Ungdomslokalen Pointti i Sellobiblioteket är öppen även på sommaren!

Ungdomslokalen Pointti är ungdomarnas eget utrymme i Sellobiblioteket i Alberga. Pointti erbjuder mångsidiga sommaraktiviteter med långa öppettider. I Pointti finns plats för var och en och alla ungdomar är välkomna hos oss.

Bild: Eveliina Häggqvist

En mångsidig mötesplats för ungdomar med långa öppettider

Pointti har ett bra läge som mötesplats för ungdomar. Pointti ligger på Sellobibliotekets 1:a våning bredvid aulan, precis intill huvudentrén. Alla ungdomar är välkomna till Pointti.

I Pointti finns det mycket roligt att göra och en avslappnad stämning. Under sommarsäsongen har vi ledda aktiviteter på tisdagar och torsdagar klockan 13–15. Vi har nya aktiviteter varje vecka! Du kan också pyssla eller göra smycken i Pointti. Bibliotekspersonalen tipsar ungdomarna gärna om sommarläsning efter intressen. I Pointti finns också biljardbord, Playstation, Nintendo Switch, 6 speldatorer, bordfotboll, subsoccer, schackspel och många andra brädspel. Datorerna, spelkonsolerna och biljardbordet är avsedda för ungdomar mellan 12 och 20 år. Speltiderna bokas vid Pointtis spelbokning när spelen öppnas. Brädspelen är tillgängliga för alla.

Pointti är öppen på vardagar klockan 8–20 och på veckoslut klockan 10–18. Under sommarsäsongen öppnas spelen på vardagar klockan 13 och på veckoslut direkt klockan 10.

Pointti – ungdomarnas egen lokal i Sellobiblioteket

  • Ett separat utrymme i Sellobiblioteket
  • Pointti är en rusmedelsfri lokal för alla ungdomar
  • Öppettiderna under sommaren: vardagar kl. 8–20 och veckoslut kl. 10–18 (spel vardagar kl. 13–20 och veckoslut kl. 10–18)
  • Adress: Albergagatan 9
  • Verksamheten i Pointti sköts i samarbete mellan ungdomsledare vid Esbo ungdomstjänster och bibliotekspersonalen vid Sellobiblioteket.
  • Välkommen!