Kaipaatko apua verkkopalveluiden tai digitaalisten laitteiden käyttämisen kanssa? Espoossa saat digitukea usealta eri toimijalta, kuten kaupungin asiointipisteistä, kirjastoista, työväenopistosta sekä eri järjestöistä ja yhdistyksistä. Lisäksi kukin viranomainen auttaa sinua omien verkkopalveluidensa käytössä.

Digituki on verkkoasioinnin ja älylaitteiden käytön tukea. Sen tarkoituksena on opastaa ja auttaa itsenäiseen ja turvalliseen laitteiden käyttöön sekä sähköiseen asiointiin.

Digitukea antava henkilö ei voi asioida puolestasi tai käsitellä esimerkiksi palvelujen käyttöön tarvittavia pankki- tai muita tunnuksiasi.

Digitukea saa monesta paikasta

VARAA AIKA henkilökohtaiseen opastukseen, joka voidaan pitää etänä, puhelimitse tai Espoo-infossa.

LÄHITUKI / Asiointipisteet Kalajärvellä, Leppävaarassa ja Matinkylässä

LÄHITUKI ja LIIKKUVA PALVELU/ Espoo-infot Espoonlahdessa ja Espoon keskuksessa. Tapiolassa vain liikkuva palvelu.

Digituki-tapahtumia

Espoon digitukiverkosto

Verkosto on tarkoitettu kaikille digituen toimijoille ja uudet jäsenet ovat tervetulleita!  

Espoon digitukitoimijoiden verkostossa on mukana kaupungin toimijoita sekä järjestöjä ja vapaaehtoisia. Näin digitukea voidaan tarjota eri tarpeisiin. Digitukiverkostossa kehitetään digitukea ja jaetaan muun muassa tietoa digitukeen liittyvistä tapahtumista.  

Espoon digitukiverkosto on samalla osa Digi- ja väestötietoviraston (DVV) koordinoimaa valtakunnallista digituen verkostojoukkoa, johon kuuluu toimijoita ja asiantuntijoita ympäri Suomea. Verkostolle järjestetään muutaman kerran vuodessa kokouksia, joissa toimijat pääsevät verkostoitumaan ja kertomaan omista toiminnoistaan ja tapahtumistaan.  Verkoston teemat vaihtelevat vuosittain. Vuoden 2022 teemana on digituen toimintamallin kehittäminen. 

Kiinnostuitko verkostosta?  

Jos liittyminen Espoon digitukiverkostoon kiinnostaa, ota yhteyttä: elsa-maria.aaltonen@espoo.fi 

Lisätietoa valtakunnallisesta verkostosta löydät osoitteesta dvv.fi/digituen-verkosto(ulkoinen linkki).  

Yhteystiedot ja palvelut