Art Goes Kapakka rantautuu Espooseen!

1.8.2022 12.14Päivitetty: 11.8.2022 12.59

Art Goes Kapakka järjestetään ensimmäistä kertaa Espoossa 18.–27.8.2022 osana Espoo 50 vuotta kaupunkina -vuoden ohjelmaa. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Kuva: Alexis Roman

Art Goes Kapakka on vuonna 1995 perustettu ja Helsingissä vuosittain elokuussa järjestettävä kaupunkifestivaali. Festivaalin tapahtumat järjestetään ravintoloissa, kahviloissa ja kapakoissa Helsingin keskustassa – ja nyt myös ensimmäistä kertaa Espoossa! Lue lisää Art Goes Kapakasta: www.artgoeskapakka.fi(ulkoinen linkki) .

Villa Lilla

Laturinkuja 10, Leppävaara
www.villalilla.fi(ulkoinen linkki)

La 20.8. klo 17

Paakki-Mäensivu Duo

Pianisti Riitta Paakki ja kontrabasisti Kaisa Mäensivu esittävät perinteisiä jazzklassikoita. Huippumuusikoiden yhteistyössä kuuluu ja näkyy soittamisen ilo, joka välittyy yleisöön asti.

Ke 24.8. klo 18

Banda Caribe Helsinki

Kesäilta aidoissa latino & Kuuba-tunnelmissa! Nautitaan iloisissa ja energisissä Etelä-Amerikan ja Karibian saarten rytmeissä Banda Caribe Helsingin trion tahdittamana! Banda Caribe Helsinki soittaa salsan lisäksi kuubalaisia boleroita ja sonia, suosittuja kuumia latinohittejä, tanssittavaa vauhdikasta timbaa, cha cha chaata, merengueta ja romanttista bachataa. Säveltäjä ja musiikillinen johtaja Daniel Baro on sovittanut useat tunnetut kappaleet moderneiksi ja nykyaikaisiksi "al tiempo" versioksi, jotka soivat tuttuina, mutta kuitenkin uusina ja freesseinä tanssittavina kappaleina. Bandan oma tuotanto on myös Daniel Baron käsialaa. Karismaattiset ja iloiset Bandan trion muusikot ja laulajat solisti ja kitaristi Daniel Baron lisäksi, ovat conga- ja quiro -virtuoosi Alexis Neyra, Tres-kitaristi Rodrigo Espinoza tai trumpetisti Sami Pöyhönen huiluineen. Vamos a bailar, bienvenidos!

Haukilahden Helmi

Mellstenintie 12, Haukilahti
www.haukilahdenhelmi.fi(ulkoinen linkki)

Su 21.8. klo 17

Arttu & Kadi: Levoton klovni

Vibrafonisti Arttu Takalo ja laulaja Kadi Vija esittävät muun muassa Edith Södergranin, Esa Kaartamon ja Kalle Aholan lauluteksteihin sävellettyjä kappaleitaan ja heittäytyvät improvisoimaan. Takalon viimeisimmältä ”Levoton klovni”-albumilta tuttu yhteistyö laulaja Kadi Vijan kanssa muodostaa kuulaan vibrafonin ja taipuisan laulun hybridin, joka kurottaa laulelman, jazzin ja taidemusiikin suuntiin.

To 25.8. klo 18

Tomi Olavi

Tomi Olavi on helsinkiläinen muusikko ja tuottaja, jonka ensimmäisestä juuri ennen pandemiaa tehdystä Brasilian matkasta inspiroitunut esikoisalbumi ”Helsinki – Florianópolis” julkaistiin Kansallisena kulttuurisen monimuotoisuuden päivänä 21.5.2021. Artisti tulkitsee afro–brasilialaisten capoeiralaulujen tekstejä herkällä kädellä soittaen levylle mukaan nylonkielistä kitaraa, kanteletta, brasilialaisia perkussioita sekä haitaria. Musiikkia on luonnehdittu sanoin ”kesäistä fiilistelyä veden äärellä”, ollen se sitten Praia da Joaquina Florianópoliksessa tai Marjaniemen ranta Helsingissä. Tomi Olavi esiintyy akustisena duona berimbaunsoittaja Cristian Pereiran kanssa. Duo on viime aikoina innostunut tulkitsemaan myös suomenkielisiä kappaleita. Musiikillinen matka Helsingistä Florianópolikseen voi alkaa!

Cafe Bar No.9

Heikinkuja 2, Tapiola
www.bar9tapiola.fi 

Ti 23.8. klo 21.00

Markus Perttula

Markus Perttulan live-kokoonpano koostuu jazz- ja indie-taustaisista ammattimuusikoista, joiden kanssa improvisaationkin taipuva monioktaavinen laulu helposti yltyy vallattomaksi jami-ilotteluksi. Dynaaminen ja tunnelmallinen soitto nojaa taitavan Niilo Suihkon rumpalointiin, myös miksaajana ja tuottajana toimivan Viktori Pesosen vakaaseen bassotteluun, tarkkaan ja monipuoliseen kitarointiin Kasperi Teittiseltä sekä virtuoosimaiseen synavelhoiluun Nikita Rafaelovilta. 

