eVaka on Espoon kaupungin suomen- ja ruotsinkielisen varhaiskasvatuksen asiakastieto- ja toiminnanohjausjärjestelmä. eVaka on Espoon oma, avoimeen lähdekoodiin perustuva järjestelmä, jota kehitetään yhdessä Tampereen, Oulun ja Turun kaupunkien kanssa.

eVakassa huoltaja voi hakea lapselle paikkaa varhaiskasvatuksessa, esiopetuksessa tai kerhossa. Sähköisen asiointipalvelun kautta huoltaja ja päiväkoti voivat viestiä ja pitää yhteyttä tietoturvallisella tavalla. eVakan kalenterissa huoltaja myös varaa lapsen läsnäoloajat päiväkodissa sekä ilmoittaa poissaoloista.

Huoltajille näkyvien toimintojen lisäksi eVaka sisältää myös ominaisuuksia, jotka auttavat ohjaamaan ja suunnittelemaan päiväkotien toimintaa. Kyseessä onkin laaja järjestelmä, jonka avulla varhaiskasvatuksessa käsitellään mm. asiakastietoja, varhaiskasvatusmaksuja ja päätöksentekoa. 

Espoossa suomenkieliset ja ruotsinkieliset päiväkodit ottavat käyttöön eVakan eri toimintoja hieman eri aikataulussa, joten osa toiminnoista saattaa olla käytössä suomenkielisissä, mutta ei ruotsinkielisissä päiväkodeissa. Päiväkodit tiedottavat huoltajia, kun uusia toimintoja otetaan käyttöön.

HUOLTAJAOHJEET EVAKAN KÄYTTÖÖN

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET EVAKASTA