Det nya året tas i Esbo emot med ett evenemang för hela familjen i Vermo Areena

30.12.2022 22.17

Evenemanget Nyår 2023 i Esbo ordnas på nyårsafton lördagen den 31 december kl. 18. Nyårsfirandet samlar Esboborna i Vermo Areena (i Leppävaara) som omvandlas till en magisk ljuspark. Den stämningsfulla Vermo Areena fungerar som skådeplats för en imponerande laserljusföreställning. Kom till fots eller med allmänna kommunikationsmedel, antalet parkeringsplatser är begränsat i området.

Esbo undersöker hållbara och innovativa sätt att fira nyår

Esbo stad har inte använt traditionella fyrverkerier sedan 2010, och på nyårsafton 2018 ordnade Esbo som den första staden i Finland en laserljusshow i stället för fyrverkerier. Staden vill också i fortsättningen söka och utveckla alternativa miljö- och djurvänliga sätt att fira den gemensamma nyårsfesten.

”Esbo stad vill erbjuda invånarna glädje, möten och erfarenheter. Efter två coronaår är vi glada att fira nyår tillsammans med Vermo Areena. Esbos 50-årsjubileum kulminerar i vårt evenemang, och evenemanget fungerar också som ett tack till stadsborna för deras aktiva deltagande i stadens gemensamma jubileumsår. Evenemanget Nyår i Esbo ordnas för deltagare i alla åldrar. Vi vill erbjuda ett tryggt evenemang som också stöder Esbos värderingar och mål för hållbar utveckling”, konstaterar Lea Rintala, projektchef vid Stadsevenemang Esbo.

I föreställningen med laserljus och trummor används energieffektiva strålkastare med led- och laserljus. För föreställningen beställs inte någon separat festivalel. Miljövänligheten och kostnadseffektiviteten har beaktats genom att samma verk visas tre gånger under kvällen, för att det ska nå så många stadsbor som möjligt under flera föreställningar.

Man kan ta sig till evenemangsplatsen Vermo Areena smidigt med kollektivtrafiken, vilket såväl Esbobor som andra evenemangsbesökare från huvudstadsregionen uppmuntras att göra.

 

Espoossa otettiin uusivuosi 2019 vastaan laservaloesityksellä. Kuva: Robert Sjöblom