Espoonlahden koulu
Espoonlahden koulu on yläkoulu Espoonlahden alueella urheilupuiston läheisyydessä. Yleisopetuksen lisäksi koulussamme tarjotaan matemaattis-luonnontieteellistä opetusta, ruotsin kielikylpyopetusta, laaja-alaista erityisopetusta sekä luokkamuotoista erityisopetusta.
Meidän koulu
Espoonlahden koulu on noin 400 oppilaan, vuosiluokkien 7 - 9 yläkoulu.
Koulumme toimii 1970-luvun henkeen saneeratussa kiinteistössä yhdessä Espoonlahden lukion kanssa. Koulurakennus on täynnä modernia tekniikkaa, mikä näkyy muun muassa opetustiloissa. Käytössämme on uudet ja ajanmukaiset opetustilat kaikissa oppiaineissa.
Espoonlahden koulu ja lukio, Jylla 100 vuotta
Kutsumme Teidät - koulun ja lukion entiset oppilaat, henkilöstön ja muut yhteistyötahot - juhlimaan kanssamme merkkipäivää koulumme juhlasaliin keskiviikkona 19.4.2023 klo 18.00. Vieraiden vastaanotto alkaa klo 17.00 C-aulassa.
Ennen juhlan alkua on mahdollisuus tutustua ja kiertää koulun tiloissa. Juhlan aikana kuulemme muun muassa Jylla Ensemblen esittämänä kappaleita vuosien varrelta ja nykyisten oppilaiden esityksiä.
Pyydämme kohteliaimmin ilmoittautumiaan tapahtumaan 31.3.2023 mennessä tällä lomakkeella.(ulkoinen linkki) Virallinen kutsu on ladattavissa alta.
Lämpimästi tervetuloa!
Espoonlahden koulun ja lukion rehtorit,
Marikka Korhonen ja Juha Kivioja
Kouluun hakeminen lukuvuodelle 2023 - 2024
Haku peruskoulun 7. luokalle on päättynyt. Päätökset julkaistaan Wilmassa tai postitetaan koteihin 5.4.2023. Tarkempia tietoja kouluun hakemisesta löytyy kaupungin yhteisiltä sivuilta.
Haku Urhean liikuntalähikouluun 7. - 16.4.2023
Espoonlahden koulu on liittynyt mukaan pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhean liikuntalähikouluksi. Toiminta mahdollistetaan 2023 - 2024 uusille oppilaille 7. luokasta alkaen koko yläkoulun ajaksi. Hakuaika toimintaan on 7. luokan lähikoulupäätösten jälkeen 7. - 16.4.2023.
Oppilaille tarjotaan mahdollisuus osallistua harjoitteluun tiistaiaamuisin ja keskiviikkoiltapäivisin sekä Kasva Urheilijaksi -valinnaisliikuntakurssi lukujärjestyksen mukaisesti. Toiminta on tarkoitettu urheilusta innostuneille nuorille, joilla on intoa osallistua liikunnanopettajan urheilijalle suunnattuun yleisvalmennukseen ja koulupäivän yhteydessä oleviin harjoituksiin. Lisätietoja Urhean yläkoulutoiminnasta sekä sisällöistä löydät Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian verkkosivuilta.(ulkoinen linkki)
Hakulinkki ja -ohjeet löytyvät Urhean verkkosivuilta 7.4.2023 alkaen.(ulkoinen linkki)
Koulujen työ- ja loma-ajat
Ladattavat tiedostot
Opetussuunnitelma
Koulussamme opetus ja kasvatus pohjautuvat opetussuunnitelmaan. Opetussuunnitelmamme kertoo, miten opetus koulussamme järjestetään sekä mitä ja miten opiskellaan. Opetussuunnitelma määrittelee oppiaineiden tavoitteet ja sisällöt sekä arvioinnin perusteet. Kunta- ja koulukohtaiset opetussuunnitelmat laaditaan valtakunnallisten opetussuunnitelman perusteiden pohjalta.
