Avoimet työpaikat ja opiskelijoiden harjoittelupaikat varhaiskasvatuksessa

Espoon varhaiskasvatus on osaavaa, innovatiivista, motivoitunutta ja vahvasti yhteisöllistä. Tule sinäkin tekemään töitä espoolaisten lasten parissa!

Kuva: Taru Turpeinen

Voit olla alalla jo pitkään työskennellyt, urakehityksessä etenevä tai vaikkapa uutta työelämän suuntaa hakeva ammatinvaihtaja - kaikesta osaamisesta on hyötyä monipuolisissa tehtävissämme. Opiskelija, meillä voit myös suorittaa opintoihisi liittyvät harjoittelut tai työssäoppimisjaksot! Espoon varhaiskasvatus on täynnä mahdollisuuksia!

Ammattilaisena tai uutena tulokkaana Espoon varhaiskasvatukseen

Haluatko monipuolisen ja mielenkiintoisen työn, jolla on merkitys? Tule töihin Espoon varhaiskasvatukseen! Meillä pääset tekemään mielekästä, kehittävää ja monipuolista työtä lasten parissa, kivojen kollegoiden ja mukavan työyhteisön tukemana. Espoon varhaiskasvatus tarjoaa useita erilaisia työmahdollisuuksia vakituisista työpaikoista sijaisuuksiin.

Teksti jatkuu videon jälkeen.

Myös opiskelijoille on tarjolla harjoittelupaikkoja, joissa pääsee oppimaan ja innostumaan. Moni opiskelija haluaakin aloittaa myös työelämän tutussa harjoittelupaikassaan.

Espoon suomenkielinen varhaiskasvatus koostuu kunnallisista päiväkodeista, ryhmäperhepäiväkodeista, perhepäivähoidosta, kerhoista ja asukaspuistoista. Meillä on myös vuorohoitopäiväkoteja, jossa on mahdollista tehdä laajempaa vuorotyötä. Mielenkiintoinen työ on myös esimerkiksi kiertävällä varhaiskasvatuksen varahoitajalla - pääset tutustumaan toiminta-alueellasi eri päiväkoteihin ja jokainen työpäiväsi on taatusti erilainen.

Myös varhaiskasvatuksen avustajat ovat meille aarteita - arjen sujuvassa hoitumisessa on avustajilla tärkeä rooli lapsiryhmän monipuolisissa tehtävissä.

Espoo kouluttaa ja tukee oman osaamisen kehittämistä

Olit sitten varhaiskasvatusalan kokenut ammattilainen tai työurasi vasta aloittanut, meillä pääset kehittymään ja oppimaan uutta joka päivä. Olet erittäin tervetullut myös, jos olet alan vaihtaja. Perehdytämme ja koulutamme kaikki työntekijämme tehtäviinsä ja lisäksi tarjoamme mahdollisuuden pätevöityä alalle lastenhoitajaksi suorittamalla esimerkiksi lastenohjaajan tutkinnon oppisopimuksella. Tuemme osaamisesi kehittämistä erittäin mielellämme ja mahdollistamme tutkinto-opiskelua myös työn ohessa.

Espoon varhaiskasvatuksessa kannustamme työntekijöitämme pätevöitymään monin eri tavoin myös varhaiskasvatuksen sosionomin tutkintoon tai kasvatustieteiden maisteriksi. Maksamme esimerkiksi kurssimaksuja kasvatustieteen perusopinnoissa varhaiskasvatuksen stipendikukkarosta. Varhaiskasvatuksen opettajaksi tai erityisopettajaksi opiskeleville tarjoamme neljän kuukauden palkallisen opintovapaan.

Teksti jatkuu videon jälkeen.

Espoon varhaiskasvatus kouluttaa työntekijöitään ja tarjolla on laaja valikoima erilaisia kursseja ja koulutuksia. Varhaiskasvatuksen koulutuskalenteri on monipuolinen ja innostava ja työntekijöille tarjoamamme käytännönläheiset koulutuksemme hyvin suosittuja. Yksittäisillä koulutuksilla voit saada uusinta tietoa ja käytännön menetelmiä esimerkiksi digipedagogiikasta, ympäristö- ja liikuntakasvatuksesta, lapsen tuen tarpeesta tai vaikkapa ensiaputaidoista.

Jos suomi on sinulla toisena kielenä, niin voit opiskella meillä myös varhaiskasvatukseen liittyvää sanastoa. Tarjoamme mahdollisuuden suorittaa työhön liittyviä suomen kielen opintoja työajalla. Espoon varhaiskasvatuksessa on töissä myös kieli- ja kulttuuriopettajia. Arvostamme monipuolista kielitaitoa ja moninaisuutta työyhteisössämme.

Meillä on myös hyvät työsuhde-edut! Vapaa-ajallasi sinua ilahduttaa varmasti kaupungin työntekijöiden e-passietu, joka käy mm. liikunta- ja kulttuuritarjontaan. Meillä on käytössä myös työmatkaetu ja lounasetu. Kaupungin työntekijät voivat lisäksi nauttia esimerkiksi ilmaisesta virkistäytymisestä kaupungin uimahalleissa. Tarjoamme usein myös erityishintaisia lippuja kulttuuri- ja urheilutapahtumiin kaupungin työntekijöille.

