Jupperin koulu
Jupperin koulu on vuosiluokkien 1-6 alakoulu. Se sijaitsee Suur-Leppävaaran alueella, Laaksolahden kaupunginosassa. Teemme yhteistyötä henkilökunnan ja oppilaiden kesken eri luokkien ja luokkamuotojen välillä.
Meidän koulu
Jupperin koulu sijaitsee läntisen Leppävaaran alueella, Laaksolahden kaupunginosassa. Jupperi on rauhallinen ja viihtyisä pienasutusalue, jossa on myös metsiä ja ulkoilupaikkoja. Alakoulussamme on 499 oppilasta. Toimimme kolmessa erillisessä rakennuksessa. Pienten koulu (vuosiluokat 1-2) sijaitsee Laaksolahti-talossa (Ylänkötie 16) ja isojen koulu (vuosiluokat 3–6) koulun varsinaisella tontilla P1 ja P2-rakennuksissa (Veininkatu 24). Koulussamme opiskellaan 20 yleisopetuksen luokassa ja kolmessa erityisopetuksen pienryhmässä.
Oppilasta ja oppimista sekä hyvinvointia pidetään koulussamme tärkeänä. Oppilaita osallistetaan sekä oman oppimisensa että koulun arjen suunnitteluun ja aktiiviseen toimintaan. Pyrimme valmistamaan lapsia elämää varten opettamalla heille laaja-alaisia tulevaisuustaitoja. Huomaamme hyvää ja rakennamme oppimista oppilaiden vahvuuksille.
Koulujen työ- ja loma-ajat löytyvät k(ulkoinen linkki)aupungin yhteisiltä sivuilta.
Koulumme arkea voi seurata koulun sosiaalisen median kanavien kautta. Tilit löydät sivun alareunasta.
Lukuvuosi 2023-2024 alkaa torstaina 10.8. klo 9.00. Oppilaat kokoontuvat koulurakennusten pihalle, mistä opettajat hakevat heidät omiin luokkiinsa. Koulu päättyy kaikilla klo 12.10. Perjantaina 11.8. oppilaiden koulupäivä on klo 8.15 - 12.10.
Maanantaista 14.8. alkaen noudatamme lukujärjestyksiä, paitsi 1. luokilla.
Hyvää lukuvuoden alkua kaikille!

Opetussuunnitelma
Koulussamme opetus ja kasvatus pohjautuvat opetussuunnitelmaan. Opetussuunnitelmamme kertoo, miten opetus koulussamme järjestetään sekä mitä ja miten opiskellaan. Opetussuunnitelma määrittelee oppiaineiden tavoitteet ja sisällöt sekä arvioinnin perusteet. Kunta- ja koulukohtaiset opetussuunnitelmat laaditaan valtakunnallisten opetussuunnitelman perusteiden pohjalta. Koulukohtaisen opetussuunnitelman löydät täältä(ulkoinen linkki)
Oppilasta ohjataan huolehtimaan ympäristöstä, kohtelemaan toisia ihmisiä arvostavasti sekä noudattamaan yhteisiä sääntöjä. Oppilaita ohjataan ryhmään kuulumisen taidoissa. Syrjimiseen, kiusaamiseen tai muuhun kurjaan käytökseen puututaan välittömästi.
Oppimisessa korostuvat oppimaan oppimisen taidot sekä laaja-alaisen osaamisen taitojen harjoittelu, vahvuuspedagogiikkaa hyödyntäen. Oppiminen tapahtuu vuorovaikutuksessa toisten oppilaiden ja koulun aikuisten kanssa käyttäen erilaisia työtapoja vaihtelevissa oppimisympäristöissä. Yhteistyötä tehdään luovasti ja luokkarajoja rikkoen. Oppilasta ohjataan löytämään ja hyödyntämään omia vahvuuksiaan ja ottamaan vastuuta omasta oppimisestaan, ikätasonsa mukaisesti.
Opetettavat kielet
A-kielet: englanti, saksa, ranska
B1-kieli: ruotsi
Painotettu opetus
Lisätietoa painotetusta opetuksesta löydät sivulta Painotettu opetus.