Opetettavat kielet
A-kielet: englanti, espanja, ruotsi, saksa
B1-kieli: ruotsi
B2-kielet: ranska, saksa
Painotukset
Koulussamme voi opiskella matemaattis-luonnontieteellisessä painotuksessa. Painotetussa opetuksessa oppilaat opiskelevat painotusaineita enemmän kuin yleisopetuksessa olevat oppilaat. Käytännössä oppilaiden valinnaisaineista yksi vuosiviikkotunti (1 vvt) koostuu painotusaineiden sisällöistä. Painotusaineita ovat matematiikka, fysiikka, kemia, tietotekniikka ja biologia. Koulumme matemaattis-luonnontieteellisen painotuksen esittelyn voit ladata alta ladattavista tiedostoista.
Koulullamme on myös ruotsin kielikylpyopetusta ja koulumme kielikylpytarjonta oppiaineissa onkin Espoon laajin. Ruotsin kielellä opiskellaan kotitaloutta, biologiaa, maantietoa, terveystietoa, historiaa, yhteiskuntaoppia, uskontoa ja ruotsia. Kielikylpyopetuksen tavoitteena on, että oppilaiden ruotsin kielen taito syvenee ja oppilaat oppivat ilmaisemaan itseään haastavissakin kielenkäyttötilanteissa. Opetuksessa käytetään monipuolisia opetusmenetelmiä ja tehdään perinteisten oppiaineiden rajat ylittäviä projektitöitä.
Lisätietoa painotetusta opetuksesta löytyy kaupungin yhteisiltä sivuilta.
Oppilaskunta
Koulussamme toimii aktiivinen oppilaskunnan hallitus, joka muodostetaan lukuvuosittain. Hallitukseen voi päästä kuka tahansa yläkoulun oppilas. Hallituksessa pääsee vaikuttamaan koulun viihtyvyyteen, järjestämään erilaisia tapahtumia ja teemapäiviä oppilaille sekä osallistumaan hyväntekeväisyyteen. Oppilaskunnan hallitus kokoontuu säännöllisesti 1-2 kertaa kuukaudessa. Kokoukset pidetään koulupäivän aikana.
Poissaolot
Poissaoloa varten täytyy pyytää lupa. Jos poissaolo kestää 1 - 5 koulupäivää, luvan poissaoloon myöntää luokanvalvoja. Jos poissaolo kestää yli 5 päivää, luvan myöntää rehtori. Jos oppilas sairastuu, ilmoita poissaolosta luokanvalvojalle mahdollisimman pian. Käytämme poissaolojen merkitsemiseen ja seuraamiseen Wilma-järjestelmää.
Järjestyssäännöt
Koulun järjestyssäännöt ohjaavat jokaista hyviin käytöstapoihin ja toisten huomioimiseen.
Ladattavat tiedostot
Opiskeluhuolto
Oppilas saa koulussa tukea hyvinvointiin ja oppimiseen. Tukea voi saada oppilaanohjauksen, tukiopetuksen, osa-aikaisen erityisopetuksen, oppilashuollon palvelujen, tulkitsemis- ja avustajapalvelujen sekä yleisen, tehostetun ja erityisen tuen avulla. Kaupungin sivuilta löydät lisätietoa erilaisista tukimuodoista.
Lisätietoa opiskeluhuollon palveluista löydät kaupungin yhteisiltä sivuilta.
Opiskeluhuoltoa koskevissa asioissa huoltaja voi ottaa yhteyttä luokanvalvojaan, oppilaanohjaajaan, opiskeluhuollon henkilöstöön tai viime kädessä rehtoriin.
Tuemme hyvää yhteishenkeä esimerkiksi ryhmäyttämisellä ja harjoittelemalla tunne- ja vuorovaikutustaitoja. Koulussamme toimii SOPU-tiimi, jonka toiminnan ydin on luoda turvallisuutta ja hyvinvointia kouluumme. Tiimi koordinoi ja toteuttaa ristiriitojen sovittelutyötä ja konfliktien selvittelyä, kehittää Verso eli vertaissovittelu-toimintaa ja vahvistaa restoratiivista toimintakulttuuria koulumme arkeen.
