Näring
Menyplanering med näringsrekommendationerna som rättesnöre
Vår menyplanering styrs av de nationella näringsrekommendationerna för olika åldersgrupper. Vi har Hjärtmärket i daghem, skolor och lunchrestauranger. I en hjärtmärkt måltid uppfyller alla delar av måltiden de näringsmässiga kvalitetskriterier som getts till dem.
När det gäller näring tar vi också hänsyn till behoven hos olika åldersgrupper:
- Daghem: I daghemmen är målsättningen med måltiderna att stödja barnets uppväxt och utveckling. Mångsidiga och smakliga måltider upprätthåller aktivitet under dagen och hjälper att få hälsosamma matvanor.
Läs mer: Terveyttä ja iloa ruoasta - varhaiskasvatuksen ruokailusuositus (på finska)(extern länk, öppnas i ett nytt fönster) - Skolor: I skolorna ger mat energi att orka under lektionerna. Det finns en modellportion till påseende med hjälp av vilken eleverna och studerandena kan sammanställa en fullvärdig måltidshelhet. Alla får ta den mängd mat som de vill och vid behov ta mer. I många skolor erbjuder vi också avgiftsbelagda mellanmål.
Läs mer: Syödään ja opitaan yhdessä - kouluruokailusuositus (på finska)(extern länk, öppnas i ett nytt fönster) - Lunchrestauranger: Våra lunchrestauranger erbjuder en uppfriskande paus under arbetsdagen. Våra yrkeskockar förbereder läckra och mångsidiga lunchalternativ.
Läs mer: Terveyttä ruoasta -suositus (på finska)(extern länk, öppnas i ett nytt fönster)