Tapahtumapaikat

Mistä tilat tapahtumalle?

Tapahtumapaikan valintaan vaikuttavat monet asiat, kuten vuodenaika, ajankohta, kohderyhmät, sijainti, aikataulu, kustannukset ja infrastruktuurin tarve. 

Tapahtuman järjestyspaikaksi sopivat niin puistot, torit, rannat, kadut, hallit, talot, areenat kuin erilaiset juhlatilat. Sisätiloissa järjestäminen on usein helpompaa, koska käytettävissä on silloin usein valmiit fasiliteetit.

Yleisötilaisuuden järjestäjän on hankittava tapahtumapaikan omistajan tai haltijan suostumus paikan käyttämiseen tilaisuutta varten ja varauduttava tilan käytöstä aiheutuviin kustannuksiin.

Alueen omistaja voi olla esimerkiksi valtio, kaupunki, yksityinen henkilö, yhteisö tai yksityinen organisaatio. Yksityisten alueiden, kuten kauppakeskusten, käyttöluvan myöntää kyseisen alueen omistaja tai haltija.

Espoon kaupungin omistuksessa olevat maa-alueet on mahdollista tarkistaa Espoon karttapalvelusta osoitteessa kartat.espoo.fi(ulkoinen linkki). Valitse vasemman yläkulman navigaatiosta ”Valitse kartalla näkyvät tiedot” > "Karttoja" > "Kaupungin maaomistus".

Espoon kaupungin hallinnoimien alueiden ja tilojen osalta alueita, tiloja ja niiden käyttöoikeuksia voi kysyä vastaavalta toimialalta alla olevien tietojen mukaisesti.