Arviointi
Arviointi perustuu asetettuihin tavoitteisiin. Arvioinnissa otetaan huomioon oppimisen tavoitteiden saavuttaminen sekä työskentelyyn ja taitoihin liittyvät tavoitteet. Arviointia toteutetaan työskentelyyn ja taitoihin liittyvänä itse- ja vertaisarviointina sekä opettajan tekemänä osaamisen arviointina toteuttaen monipuolisia arviointi- sekä osaamisen näyttämisen tapoja.
Poissaolot
Poissaoloa varten täytyy pyytää lupa. Jos poissaolo on 1-5 koulupäivää, pyydä lupa opettajalta. Jos poissaolo on yli 5 päivää, pyydä lupa rehtorilta. Jos oppilas sairastuu, ilmoita poissaolosta mahdollisimman pian luokanopettajalle.
Järjestyssäännöt
Koulun järjestyssäännöt ohjaavat jokaista hyviin käytöstapoihin ja toisten huomioimiseen sekä toimimaan koulussa sovittujen sääntöjen mukaan.
Ladattavat tiedostot
Oppilaskunta
Koulun oppilaskuntaan kuuluvat kaikki koulumme oppilaat. Vuosiluokkien 3-6 vuosittain valittavat edustajat muodostavat oppilaskunnan hallituksen nimeltään Joppi. Jopin mielipiteitä kuullaan koulun arkeen ja erilaisiin suunnitelmiin liittyvissä asioissa. Lisäksi he suunnittelevat ja toteuttavat erilaisia tapahtumia ja tempauksia.
Vihreä lippu
Koulullamme on kestävän kehityksen Vihreä lippu. Vuosiluokkien 3-6 edustajat muodostavat Vihreän lipun raadin, joka pyrkii edistämään asiaa koulun tasolla.
Ladattavat tiedostot
Opiskeluhuolto
Oppilas saa koulussa tukea hyvinvointiin ja oppimiseen. Tukea voi saada oppilaanohjauksen, tukiopetuksen, osa-aikaisen erityisopetuksen, oppilashuollon palvelujen, tulkitsemis- ja avustajapalvelujen sekä yleisen, tehostetun ja erityisen tuen avulla. Kaupungin sivuilta löydät lisätietoa erilaisista tukimuodoista.
Lisätietoa opiskeluhuollon palveluista löydät kaupungin yhteisiltä sivuilta.
Huoltaja voi olla suoraan yhteydessä opiskeluhuollon toimijoihin tai ottamalla yhteyttä omaan opettajaan.
Kiusaamisen ehkäiseminen
Koulussa tuemme hyvää yhteishenkeä esimerkiksi jatkuvalla ryhmäyttämisellä ja harjoittelemalla tunne- ja vuorovaikutustaitoja. Käytämme säännöllisesti esimerkiksi KiVa-koulu-materiaaleja. Koulussamme on nollatoleranssi kiusaamiseen ja koulun aikuiset puuttuvat aina havaittuihin kiusaamistilanteisiin. Oppilaita rohkaistaan kertomaan, jos heitä kiusataan tai he näkevät toisia kiusattavan.
Jos epäilet, että lastasi kiusataan tai hän kiusaa muita, ota yhteys lapsesi opettajaan. Kodin tuki ja yhteistyö on erittäin tärkeää, jotta kiusaamistilanteet saadaan selvitettyä. Tarvittaessa tukena ovat myös opiskeluhuolto ja muut viranomaiset.

Kiusaamiseen puuttumisen portaat
Pääpaino kiusaamisen ehkäisyssä on ennaltaehkäisevässä toiminnassa. Koulutasoisia keinoja on mm. vahvuuskasvatus ja positiivinen pedagogiikka, Verso - vertaissovittelu, KiVa-koulun materiaalit ryhmässä olemisesta ja toisten hyväksymisestä, oppilastiimit sekä laadukas yleinen tuki.
Ryhmäkohtaisia keinoja ovat mm. jatkuva ryhmäyttäminen ja kummitoiminta.
