Art Goes Kapakka landar i Esbo!

Publicerad: 3.8.2022 11.45Uppdaterad: 11.8.2022 13.05

Art Goes Kapakka arrangeras för första gången i Esbo den 18–27 augusti som en del av programmet Esbo 50 år som stad. Inträde till alla evenemang är gratis.

Bild: Alexis Roman

Art Goes Kapakka är en stadsfestival som grundades 1995 och som hålls i Helsingfors varje år i augusti. Festivalensevenemang anordnas på restauranger, caféer och pubar i Helsingfors centrum -och nu även för första gången i Esbo! Läs mer om Art Goes Kapakka: www.artgoeskapakka.fi(extern länk)

Villa Lilla

Laddargränden 10, Alberga
www.villalilla.fi(extern länk)

Lör. 20.8. kl.17
Paakki-Mäensivu Duo

Pianisten Riitta Paakki och kontrabasisten Kaisa Mäensivu framför traditionella jazzklassiker.

Ons. 24.8. kl.18
Banda Caribe Helsinki

En sommarkväll i genuin latino & Kuba atmosfär! Vi njuter av de glada och energiska rytmerna från de sydamerikanska och karibiska öarna. Kompositören Daniel Baro har anpassat flera välkända låter till ”al tiempo”-versioner. Vamos a bailar, bienvenudos!

Haukilahden Helmi

Mellstensvägen 12, Gäddvik
www.haukilahdenhelmi.fi(extern länk)

Sön. 21.8. kl.17
Arttu & Kadi: Levoton klovni

Vibrafonisten Arttu Takalo och sångaren Kadi Vija framför sina låtar komponerade till texter av Edith Södergran, Esa Kaartamo och Kalle Ahola och kastar sig ut i improvisation. Kadi Vijas och Arttu Takalos samarbete skapar en hybrid av vibrafon och smidig sång, som sträcker sig in i sång-, jazz- och konstmusikens riktningar.

Tors. 25.8. kl.18
Tomi Olavi

Tomi Olavi är en musiker från Helsingfors. Hans debutalbum ”Helsinki-Florianópolis” släpptes på nationaldagen för kulturell mångfald 21 maj 2021. Hans musik har präglats av orden ”sommarvibbar vid vattnet” Tomi Olavi uppträder som en akustisk duo med berimbauspelaren Cristian Pereira. Den senaste tiden har duon varit entusiastiska över att tolka även finska sånger. Den musikaliska resan till Florianópolis kan börja!

Cafe Bar No.9

Heikinkuja 2, Hagalund
www.bar9tapiola.fi 

Tis. 23.8. kl. 21
Markus Perttula

Markus Perttulas liveuppsättning består av professionella musiker med jazz- och indiebakgrund.

Ons. 24.8. kl. 20
Aaro630

Artist-producenten Aaro630 från Jyväskylä är ett av de mest intressanta och prisade namnen på den nya finska rapvågen.

Cafe Molli

Esbo Kulturcentrum, Louhisalen, Kulturplatsen 2, Hagalund
www.cafemolli.fi(extern länk) I www.espoonkulttuurikeskus.fi(extern länk)

Ons. 24.8. kl. 20
DANTCHEV: DOMAIN-trio

DANTCHEV: DOMAIN-trios konsert fördjupar sig i bandets låtar: till berättande, känslor och rytm. Bandet leds av den finsk-bulgariska sångerskan och kompositören Anna Dantchev. Hennes universella och livsinspirerade berättelser spelas nu för första gången som en trioversion: Anna Dantchev (sång, tupan trumma), Erno Haukkala (trombon), Antti-Pekka Rissanen (trummor).

Tors. 25.8. kl.19
Elliot´s Crazy Compass

Elliot´s Crazy kompass grundades 2018 och består av de fyra grundarna av bandet Eternal Erection. Musikstilen är alternativ pop med många influenser av rock, funk, soul, hiphop och electro.

Fre. 26.8. kl.19
Kostoilta

Kostoilta är ett diskussionsevenemang med temat hämnd. Under kvällen kommer ämnet att diskuteras tillsammans med kriminalförfattarna Kari Haakana och Risto Miettinen, utifrån deras böcker Välitön uhma och Kostaja. På evenemanget samlas olika hämndfantasier in från publiken och författarna kommenterar hur de skulle passa i en berättelse eller skulle de tillfredsställa en revanschlust.

Lör. 27.8. kl.19
8 Bits High

8 Bits High från Tammerfors, grundat 2002, är en exceptionell grupp även över hela världen. Trion producerar sin musik med endast Commodore 64 hemdatorer som ljudkällor. 8 Bits High spelar rått, men dansbart commodore-elektro, med influenser från bland annat från punk, techno och house.

Cafe Zoceria WeeGee

Utställningscentret WeeGee, Filitarvägen 5, Hagalund
www.cafezoceria.fi(extern länk) I www.weegee.fi(extern länk)

Tors. 25.8. kl.13
Jaakko Arola

I sitt soloprojekt kombinerar Jaakko Arola sitt breda utbud av träblåsinstrument med effekter och fältinspelningar. Arolas kompositioner är byggda av elektroakustiska ljudlandskap, egentillverkade instrument och fältinspelningar inspelade i den finska naturen.

Fre. 26.8. kl.15
Milou

Milous musik är akustisk-elektronisk på franska och engelska. Milou släpper sitt debutalbum i september 2022. Temat för albumet är att återupptäcka sig själv efter en tillfällig förlust. Albumet kombinerar akustiska instrument, elektroniska instrument och ljudlandskap inspelade i Frankrike.

Lör. 27.8. Kl.12
Kivinen aalto -runokonnsertti: Louhistiina & George Bandoek Apostolakis

Kivinen aalto är en poesikonsert som innehåller finsk poesi tolkad med hjälp av recitation och en elektronisk ljudbild. Den omfattar t.ex. Dikter av Hellaakoski, Manner, Koskenniemi och Tabermann. Louhistiina (Tiinaliisa Multamäki) är en talkonstnär från Sodankylä och George Bandoek Apostolakis är en musiker av grekiskt ursprung bosatt i Kemijärvi.

Cafe Bar Luola

Kannusalen, Kannubrogatan 4, Esbo centrum
www.facebook.com/cafebarluola(extern länk) | www.kannusali.fi(extern länk)

Fre. 26.8. kl. 19.00
Jori Otsa & Mah'Orkka

Jori Otsa & Mah'Orkka framför rotade och berörande intensiva tolkningar av de vackraste låtar av den legendariske sångaren Georg Ots.

Lör. 27.8. kl. 19
Rautakoura

Rautakoura spelar akustiskt och sjunger bluegrass-influerad musik på finska. Lauri Häme (5-strängad banjo), Matti Mikkelä (mandolin), Pekka Pyysalo (gitarr) och Juho Häme (kontrabas). Rautakoura är känt för sina jordnära, intima spelningar som inte kräver öronproppar och som alltid gör dig på gott humör.

Esbo centrumAlbergaHagalund