Nya besöksmål i naturen i Sommaröarna

23.1.2023 12.33
Lintutorni ja metsä.
Fågeltornet och naturstigen på Bergö är ypperliga, nya utfärdsmål.Bild: Annika Kemppainen

På Bergö i Sommaröarna har man byggt nya tjänster för dig som gör utflykter i naturen.

Vid det nyligen byggda fågeltornet har det byggts en ny naturstig. Naturstigen är 2,5 kilometer lång. På stigen lär du känna olika slags natur och landskap, från klibbalskärr till klippor, i Bergö-Ramsö naturskyddsområde.

Vid naturstigen lär du känna olika slags natur.Bild: Annika Kemppainen

Naturstigen följer befintliga stigar. Den markeras med vägvisare och skyltar. Vid Sommarövägen och Bergövägen har man rest vägvisare till fågeltornet.

Tack vare skyltarna går du inte vilse.Bild: Annika Kemppainen

Ett fint mål för en utfärd med matsäck

På platsen finns nu ett bord där du kan du äta matsäck och en skräpkorg. För dem som kommer med bil har man byggt två parkeringsplatser. Den ena ligger i korsningen av Sommarövägen och Bergövägen. Den andra, som är större, ligger vid Bergövägen närmare fågeltornet.

Till naturskyddsområdet kommer man också med buss från Mattby. Hållplatserna är belägna alldeles intill Bergövägens korsning. Från hållplatserna är det 400 meter till början av naturstigen och 500 meter till fågeltornet.

Esboviken