Kokopäivähoidosta perittävä enimmäismaksu on 295 €/kk (perheen nuorin lapsi). Toisesta lapsesta perittävä maksu on enintään 40 % nuorimman lapsen maksusta eli enintään 118 € /kk. Seuraavien lasten maksu on 20 % nuorimman lapsen maksusta. Alin perittävä asiakasmaksu on 28 € /kk. 

Tuloselvitys

Perheen tulee toimittaa ajantasaiset tuloselvitykset bruttotuloistaan.
Tuloselvitystä ei tarvita, jos perhe suostuu korkeimpaan maksuun.

Tulotiedot pääset toimittamaan tunnistautuessasi Suomi.fi kautta eVakaan(ulkoinen linkki) ja klikkaamalla omaa nimeäsi.
Huomioithan, että perheen aikuisten tulee tunnistautua palveluun henkilökohtaisella tunnistautumisella.

Jos perhe ei toimita kaikkien tarvittavia tulotietoja tai ne ovat puutteellisia, perhe maksaa korkeinta varhaiskasvatusmaksua. 

Perheellä on velvollisuus ilmoittaa tulojen muutoksista. Virheellisiin tietoihin perustunut alennus tai vapautus peritään takaisin taannehtivina varhaiskasvatusmaksuina.

Kaupungilla on oikeus tarkistaa perheen tietoja väestötietorekisteristä, Kelalta ja muilta viranomaistahoilta varhaiskasvatuksen asiakasmaksuista (1503/2016) annetun lain 17 §:n mukaisesti.

Maksun suuruuteen vaikuttaa myös hoitoajan kesto sekä poissaolot.

Huoltajat saavat varhaiskasvatuksen maksuista kirjallisen maksupäätöksen. Maksut laskutetaan palvelun antamisesta seuraavan kuukauden puolivälissä.

Asiakastiedote varhaiskasvatusmaksuista 1.8.2023 

Muuta huomioitavaa

Kerho- ja asukaspuistojen toiminta on maksutonta. Kerhotoimintaan osallistuminen ei vaikuta Kelan maksamaan kotihoidontukeen. Asukaspuistoissa koululaiset voivat ilmoittautua maksulliseen välipalaan. Lisätietoja välipalasta saa asukaspuistoista.

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut

+358 9 81627400Tuloselvityksen tarvittavine liitteineen voi lähettää osoitteeseen: Espoon Kaupunki, Talousyksikkö, Varhaiskasvatuksen laskutus, PL 30, 02070 Espoon kaupunki.

Puhelinneuvonta
ma, ke ja to klo 9-12 

Puhelussa on käytössä 5 valintamahdollisuutta:

1. Ruotsinkielinen varhaiskasvatus
2. Leppävaara
3. Tapiola ja Matinkylä-Olari
4. Espoonlahti
5. Espoon keskus

Varhaiskasvatuksen tuloselvitysten käsittelyssä on tällä hetkellä ruuhkaa. Emme valitettavasti pysty tällä hetkellä vastaamaan kaikkiin tiedusteluihin. Olemme pahoillamme tilanteesta.

Varhaiskasvatuksen palvelusetelin arvopäätös ja omavastuuosuus

+358 9 81627401Tuloselvityksen tarvittavine liitteineen voi lähettää osoitteeseen: Espoon Kaupunki, Talousyksikkö, Varhaiskasvatuksen laskutus, PL 30, 02070 Espoon kaupunki. Lapsen varhaiskasvatusaikoihin, varhaiskasvatuksen tarpeeseen ja perhetietoihin liittyvistä asioista vastaa lapsen varhaiskasvatusyksikön palveluntuottaja.

Varhaiskasvatusmaksujen määräytymistä koskevat tiedustelut:

Puhelinaika
Maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 9.00 - 12.00

Puhelimen aluevalinta:

01 Palveluseteli