Näyttävä laservalo- ja rumpushow huipentaa uudenvuodenaattona Espoon 50-vuotisjuhlinnan Vermo Areenalla

30.12.2022 21.55
Graafinen kuva, jossa eri värisin kirjaimin tekstinä "Espoon uusivuosi 2023"

Uuttavuotta juhlitaan Espoossa lauantaina 31.12. Vermo Areenalle suunnitellulla laservalo- ja musiikkitapahtumalla. Espoo kehittää kaupungin uudenvuoden juhlintaa modernisti ja kestävästi tinkimättä juhlatunnelmasta.

Espoo kutsuu kaupunkilaiset yhdessä Vermo Areenan kanssa juhlimaan vuoden vaihtumista säkenöivien laservalojen ja liverumpuesityksen muodostaman showteoksen äärelle. Aalto-nimisen valo- ja rumpushown lisäksi alueella on koettavissa Vermo Areenan tuottamaa ohjelmaa niin lapsille kuin aikuisillekin.

Ainutlaatuisen, tilausteoksena toteutetun valo- ja ääniteoksen tuotannosta vastaa Showlaser Finland. Esitykseen mittatilaustyönä sävelletty musiikki kuljettaa katsojaa läpi vaihtuvien äänimaisemien yhdessä laservalojen muodostamalle värien kavalkadille. Showta tähdittää maineikas rumpuryhmä Takomo.

Espoo tutkii kestäviä ja innovatiivisia tapoja juhlia uuttavuotta

Espoon kaupunki ei ole vuodesta 2008 lähtien käyttänyt perinteisiä ilotulitteita, ja vuonna 2018 Espoo toteutti ensimmäisenä Suomen kaupunkina laservaloshown uutenavuotena korvaamaan ilotulitteet. Kaupunki haluaa jatkossakin etsiä ja kehittää vaihtoehtoisia ympäristö- ja eläinystävällisiä tapoja juhlistaa yhteisöllistä uudenvuoden juhlaa.

”Espoon kaupunki haluaa tarjota asukkaille iloa, kohtaamisia ja kokemuksia. Kahden koronavuoden jälkeen olemme innoissamme juhlimassa uuttavuotta yhdessä Vermo Areenan kanssa. Tapahtumamme huipentaa Espoon 50 -vuotisjuhlinnan, ja se on myös kiitos kaupunkilaisille aktiivisesta osallistumisesta koko kaupungin yhteiseen juhlavuoteen. Uusivuosi Espoossa -tapahtumaa tehdään kaiken ikäisille. Haluamme tarjota turvallisen tapahtuman, joka tukee myös Espoo-tarinan kestävän kehityksen arvoja ja tavoitteita”, toteaa Kaupunkitapahtumat Espoon projektipäällikkö Lea Rintala.

Laservalo- ja rumpuesityksessä käytetään energiatehokkaita led- ja laservaloheittimiä, ja sitä varten ei tilata erillistä festivaalisähköä. Ympäristöystävällisyys ja kustannustehokkuus on huomioitu esittämällä sama teos illan aikana kolmesti, jolloin se tavoittaa mahdollisimman monia kaupunkilaisia useassa näytöksessä. Tapahtumapaikalle Vermo Areenalle pääsee sujuvasti julkisella liikenteellä, jonka käyttöön kannustetaan niin espoolaisia kuin muualtakin pääkaupunkiseudulta tulevia tapahtumakävijöitä.

”Toivotamme ilolla tervetulleeksi Espoon sekä muiden kaupunkien asukkaat juhlimaan kanssamme uuttavuotta. Alueella on paljon erilaista tapahtumaa koko päivän ajan”, iloitsee Vermo Areenan toimitusjohtaja Heikki Häyhä.

Uudenvuoden juhla päättää Espoo 50 vuotta kaupunkina -vuoden, ja sen tuotannosta vastaa Kaupunkitapahtumat Espoo.

Katso tarkat tiedot tapahtumasta: www.espoo.fi/uusivuosi(ulkoinen linkki, avautuu uuteen ikkunaan)
Tapahtuma Facebookissa: www.facebook.com/events/1179424486305556(ulkoinen linkki, avautuu uuteen ikkunaan)

Espoossa otettiin uusivuosi 2019 vastaan laservaloesityksellä. Kuva: Robert Sjöblom