Etualalla Espoonväylä ja sen varteen sijoittuvaa pientaloasutusta. Pientalojen takana nousee metsäinen mäki, jonka huipulla on lämpökeskus ja sen iso savupiippu.
Viistoilmakuva suunnittelualueesta.Kuva: Espoon kaupunki

Kaupunginkallionrinne

AsemakaavoitusEspoon keskus

Asemakaavalla ja asemakaavan muutoksella mahdollistetaan Espoon keskuksen aseman tuntumassa sijaitsevan alueen pohjoisosien muuttaminen asuinalueeksi. Asemakaavalla turvataan alueen kautta kulkeva maakunnallisesti tärkeä ekologinen yhteys ja muut luontoarvot. Kaavan laatimisen aikana selvitetään myös alueen virkistysalueiden laajentamis- ja kehittämismahdollisuuksia. Kaavoituksessa huomioidaan myös uudisrakentamisen sovittaminen ympäröivään pientaloasutukseen ja laajemmin maisemaan. Kaavan uusi osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä valmisteluaineisto tulevat nähtäville 12.6.-11.7.2023. Tutustu aineistoon kohdassa Valmisteluvaihe. Kaava etenee ehdotusvaiheeseen arviolta 2024. Aluetta on aiemmin kaavoitettu nimikkeellä Kaupunginkallio I A, 613200.

Kaavan nimi

Kaupunginkallionrinne

Aluenumero

613700

Kaavatyyppi

Asemakaava ja asemakaavan muutos

Vaihe

Valmisteluvaihe

Hakija

Espoon seurakuntayhtymä

Ajankohtaista

  • Järjestimme info- ja keskustelutilaisuuden alueen asukkaille ja muille kiinnostuneille Entressen kirjastossa 14.6. klo 17-19. Lue tilaisuuden jälkiuutinen.
  • Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ja kaavan valmisteluaineisto nähtävillä 12.6.‒11.7.2023. Voit jättää virallisen mielipiteesi kaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta sekä valmisteluaineistosta myös nettikyselyn kautta. Kyselyyn voi vastata 11.7.2023 saakka. Kyselyyn pääset tämän linkin kautta: https://link.webropol.com/s/kaupunginkallionrinne(ulkoinen linkki)

Uutisia kaavasta

Yhteyshenkilöt

Sonja Sahlsten

arkkitehti, asemakaavoitus+358 40 6393084Tekniikantie 15, Otaniemi

Marno Hanttu

liikenneinsinööri, asemakaavan liikennesuunnittelu+358 46 8772749Tekniikantie 15, Otaniemi
Vaikuta nyt -uutiskirje kertoo, mihin hankkeisiin voit juuri nyt vaikuttaa ja mitä lähialueellasi tapahtuu. Lisäksi saat tiedon tulevista asukastilaisuuksista. Kirje ilmestyy sähköpostiisi kahden viikon välein. Tilaa klikkaamalla kuvaa!