Månadens invånarmöten – Mars 2023

2.3.2023 11.35
 Far och dotter skridskoåkning, dekorativ bild.

I mars diskuteras planförslaget för bostadsbyggandet i Rietomtehörnet och Högnäs. Vi ordnar också en invånarkväll om resultaten av Vårt Esbo 20X0 och gör en översikt över de aktuella planerna för Stor-Esboviken under Stadsmiljöns invånarkväll. Varmt välkommen med!

Rietomtehörnet

Varmt välkommen att fråga och diskutera om planen för Rietomtehörnet. Kom förbi vår avslappnade mottagning, där områdets stadsplanerare svarar på dina frågor och åskådliggör placeringen av det nya bostadskvarteret i planområdet.

Den 2.3. kl. 17–19 kan du också träffa oss i gymnastiksalen i Niittykummun koulu, som ligger i närheten av planområdet. Den exakta adressen är Vuoritontuntie 18, ingång via B-dörren.

Staden är anträffbar: Bostadsbyggande i Rietomtehörnet 2.3.2023 kl. 17:00 – 19:00. Mer information: https://www.espoo.fi/fi/tapahtumat/espooevents:agdbmqvmuy

Högnäs

Varmt välkommen att bekanta dig med det uppdaterade planförslaget för Högnäs! Evenemanget för invånare och andra intresserade ordnas på distans via Microsoft Teams den 8.3 kl. 17–19.

Under evenemanget berättar vi om planeringssituationen för planen samt presenterar de ändringar som gjorts i planen och de senaste utredningarna i anknytning till den. Deltagarna har möjlighet att framföra sina åsikter och frågor om planförslaget.

Invånarmöte på distans: Högnäs planförslag 8.3.2023 kl. 17:00 – 19:00. Mer information: https://www.espoo.fi/fi/tapahtumat/espooevents:agddws2gue

Vårt Esbo 20X0

Hurdan framtid önskar vi för Esbo? Välkommen med och höra och diskutera resultaten av evenemangsserien Vårt Esbo 20X0 den 16.3. i Entressebiblioteket!

Under paneldiskussionerna fördjupar vi oss i resultaten. Ämnena härstammar från teman som invånarna ansåg vara viktiga i diskussionerna om Vårt Esbo 20X0. Utöver paneldiskussionerna har man reserverat tid för publikens frågor och kommentarer. Under evenemanget utlovas också en stor mängd tilläggsprogram, såsom en konstverkstad där barn får rita, uppträdande av kören Muuttolinnut, möten och program för unga.

Invånarkväll: Framtidens Esbo görs tillsammans – Resultaten från Vårt Esbo 20X0 16.3.2023 kl. 16:00-19:30. Mer information: https://www.espoo.fi/fi/tapahtumat/espooevents:agdfanccse

Stor-Esboviken

Välkommen att bekanta dig med de aktuella planerna i Stor-Esboviken och träffa stadsplanerare i ditt område i Lippulaivas bibliotek den 21.3 kl. 17–19.30!

Under evenemanget kan du fritt besöka olika mötespunkter och få närmare information om aktuella planer för Finno, Kaitans, Sökö, Esboviken och Stensvik. Det utlovas också korta infotillfällen om områdets utveckling samt diskussion om naturen och rekreationen. Under evenemanget ordnas också mycket roligt att göra, såsom en berättelseverkstad, en teckningsverkstad för barn, och en ortsnamnsfrågesport för alla hemortsälskare.

Från Finno till Stensvik – Stadsmiljöns invånarkväll 21.3.2023 17:00 – 19:15 Från Finno till Stensvik – Stadsmiljöns invånarkväll | Esbo stad

  • Planläggning
Esbo centrumEsbovikenHagalund