Koulussamme on nollatoleranssi kiusaamiseen ja koulun aikuisten velvollisuus on puuttua havaittuihin kiusaamistilanteisiin. Oppilaita rohkaistaan kertomaan, jos heitä kiusataan tai he näkevät toisia kiusattavan. Jos epäilet, että lastasi kiusataan tai hän kiusaa muita, ota yhteys lapsesi luokanvalvojaan. Kodin tuki ja yhteistyö on erittäin tärkeää, jotta kiusaamistilanteet saadaan selvitettyä. Tarvittaessa tukena ovat myös opiskeluhuolto ja muut viranomaiset.
Koulukohtainen suunnitelma kiusaamisen ehkäisyyn ja tukemiseen kiusaamistilanteissa on ladattavissa alta.
Lisää tietoa kiusaamisen vastaisesta toiminnasta löytyy kaupungin yhteisiltä sivuilta.
Ladattavat tiedostot
Koulun kerhotoiminta
Koulun kerhotoiminta on koulun toimintaa, josta vastaa rehtori. Kerhoja voi olla iltapäivällä oppituntien päätyttyä, koulupäivän aikana pitkillä välitunneilla tai aamulla ennen oppituntien alkua. Kerhotoiminta on oppilaille maksutonta ja vapaaehtoista. Oppilailla on koulupäivän ja koulun kerhojen ajan voimassa sama vakuutus.
Koulussamme toimii aktiivinen tukioppilaskerho. Tukioppilaskerhossa oppilaat saavat koulutuksen tukioppilaana toimimiseksi. Tukioppilaiden tehtävänä on tukea uusien oppilaiden koulunkäyntiä ja hyvinvointia sekä järjestää kouluviihtyvyyttä ja yhteisöllisyyttä lisääviä tapahtumia ja tempauksia.
Muista mahdollisista kerhoista tiedotetaan Wilman kautta.
Muu kerho- ja harrastustoiminta koulun tiloissa
Erilaisilla yhteistyötahoilla on mahdollisuus järjestää kerhoja ja muuta harrastustoimintaa koulun tiloissa. Toiminta on järjestäjästä riippuen maksutonta tai maksullista. Vastuu koulun tiloissa tapahtuvasta muusta harrastustoiminnasta on toiminnan järjestäjällä.
Yhdessä huoltajien kanssa tuemme oppilaiden kasvua, oppimista ja hyvinvointia. Kodin ja koulun yhteistyö on arvostavaa, monipuolista ja aktiivista kasvatuskumppanuutta, joka perustuu keskinäiseen luottamukseen.
Wilma
Verkkopalvelu Wilma(ulkoinen linkki) on keskeinen kodin ja koulun viestinnän väline. Saat Wilmassa viestejä ja tiedotteita lapsesi koulusta. Voit lähettää viestejä, seurata lapsesi oppimista tai selvittää poissaoloja Wilmassa
Vanhempainyhdistykset ja luokkatoimikunnat
Vanhempainyhdistysten ja luokkatoimikuntien toiminta edistää huoltajien yhteistyötä ja antaa tilaisuuksia toinen toisiinsa tutustumiseen. Yhteistyön tuloksina on monissa kouluissa järjestetty erilaisia teemapäiviä, tapahtumia, esityksiä ja talkoita. Huoltajia kannustetaan osallistumaan ja kehittämään koulun toimintakulttuuria.
Espoossa toimii myös kaupunkitason vanhempainyhdistys: KoKoEspoo ry (ulkoinen linkki)on kodin ja koulun yhteistyöfoorumi. Yhdistys toimii vanhempainyhdistysten ja vanhempien vaikuttamis- ja tietokanavana.