Mikäli herää epäily kiusaamisesta, selvitetään se KiVa-tiimin toimesta. Seurantajakso on kaksi viikkoa. Huoltajille tiedotetaan tilanteesta. Jos seurantajakson jälkeen kiusaaminen jatkuu, selvitetään asiaa seuraavaksi yhdessä huoltajien kanssa. Seurantaa tiivistetään ja kiusatun oppilaan turvallisuus ja hyvinvointi varmistetaan. Tarvittaessa tehdään yhteistyötä koulun ulkopuolisten tahojen, kuten lastensuojelun, poliisin tai nuorityön kanssa.
Iltapäivätoiminta
Perusopetuksen iltapäivätoiminta on ohjattua ryhmämuotoista toimintaa, jossa 15 lapsen ryhmää ohjaa yksi aikuinen. Lue lisää iltapäivätoimintaan hakemisesta kaupungin yhteisiltä sivuilta.
Sportti Iltapäiväkerhot järjestää iltapäivätoimintaa Jupperin koulun 1.- ja 2.-luokkalaisille sekä sitä vanhemmille erityisen tuen tarpeessa oleville lapsille. Iltapäiväkerho tarjoaa monipuolista ohjattua toimintaa, johon lapset voivat itse vaikuttaa. Liikuntaan ja ulkoiluaktiviteetteihin panostetaan erityisesti ja toiminnassa huomioidaan koulu ja sen lähialueet mahdollisuuksien mukaan.
Iltapäiväkerho on avoinna kaikkina arkikoulupäivinä klo 12-17.
Koulun kerhotoiminta
Koulupäivän jälkeen koululla järjestetään kerhotoimintaa. Koulun omat kerhot ovat oppilaille maksuttomia ja vapaaehtoisia. Oppilailla on koulupäivän, perusopetuksen iltapäivätoiminnan ja koulun kerhojen ajan voimassa sama vakuutus. Koulun rehtori vastaa koulun kerhotoiminnasta.
Espoon harrastuspolun maksuttomat harrastusryhmät käynnistyvät 11.9.2023 alkaen
Espoon harrastuspolku tarjoaa maksuttomia harrastuksia 3.–9.-luokkalaisille lapsille ja nuorille koulupäivien yhteyteen. Syyslukukauden harrastusryhmät käynnistyvät maanantaista 11.9. alkaen. Ryhmät kokoontuvat kouluilla, niiden läheisyydessä tai etäyhteydellä. Kaikki ovat tervetulleita mukaan!
Lasten ja nuorten toiveiden mukaisesti tarjolla on muun muassa kulttuuria ja taidetta, käsillä tekemistä sekä pelaamista ja koodausta. Muista, että voit ilmoittautua myös muihin kuin oman koulusi harrastusryhmiin.
Espoon harrastuspolun osallistujat ovat vakuutettuja harrastuksen keston ajan. Ryhmiin ilmoittaudutaan suoraan harrastuksen järjestäjälle. Harrastusryhmän järjestäjä on yhteydessä huoltajiin harrastuksen käytännön asioista. Harrastuksen järjestäjältä saat tiedon ryhmien ilmoittautumistilanteesta. Olethan yhteydessä harrastuksen järjestäjään, mikäli haluat perua lapsen osallistumisen tai sinulla on kysyttävää harrastuksesta.
Lue tarkemmat tiedot harrastuksista linkkien takaa ja ilmoittaudu mukaan nyt
Jupperin koulun harrastusryhmä:
- Parkour 3.–6.-luokkalaisille Jupperin koululla tiistaisin klo 14:15-16:15
Ilmoittautuminen ja lisätiedot Harrastushaussa.
Harrastusryhmät koulun lähellä: Harrastusryhmät Laaksolahden alueella .