Moniammatillinen työyhteisö ja yhteistyö on voimavara

Varhaiskasvatuksen työntekijöiden näkemyksillä, hyvinvoinnilla ja mielipiteillä on meille merkitystä. Työyhteisön jäsenenä pääset vaikuttamaan myönteisesti työpaikkasi viihtyisyyteen, toimintakulttuuriin ja käytäntöihin. Jokainen työntekijä on meille tärkeä.

Voit tuoda mukanasi uusia näkökulmia ja kenties sinulla on jokin erityisosaaminen, jota pääset toteuttamaan innokkaan oman lapsiryhmän kanssa tai jakamaan tietoa eri lapsiryhmien välillä.

Olemme kuntalaisten korkealle arvostama ja luotettava varhaiskasvatuksen asiantuntijaorganisaatio. Toimintamme perustuu lasten ja perheiden tarpeisiin sekä uusimpaan kasvatustieteelliseen tutkimustietoon.

Varhaiskasvatuksen henkilöstö ja yhteistyöverkosto toimii yhteistyössä moniammatillisesti lapsen kasvun, oppimisen ja tuen kysymyksissä. Yhteistyötä tehdään myös muiden tahojen kanssa.

Meillä on tehty ihania projekteja mm. musiikin, liikunnan ja digiosaamisen parissa. Voit tutustua niihin esimerkiksi täällä. Espoon varhaiskasvatuksessa on käytössä myös varhaiskasvatuksen opettajille suunnattu mentorointi, joka tukee sinua uusien asioiden omaksumisessa ja tarjoaa tukea ammatillisiin kysymyksiin ja pohdintoihin.

Teksti jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: Taru Turpeinen

Avoimet työpaikat

Kuulostaako varhaiskasvatustyö Espoossa mielekkäältä? Tule meille työkaveriksi! Tutustu kesäkauden haettaviin sijaisuuksiin ja katso myös vakituiset avoimet varhaiskasvatuksen työpaikat. Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää avoimista työpaikoistamme!

Katso avoimet työpaikat varhaiskasvatuksessa täältä(ulkoinen linkki).

Teksti jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: Taru Turpeinen

Harjoittelupaikat varhaiskasvatuksessa

Meillä voit suorittaa myös opiskeluihisi liittyviä harjoitteluja ja työssäoppimisjaksoja. Tarjoamme myös mahdollisuuden kotoutumis- ja kieliharjoitteluun. Katso tarkemmat ohjeet harjoittelupaikkojen hakemisesta alta!

Kasvatustieteen yliopisto-opiskelijat

Kasvatustieteen opiskelija, löydät Helsingin yliopiston Kasvatustieteellisen tiedekunnan kenttäpäiväkotiverkoston yhteistyöpäiväkodit alta.

Ammattikorkeakoulujen opiskelijat

Jos opiskelet esimerkiksi varhaiskasvatuksen sosionomiksi ammattikorkeakoulussa ja etsit harjoittelupaikkaa, voit olla suoraan yhteydessä harjoittelijapäiväkotiverkostoon kuuluvan päiväkodin johtajaan. Päiväkodit ja linkit yhteystietoihin löydät alta. Varhaiskasvatuksen sosionomi-harjoittelupaikkoja voit hakea myös KuntaRekryssä(ulkoinen linkki).

Muistathan, että ennen harjoittelua sinun tulee täyttää harjoitteluyksikössä tartuntatautikysely tuberkuloosin osalta, lomake löytyy sivulta Harjoittelupaikkojen yhteystietoja/Kasvatus ja opetusala/ Varhaiskasvatus

Teksti jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: Taru Turpeinen

Ammatillisen koulutuksen opiskelijat

Lastenhoitajien-, lähihoitajien ja lastenohjaajien työelämässä oppimisen jaksoja koordinoidaan yleensä suoraan oppilaitosten kanssa.

Yksittäisten harjoittelujen kohdalla voit olla yhteydessä varhaiskasvatuksen asiantuntijaan Satu Nerg-Öhmaniin sähköpostitse (satu.nerg-ohman@espoo.fi). Hän koordinoi suomenkielisen varhaiskasvatuksen oppilaitosyhteistyötä.

Kotoutumis- ja kieliharjoittelijat

Jos haluat suorittaa kotoutumis- tai kieliharjoittelusi Espoon varhaiskasvatuksessa, voit tiedustella harjoittelupaikkoja suoraan kunnallisista päiväkodeista.

Muistathan, että ennen harjoittelua sinun tulee täyttää tartuntatautikysely tuberkuloosin osalta, lomake löytyy sivulta Harjoittelupaikkojen yhteystietoja/Kasvatus ja opetusala/ Varhaiskasvatus

Kunnallisten päiväkotien yhteystiedot löydät täältä.

Kuva: Taru Turpeinen