Roskien ja puutarhajätteiden poltto

Roskien ja puutarhajätteiden hävittäminen polttamalla ne ilmakehään on haitallista ympäristölle, joten se on kielletty.

Jätteiden polttaminen on kiellettyä Espoon ympäristönsuojelumääräyksissä, jätelaissa ja pääkaupunkiseudun jätehuoltomääräyksissä. Paperia tai pahvia saa käyttää sytykkeenä tulta tehdessä. Sytykkeinä ne ovat kuitenkin erittäin huonoja ja niistä aiheutuu tuhka- ja nokihaittaa tulipesään.

Puutarhajätteiden poltosta aiheutuu savuhaittaa naapureille, joten se on kielletty Espoon ympäristönsuojelumääräyksissä taajaan asutulla alueella. Taajaan asutun alueen ulkopuolella saa polttaa risuja ja puutarhajätteitä, mikäli naapuri on kaukana ja tuulen puolella, savu ei häiritse ketään ja alueella ei ole metsäpalovaroitusta. Runsaasta savun muodostuksesta tulee ilmoittaa pelastuslaitokselle.

Lehdet, risut, ruohonleikkuujätteet ja muut puutarhajätteet voi kompostoida omalla tontilla. Jos nurmikkoa peittää erityisen paksu lehtikerros ja siellä on suurikokoisia lehtiä, ne voi kerätä puutarhajätekompostiin tai silputa ruohonleikkurilla paikalleen. Oksat ja risut kannattaa pätkiä tai hakettaa. Hakkeen voi hyvin sekoittaa lehtikarikkeeseen ja käyttää kompostin seosaineena. Puutarhajätteen ja pieniä määriä risuja voi viedä Sortti-asemille(ulkoinen linkki) ja suurempia lavakuormia Ämmässuon jätteenkäsittelykeskukseen(ulkoinen linkki). Vastaanotto on maksullista.