Etäharrastusryhmät:
Etäharrastusryhmiä tarjoavat
- Incoach (Minecraft-ryhmät, Minecraft-ryhmä tytöille, Dungeons & Dragons -roolipeli yläkoululaisisille, Esports-ryhmä)(ulkoinen linkki)
- School of Gaming (AI-seikkailut – tarinallisen seikkailun luominen Minecraftin maailmassa)(ulkoinen linkki)
- Kiddiclubs (koodaus, tyttöjen oma koodausryhmä, mobiilisovellussuunnittelu yläkoululaisille)(ulkoinen linkki)
- Maaria Klemetti/Pakopelisuunnittelu(ulkoinen linkki)
Lisätietoja: Espoon harrastuspolku: espoo.fi/harrastuspolku(ulkoinen linkki)
Muu kerho- ja harrastustoiminta koulun tiloissa
Erilaisilla yhteistyötahoilla on mahdollisuus järjestää kerhoja ja muuta harrastustoimintaa koulun tiloissa. Toiminta on järjestäjästä riippuen maksutonta tai maksullista. Vastuu koulun tiloissa tapahtuvasta muusta harrastustoiminnasta on toiminnan järjestäjällä.
Englannin kielen kerho (1- , 2- ja 3-luokkalaisille)
4Kids-Englanninkerho: MA klo 14.20-15.05 (Pienten koululla, 21.8.2023 alkaen) Vain 9 paikkaa jäljellä!
Opetusmetodimme koostuu hauskoista leikeistä, lauluista, peleistä sekä askarteluista. Kurssilla keskitytään puhumiseen, ääntämiseen, sanastoihin, kaikki tehdään hauskalla tavalla! Kerhoon ei tarvitse osata englantia etukäteen!
Lisää tietoa, hinnasto, kuvia, kerhosta sanottua, jne. täältä(ulkoinen linkki)
Ope: ”Fabi”, Fabiane Laube (Englantilaisen filologian maisteri, Helsinki Yliopisto)
Ilmoittautuminen (ulkoinen linkki)20.8 mennessä:
Westend Indiansin monilajikerho
Westend Indians järjestää koulullamme monilajikerhoa. Kerho järjestetään torstaisin klo 14:15-15:00 ja on suunnattu 1-4-luokkalaisille.
Monilajikerhossa tutustutaan mahdollisimman useisiin eri lajeihin pelien ja leikkien avulla. Yleisimpiä lajeja ovat jalkapallo, telinevoimistelu, käsipallo, ultimate ja salibandy. Kerhoon ovat tervetulleita niin tytöt kuin pojatkin, eikä aiempaa kokemusta eri lajeista tarvita.
Kerhot järjestetään ensimmäisen kerran elo-syyskuussa viikolla 35 ja siitä eteenpäin joka viikko (pois lukien koulun lomat ja muut koulun puolesta tulevat vuoroperuutukset, syysloma 16.–20.10, joulutauko 8.12.–8.1, hiihtoloma 19.–24.2. ja juhlapyhät) keväälle 28.4. saakka.
Kerhoihin voi käydä tutustumassa elo-syyskuun ajan veloituksetta kokeilujakson ajan. Kerhoihin tulee kuitenkin ilmoittautua ennakkoon.
Lisätietoa kerhoista ja ilmoittautumiset tämän linkkien takaa:https://westendindians.fi/joukkueet/jupperin-koulu-monilaji-vanhemmat(ulkoinen linkki)
WAU!-liikunta kerho
Jupperin koulun maksuton WAU liikuntakerho alkaa viikolla 35. Koulun WAU kerho on suunnattu 3.-6. luokkalaisille. Kerho pidetään tiistaisin 14.30 - 15.30 koulun liikuntasalissa tai ulkona koulun pihalla.
WAU kerhot ovat matalankynnyksen toimintaa, eli kerhoissa ei keskitytä kilpailemiseen, vaan lapsilla on mahdollisuus päästä liikkumaan monipuolisesti ja enemmän rennosti/leikkimielisesti. Kaikki WAU liikuntakerhot ovat kaupungin tukemaa toimintaa ja siten myös maksuttomia. Kaikki ilmoittautuneet kerholaiset ovat myös vakuutettuja.
Ilmoittautuminen kerhoon osoitteesta suomisport.fi(ulkoinen linkki) Etusivun sporttihausta löydätte kaikki Espoon WAU kerhot hakusanalla ”WAU”, tai jos haluatte löytää vain koulunne WAU kerhon, niin kirjoittakaa hakusanaksi koulunne nimi.
