Espoonlahdessa sulkeutuu asiointipiste ja avautuu Espoo-info

11.3.2022 6.17Päivitetty: 11.3.2022 11.29
Piirroskuva: ihmiset juttelevat istuen pöytäryhmässä ja kaksi henkilöä seisoen.

Espoon kaupunki avaa Espoo-info-nimellä kulkevan neuvontapisteen kauppakeskus Lippulaivaan, Espoonlahteen, torstaina 31.3.2022. Espoo-info tarjoaa neuvontaa ja digitukea eli opastusta sähköiseen asiointiin. Se on palveluvalikoimaltaan hieman suppeampi kuin asiointipiste, jonka kaupunki on päättänyt lakkauttaa Espoonlahdesta.

Jatkossa Espoonlahtea lähin asiointipiste, josta saa myös kassa- ja myyntipalveluja, sijaitsee Matinkylässä, Ison Omenan palvelutorilla. Kassapalvelut tarkoittavat esimerkiksi mahdollisuutta maksaa kaupungin laskuja ja ostaa lippuja lähiliikenteeseen tai tapahtumiin.

Maaliskuun lopussa poikkeuksia palvelussa

Väliaikaisessa kauppakeskuksessa Pikkulaivassa sijaitseva Espoonlahden asiointipiste palvelee koko palveluvalikoimallaan 11.3. asti. Tämän jälkeen kassapalvelut päättyvät Espoonlahdessa.

Asiointipisteen palveluneuvojat tarjoavat neuvontaa ja digitukea vanhassa paikassa vielä 14.–25.3. lyhennetyllä palveluajalla: maanantaista perjantaihin kello 13–16.

Maanantaista keskiviikkoon 28.–30.3. Espoonlahdessa ei ole saatavissa neuvontapalveluja, koska henkilöstö on kiinni muutossa.

Uusi Espoo-info avaa ovensa yhtä aikaa muun kauppakeskus Lippulaivan kanssa, torstaina 31.3. Ilmoitamme Espoo-infon palveluajoista lähempänä avauspäivää Espoo.fi-sivuilla sekä Lippulaivan verkkosivuilla.

Liikkuva palvelu jalkauttaa Espoo-infon asiakkaiden luo

Espoo-infon henkilöstö alkaa kevään aikana jalkautua myös liikkuvaan palveluun. Se tarkoittaa, että viemme digitukea ja palveluneuvontaa suoraan niistä hyötyvien kohderyhmien luokse, esimerkiksi seniorien palvelukeskuksiin.

Espoo-infojen ja liikkuvan palvelun toiminta muokkautuu vähitellen kokeilujen kautta, yhdessä asiakkaiden kanssa.

”Tarjoamme liikkuvaa neuvontapalvelua Espoo-info-nimen alla alueilla, joilta suljemme nykyiset asiointipisteet. Aluksi Espoonlahdessa, myöhemmin myös Espoon keskuksessa ja Tapiolassa. Kartoitamme parhaillaan paikkoja, joihin liikkuva neuvontapalvelu voisi jalkautua”, kertoo asiointijohtaja Kirsi Remes.

Osa laajempaa palvelumuutosta

Espoonlahden asiointipisteen sulkeminen ja Espoo-infon avaaminen on osa laajaa Espoon asiointipalvelujen muutosta. Kaupunginhallitus päätti joulukuussa 2021 lakkauttaa asiointipisteet Espoonlahden ohella Espoon keskuksesta (30.6.2022) ja Tapiolasta (30.9.2022) ja siirtää painopistettä liikkuvaan neuvontapalveluun ja digitukeen.

Muutos on osa Taloudellisesti kestävä Espoo -ohjelman (TakE) toimenpiteitä. Se olisi kuitenkin ollut edessä ilman säästöpaineitakin, koska kaupungin ja sen kumppanien palvelujen digitalisoituminen on muuttanut ja tulee muuttamaan asiointipalvelujen tarvetta.

Nykyisenkaltaiset asiointipisteet säilyvät Matinkylässä, Leppävaarassa ja Kalajärvellä.

Lisätietoja

  • Asiointi
Espoonlahti