkreettisten esimerkkien avulla. HSY:n Ilmastoinfo(ulkoinen linkki) tarjoaa runsaasti maksutonta ja puolueetonta neuvontaa ja koulutusta energia-asioissa sekä esimerkiksi Koutsi-verkkokoulutuksia. 

Seuraavaksi lavalle nousi Suomen ympäristökeskuksen johtava tutkija Jari Lyytimäki. Puheenvuorossaan hän pureutui kestävän elämän kipupisteisiin ja syihin, miksi arki ei jo ole kestävää ja kannusti pieniinkin arjen tekoihin. Suomen ympäristökeskuksen Ratkaisuja-blogissa julkaistua Jari Lyytimäen julkaisua pääset lukemaan täältä.(ulkoinen linkki)

Viimeisen puheenvuoron piti Espoon kaupungin Kestävän kehityksen osaamiskeskuksen projektipäällikkö Ville Taajamaa. Hän käsitteli YK:n kestävän kehityksen periaatteita ja Agenda 2030 –ohjelmaa sekä Espoon kaupungin roolia tavoitteiden saavuttamisessa. Lisää kestävän kehityksen työstä Espoossa voit lukea osoitteesta https://www.espoo.fi/fi/kestava-kehitys/kestavan-kehityksen-tavoitteet(ulkoinen linkki)

Hiilijalanjäljillä - kohti kestävää elämäntapaa! -hybriditapahtumat ja työpajat jatkuvat kesäkuuhun asti  

Työpajoissa kuulet alustuksen kaupungin energia-asiantuntijalta. Tämän jälkeen pääsemme pohtimaan yhdessä, minkälaisella tiedotusmateriaalilla kaupunki voisi parhaiten tukea uusien energiaratkaisujen käyttöönottoa sekä sähköautojen latauspisteiden rakentamisesta taloyhtiöissä. Työpajat järjestetään Sellon kirjastossa 23.5. ja Lippulaivan kirjastossa 6.6.  

1.6. käsittelemme kestävän elämäntavan teemoja Lippulaivan kirjastossa. Kuulemme lisää mielenkiintoisia ja inspiroivia puheenvuoroja ja käsittelemme asukkaita askarruttavia kysymyksiä. Minkälaista kaupunkilaisen kestävä arki voisi olla? Miten kauppakeskus voi olla kestävä? Entäpä miten voisimme inspiroitua Aktivistimummon esimerkistä? 

Tapahtumasarjan viimeisellä kerralla, keskiviikkona 15.6. paneudutaan espoolaiseen kestävään arkeen viimeisen kerran. Mitä voisivat olla kestävämmät arjen valinnat? Entäpä voisiko sinusta tulla omavaraisuutta tavoitteleva energiakansalainen? Mitä kiertotalouden teemoja Espoon kaupunki jo tekee ja miten tämä helpottaa asukkaiden arkea? Tilaisuuden avaa kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä. 

Olet lämpimästi tervetullut osallistumaan myös näihin tilaisuuksiin niin paikan päälle kirjastoon tai kotisohvalta käsin.
Lisätietoa ja ilmoittautumisen löydät tästä linkistä.(ulkoinen linkki)

  • Kestävä kehitys