Espoonlahteen toteutetaan yhteisöllinen taideteos

24.4.2023 7.00Päivitetty: 24.4.2023 7.30
Kuvituskuvan alareunassa on valkoisia ihmishahmoja ja yläreunassa metsää.

Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalvelut hakee taiteilijaa tai taiteilijaryhmää yhteisötaideteoksen toteuttajaksi. Avoimen haun kautta valittava taideteos on osa uutta Tulevaisuustarinoita-konseptia, jonka tarkoituksena on vastata ihmisten kokemaan ilmastoahdistukseen.

Tulevaisuustarinoita-taideteoksen tavoitteena on luoda tulevaisuudentoivoa taiteen keinoin ja osallistaa kaupunkilaisia taiteen tekemiseen. Taideteoksen lisäksi tapahtuma- ja kulttuuripalvelut tarjoaa erimuotoisia tapahtumia ympäri kaupunkia koko kesän ajan. 

Espoo-päiväksi (26.8.) Espoonlahteen toteutettava taideteos vastaa ilmastoahdistukseen, ja sen lähtökohtana on kestävä kehitys. Teos toteutetaan yhteistyössä kaupunkilaisten, ulkoisten kumppaneiden sekä tapahtuma- ja kulttuuripalveluiden eri yksiköiden kanssa kesän 2023 aikana.

Hakuaika on 28.4.-28.5.2023. Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalveluiden koostama raati käsittelee hakemukset toukokuun viimeisellä viikolla ja julkistaa voittajan kesäkuun alussa. 

Tulevaisuustarinoita-tapahtumakokonaisuus näkyy pitkin kesää Espoon tapahtumataloissa tai niiden pihoilla. Tapahtuma- ja kulttuuripalveluiden toimipisteitä ovat Espoon kulttuurikeskus Tapiolassa, Sellosali-musiikkitalo Leppävaarassa, Espoon keskuksen monikäyttöinen Kannusali, lasten ja aikuisten kohtaamispaikka Lasten kulttuurikeskus Aurora Järvenperässä sekä Näyttelykeskus WeeGee Tapiolassa. 

Espoon kaupunki on sitoutunut saavuttamaan YK:n 17 kestävän kehityksen tavoitetta vuoteen 2025 mennessä ja olemaan hiilineutraali kaupunki vuoteen 2030 mennessä. Näiden kunniahimoisten tavoitteiden osalta Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalvelut hakee nyt taiteilijaa tai taiteilijaryhmää toteuttamaan osallistavan kaupunkitaideteoksen, joka on Tulevaisuustarinoita-konseptin pääteos. 

Lue lisää osoitteesta espoo.fi/tulevaisuustarinoita.

Linkki hakulomakkeeseen (webropol).(ulkoinen linkki)

Espoonlahti