Johtokunta
Espoon kouluissa on joko koulukohtaiset tai useamman koulun yhteiset johtokunnat. Johtokunnan tehtävissä korostuvat koulun tukeminen sekä hyvän yhteistyön ja turvallisen opiskeluympäristön ylläpitäminen. Johtokunta hyväksyy mm. koulun opetussuunnitelman ja lukuvuosisuunnitelman. Johtokunnassa on mukana oppilaiden vanhempia ja koulun henkilökunnan edustajia. Yläkouluissa ja yhtenäisissä peruskouluissa johtokuntatyöhön osallistuu myös oppilaiden edustajia. Johtokunnan tehtävät ja ratkaisuvalta kuvataan tarkemmin Espoon kaupungin hallintosäännössä.
Johtokunnan jäsenet 2021 - 2023
Varsinaiset jäsenet / Varajäsenet
Mikael Forsström pj / Mertsi Mäkinen
Antti Castrén / Tero Haahtela
Jonna Pelanti / Kati Wilska-Seemer
Hanna Pursiainen / Elina Jokinen
Henkilökunnan edustajat
Liisa Uosukainen / Heidi Ahtiainen
Robert Bahr / Otso Mikkonen
Oppilaskunnan edustajat lukuvuonna 2022 - 2023
Joona Korpela / Jenna Sallinen
Sulo Tuominen / Frida Putkiranta
Esittelijä/sihteeri
Marikka Korhonen
Johtokunnan pöytäkirjat
Ladattavat tiedostot
- Lataa tiedosto: Espoonlahden koulun johtokunnan kokous 10.10.2022 pöytäkirja.pdf.Espoonlahden koulun johtokunnan kokous 10.10.2022 pöytäkirja.pdf
- Lataa tiedosto: Liite 1_Espoonlahden koulun lukuvuosisuunnitelma 2022-2023, ei saavutettava.pdf.Liite 1_Espoonlahden koulun lukuvuosisuunnitelma 2022-2023, ei saavutettava.pdf
- Lataa tiedosto: Liite 2_Espoonlahden koulun ohjaussuunnitelma 2022-2023, ei saavutettava.pdf.Liite 2_Espoonlahden koulun ohjaussuunnitelma 2022-2023, ei saavutettava.pdf
- Lataa tiedosto: Espoonlahden koulun johtokunnan kokous 13.2.2023 pöytäkirja.pdf.Espoonlahden koulun johtokunnan kokous 13.2.2023 pöytäkirja.pdf
Osoite
Opettajantie 3
02360 Espoo
Postiosoite
PL 3423
02070 Espoon kaupunki
Rehtori
Marikka Korhonen, +358 50 3092092
Apulaisrehtori
Krista Jylhä-Länsmans, +358 43 8257603
Koulusihteeri
Heidi Ahtiainen, +358 40 6368885
Kanslia avoinna ma-pe klo 9-15, sisäänkäynti C-ovista
Opinto-ohjaajat
Suvi Kananen, +358 40 6394436
Sanna Lamminen, +358 40 6369474
Yhteisöohjaaja, Sitouttava kouluyhteistyö (SKY) -hanke
Jenna Lamminheimo, +358 40 6343175
Opiskeluhuollon yhteystiedot
Kuraattori
Suvi Aitto-oja, +358 40 6394335
Psykologi
Emmi Takko, +358 40 6366286
Terveydenhoitaja
Henna Riley, +358 40 1840784
Muut yhteystiedot
Opettajanhuone, +358 9 81646552
Koulukeittiö, +358 40 6479953
Vahtimestari Kaarle Manner, +358 50 5507674
Hallinnon sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@espoo.fi.
Opettajien sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@opetus.espoo.fi
Opiskeluhuollon sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@luvn.fi
Poikkeukset:
Krista Jylhä-Länsmans, krista.jylha(at)espoo.fi
Uutiset
- Innovaatiotyö
- Kestävä kehitys