Kaunokirjoituskerho 2. luokkalaisille
Haluatko oppia kirjoittamaan nimesi kaunokirjoituksella? Tai saamaan selvää siitä, mitä aikuinen kirjoitti kauppalappuun? Kaunokirjoituskerhossa opetellaan kirjoittamaan ja lukemaan tekstiä kaunokirjoituksella. Opit kauniita kirjaimia ja sen, miten ne sidotaan toisiinsa sanoiksi.
Kerho alkaa tiistaina 19.9. klo 13.15 ja jatkuu kuusi kertaa. Kerhopäivät 19.9., 26.9., 3.10., 10.10, 17.10 ja 24.10.
Kerhonpitäjänä toimii Eeva-ope
Kodin ja koulun välistä yhteistyötä toteutetaan sekä yhteisö- että yksilötasolla. Yhteisöllinen taso toteutuu koko koulun vanhempainilloissa, vanhempainyhdistyksen toiminnan kautta sekä muissa koulun yhteisissä tilaisuuksissa.
Luokkatasoinen yhteistyö rakentuu luokkakohtaisista vanhempainilloista sekä muusta luokanopettajan ja kotien välisestä yhteistyöstä. Yksittäisen oppilaan kohdalla yhteistyö on arviointikeskusteluja sekä muuta jatkuvaa yhteydenpitoa opettajien ja huoltajien välillä opiskelun tukemiseksi.
Aktiivisella yhteistyöllä ja huoltajien verkostoitumisella tuemme oppilaiden kasvua, oppimista ja hyvinvointia. Yhteistyö tukee oppilaiden koulunkäyntiä ja lisää turvallisuutta, osallisuutta ja muita lasten hyvinvointiin vaikuttavia asioita sekä ehkäisee koulussa mahdollisesti tapahtuvaa kiusaamista. Kodin ja koulun välistä yhteistyötä toteutetaan kasvatuskumppanuuden hengessä kunnioittavasti, kuunnellen, luottamuksellisesti ja dialogisesti.
Vanhempainillat
20.9.2023 pidetyn koko koulun vanhempainillan diat löytyvät osion alareunasta.
Wilma
Verkkopalvelu Wilma(ulkoinen linkki) on keskeinen kodin ja koulun viestinnän väline. Saat Wilmassa viestejä ja tiedotteita lapsesi koulusta. Voit lähettää viestejä, seurata lapsesi oppimista tai selvittää poissaoloja Wilmassa
Vanhempainyhdistykset ja luokkatoimikunnat
Vanhempainyhdistysten ja luokkatoimikuntien toiminta edistää huoltajien yhteistyötä ja antaa tilaisuuksia toinen toisiinsa tutustumiseen. Yhteistyön tuloksina on monissa kouluissa järjestetty erilaisia teemapäiviä, tapahtumia, esityksiä ja talkoita. Huoltajia kannustetaan osallistumaan ja kehittämään koulun toimintakulttuuria.
Koulun jokaisessa luokassa on huoltajien muodostama luokkatoimikunta, joiden edustajista muodostuu Vanhempainyhdistys Jukova ry.
Espoossa toimii myös kaupunkitason vanhempainyhdistys: KoKoEspoo ry (ulkoinen linkki)on kodin ja koulun yhteistyöfoorumi. Yhdistys toimii vanhempainyhdistysten ja vanhempien vaikuttamis- ja tietokanavana.
Johtokunta
Espoon kouluissa on joko koulukohtaiset tai useamman koulun yhteiset johtokunnat. Johtokunnan tehtävissä korostuvat koulun tukeminen sekä hyvän yhteistyön ja turvallisen opiskeluympäristön ylläpitäminen. Johtokunta hyväksyy mm. koulun opetussuunnitelman ja lukuvuosisuunnitelman. Johtokunnassa on mukana oppilaiden vanhempia ja koulun henkilökunnan edustajia. Yläkouluissa ja yhtenäisissä peruskouluissa johtokuntatyöhön osallistuu myös oppilaiden edustajia. Johtokunta valitaan neljäksi vuodeksi kerrallaan. Johtokunnan tehtävät ja ratkaisuvalta kuvataan tarkemmin Espoon kaupungin hallintosäännössä.
