I Esboviken ska genomföras ett samhällskonstverk

24.4.2023 6.55

Esbo evenemangs- och kulturtjänster söker en konstnär eller konstnärsgrupp för att förverkliga ett samhällskonstverk. Det konstverk som väljs genom den öppna ansökan kommer att vara en del av det nya konceptet Framtidsberättelser, som syftar till att adressera den klimatångest som människor upplever.

Målet med konstverket Framtidsberättelser är att skapa framtidstro genom konst och engagera stadsborna i konstskapande. Utöver konstverket kommer evenemangs- och kulturtjänsterna att erbjuda olika typer av evenemang runt om i staden under hela sommaren. 

Esbodagen (26.8) Konstverket som ska genomföras i Esboviken adresserar klimatångest, och dess utgångspunkt är hållbar utveckling. Verket kommer att förverkligas under sommaren 2023 i samarbete med stadsborna, externa samarbetspartners och olika enheter inom evenemangs- och kulturtjänsterna. En kommitté som evenemangs- och kulturtjänsterna i Esbo sammanställt behandlar ansökningarna den sista veckan i maj och offentliggör vinnaren i början av juni. 

 

Man kan ta del av Evenemangsserien Framtidsberättelser under sommaren i evenemangshusen i Esbo eller på deras gårdar. Evenemangs- och kulturtjänsternas enheter består av Esbo kulturcentrum i Hagalund, musikhusets cellosal i Alberga, den mångsidigt användbara Kannussalen i Esbo centrum, träffpunkten Barnkulturcentret Aurora i Träskända för barn och vuxna samt Utställningscentret WeeGee i Hagalund. 

 

Esbo stad har förbundit sig att uppnå FN:s 17 mål för hållbar utveckling före år 2025 och att vara en koldioxidneutral stad före år 2030. Med dessa ambitiösa mål söker nu Esbos evenemangs- och kulturtjänster en konstnär eller konstnärsgrupp att förverkliga ett konstverk för staden som bygger på delaktighet, och kommer att vara huvudverket i konceptet Framtidsberättelser. 

 

Ansökningstid: 28.4–28.5.2023
Länk till ansökningsblanketten (webropol).(extern länk)

Läs mer esbo.fi/framtidsberattelser(extern länk).

 

 

Esboviken