Vill du lära dig om draghistoria och dess betydelse samt skapa din egen dragkaraktär?

6.4.2023 11.03
Clown Ambition Drag Workshop logo, med fyra drag queens ansikter.
Ilmoittaudu mukaan 21.4.2023 mennessä.Bild: House of Auer

House of Auer och KAMU Esbo stadsmuseum presenterar stolt: CLOWN AMBITION - dragworkshop!

Vill du lära dig om draghistoria och dess betydelse samt skapa din egen dragkaraktär? I workshopen bekantar vi oss med drag som en form av självuttryck, kultur och konstform. Workshopen erbjuder även sessioner i drag-makeup och scencoaching. Workshopen och showen produceras av det legendariska Vandabördiga dragkollektivet House of Auer.

House of Auer grundades 2016 av en grupp på fyra vänner med en gemensam passion för dragkonst och memer i Björkby i Vanda, varifrån de sedan dess har lyckats tränga sig in på scener över hela Finland. Nu kommer kollektivet från Dickursby till Hagalund för att sprida sitt kunnande med hjälp av en kollega från toppen av den finländska dragscenen; Mira Eskelinen alias Miss Vinyl Envy / Maxxximo! Genom dessa fyra dynamiska workshops kommer du att lära dig allt du behöver veta om drag för att kunna bli Esbos nästa lysande dragdiamant. Workshopen är riktat åt över 18 år fyllda queerpersoner som är bosatta i Esbo. Workshopen är kostnadsfri för deltagarna. Workshopens huvudsakliga arbetsspråk är finska, vid behov svenska och engelska.

Drag-workshopen äger rum under fyra onsdagskvällar i Utställningscentret WeeGee i Hagalund i maj-juni 2023:

Onsdag 3.5.2023 kl. 17-20

Onsdag 17.5.2023 kl. 17-20

Onsdag 31.5.2023 kl. 17-20

Onsdag 7.6.2023 kl. 17-20.

Workshopen kulmineras onsdagen den 14.6.2023 med House of Auers dragshow på KAMU WeeGee, där workshopdeltagarna har möjligheten att uppträda.

Är du redo att glittra upp ditt liv? Fyll i formuläret på länken(extern länk) senast den 21 april. De utvalda blir kontaktade senast den 26 april.

Något du undrar över? Drömmar och dilemman? Kontakta oss på houseofauer@gmail.com eller messa oss på Instagram @houseofauer.