Johtokunnan jäsenet ja henkilökohtaiset varajäsenet 2021-2023
Heidi Jämsä (pj.), varajäsen Riikka Jäntti
Samuli Kenttämies (varapj.), varajäsen Anne Martiala
Tia Söderlund, varajäsen Sonja Laine
Päivä Hertell, varajäsen Kristiina Lahti
Mari Shibutani, varajäsen Maarit Kolehmainen
Ladattavat tiedostot
Osoite
Isojen koulun (vuosiluokat 3-6) osoite: Veininkatu 24, 02730 Espoo
Pienten koulun (vuosiluokat 1-2) osoite: Ylänkötie 16, 02730 Espoo
Postiosoite
PL 3110, 02070 Espoon kaupunki
Hallinnon sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@espoo.fi.
Opettajien ja avustajien sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@opetus.espoo.fi.
Rehtori
Pi Yli-Penttilä, puh. +358 40 6369105 (P1, 2. kerros)
Apulaisrehtorit
Liisa Sohlman, puh. +358 43 8253733 (pienten koulu)
Jaana Linkola, puh. +358 40 6368031 (isojen koulu)
Koulusihteeri
Päivi Hertell, puh. +358 46 8771712 (P2, 2. kerros)
Opettajat
Luokanopettajat
1A Liisa Sohlman
1B Aino Stenvall
1C Essi Kruus
2A Mari Salminen
2B Vera Mikkola
2C Johanna Tamminen, syyslukukaudella Eeva Pappila
1D Hanna Lovén
3A Marika Niemenmaa
3B Pekka Löppönen
3C Minna Katajamäki
3D Hanna Holma +358 40 6369247
3E Elina Uppala +358 40 6369244
4A Nina Koho
4B Eerika Järvikallio
4C Tuula Vesola
4D Sanna-Mari Soininen
4E Milena Siltainsuu +358 40 6366223
5A Päivi Mäkelä
5B Jaana Linkola
5C Asta Virkkala
6A Ilari Kettunen
6B Mari Shibutani
6C Minna Salminen
Erityisopettajat
Sanna Lahti, puh. +358 43 8247207 (pienten koulu)
Anna Tarvainen, puh. +358 40 6365341 (isojen koulu)
Aineopettajat
Maarit Kolehmainen, en + ra, syyslukukaudella Ilta Kauhanen
Laura Sinivaara, en + sa
Hanna Leimio, ks
Olli Salo, ks
Taina Linna, resurssiopettaja (pienten koulu)
Puhelinnumeroita
Pienten koulu opettajat, puh. +358 40 6369248
P1 opettajat, puh. +358 40 6369245
P2 opettajat, puh. +358 40 6369244
Muu henkilökunta
Koulunkäyntiavustajat
Suvi Kekäläinen (pienten koulu)
Satu Ovaskainen (isojen koulu)
Suvi Tuominen (isojen koulu)
Elena Krinochkina (isojen koulu)
Maria Lemström (isojen koulu)
Kirsi Linna (isojen koulu)
Koulukuraattori
Minna Leppänen, puh. +358 40 6369172, minna.leppanen(at)luvn.fi
Kouluterveydenhoitaja
Päivi Rajakari, puh. +358 40 5091152 (vastaanotto ti-pe isojen koululla, P2-rakennuksessa), paivi.rajakari(at)luvn.fi
Keittiöt
Kristiina Lahti, koulukeittio.jupperi@espoocatering.fi, puh. +358 43 8246018
Jyrki Rantalainen, jyrki2.rantalainen(at)espoocatering.fi, puh. +358 50 4289383 (pienten koulu)
Vahtimestari
Kenneth Peltonen (ma, ke), puh. +358 40 6369824
Iltapäiväkerho
Sportti iltapäiväkerhot, kerhopuhelin puh. +358 40 1965669 (klo 12-17)
Kim Wollsten, puh. +358 40 5439670, kim.wollsten(at)gmail.com