Ke 24.8. klo 20

Aaro630

Jyväskyläläinen artisti-tuottaja Aaro630 on yksi uuden suomalaisen rap-aallon kiinnostavimmista ja kehutuimmista nimistä. Aaro630 on kertonut karttavansa yhteen genreen jämähtämistä, joten on loogista, että esikoisalbumin rehellisen suomirap-soundin jälkeen uudella "630FM"-albumilla kuullaan hieman erilaista Aaroa. Vaikutteita elektronisesta musiikista ja kokeellisesta r&b:stä saanut levy on artistin itsensä tuottama ja sanoittama.  

Cafe Molli

Espoon kulttuurikeskus, Louhisali, Kulttuuriaukio 2, Tapiola
www.cafemolli.fi(ulkoinen linkki) | www.espoonkulttuurikeskus.fi

Ke 24.8. klo 20

DANTCHEV:DOMAIN -trio

DANTCHEV:DOMAIN-trion keikalla syvennytään yhtyeen laulujen ytimeen; tarinankerrontaan, tunteisiin ja rytmiin. Anna Dantchevin universaalit ja elämästä inspiroituneet maailman tarinat avautuvat ensimmäistä kertaa trio-versiona AGK:n ainutlaatuisella keikalla! Anna Dantchev (laulu, tupan-rumpu), Erno Haukkala (pasuuna) ja Antti-Pekka Rissanen (rummut) avaavat keikalla tarinoiden kerroksia yhtyeen palkituilta ja kriitikoiden arvostamilta Say It (Glomama Music, 2020) ja The Lions We Are (Glomama Music, 2022) albumeilta. Suomalais-bulgarialaisen laulaja-säveltäjän Anna Dantchevin luotsaama yhtye on tavoittanut rajoja rikkovalla rytmimusiikillaan kuulijakunnan niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Yhtyeen uniikki saundi on tuonut yhtyeelle sekä listasijoituksia että radiosoittoja. Anna Dantchevin monipuolista ja persoonallista ääntä ja tulkintaa on verrattu mm. Nina Simonen ja PJ Harveyn ääneen.

To 25.8. klo 19

Elliot’s Crazy Compass

Elliot's Crazy Compass on 2018 perustettu yhtye, joka koostuu Eternal Erection -yhtyeen perustajanelikosta. Musiikkityyli on vaihtoehtopop, jossa on monenlaisia vaikutteita mm rock, funk, soul, hip hop, elektro. Näyttävät visuaaliset elementit (mm. valot ja projisoinnit) ovat myös osa ECC:n keikkoja.

Pe 26.8. klo 19

Kostoilta

Kostoilta on keskustelutilaisuus, jonka teemana on kosto. Illan aikana aiheesta keskustellaan yhdessä rikoskirjailijoiden Kari Haakanan ja Risto Miettisen kanssa heidän kirjojensa Välitön uhka ja Kostaja pohjalta. Illan aikana yleisö saa kostaa! Paperilla. Tilaisuudessa yleisöltä kerätään lapuille erilaisia kostofantasioita. Rikoskirjailijat kommentoivat, miten ne toimisivat fiktiossa tai tyydyttävätkö ne muuten kostonhimoa.

La 27.8. klo 19

8 Bits High

Tamperelainen, vuonna 2002 perustettu 8 Bits High on maailmanlaajuisestikin poikkeuksellinen kokoonpano. Trio tuottaa musiikkinsa käyttäen äänenlähteinä ainoastaan Commodore 64 -kotitietokoneita. Yhtye ei kuitenkaan tyydy ainoastaan pätemään retrotekniikalla, sillä musiikki kestää tarkastelua omillaankin. 8 Bits High soittaa raakaa, mutta tanssittavaa commodore-electroa, jossa kuuluu vaikutteita mm. punkista, teknosta ja housesta. 8 Bits High aloitti uuden tulemisensa hiljalleen vuonna 2014, jonka tuloksena syntyi ensimmäinen julkaisu "Eight Hits by 8 Bits High" vuonna 2017. Tämän jälkeen 8 Bits High on aktivoitunut myös live-settien muodossa ja ehtinyt äänittää uuden albumin, joka julkaistiin kesällä 2019 osana yhtyeen koko levytetyn tuotannon kokoavaa First Two Albums -tuplavinyyliä.

Cafe Zoceria WeeGee

Näyttelykeskus WeeGee, Ahertajantie 5, Tapiola
www.cafezoceria.fi(ulkoinen linkki) | www.weegee.fi

To 25.8. klo 13

Jaakko Arola

Sooloprojektissaan Jaakko Arola yhdistää hänen laajan kirjon puupuhallinsoittimia efekteihin ja kenttä-äänitteisiin. Arolan sävellykset rakentuvat elektroakustisista äänimaisemista, itse tehdyistä soittimista sekä Suomen luonnossa äänitetyistä kenttä-äänitteistä. Efektipedaalien ja erilaisten soittotapojen avulla Arola saa puupuhaltimet toimimaan samaan aikaan sekä melodiasoittimena, että basso-, harmonia- ja rytmisoittimena. Hänen materiaalinsa voi vaihdella tarkkaan sävelletystä ja sovitetusta aina täysin vapaaseen improvisaatioon.

Pe 26.8. klo 15

Milou

Miloun musiikki on akustis-elektronista ranskaksi ja englanniksi. Milou julkaisee debyyttialbuminsa syyskuussa 2022. Albumin teemana on oman itsensä uudelleen löytäminen hetkellisen kadotuksen jälkeen. Milou kirjoitti albumia keväällä 2021 Ranskassa Taiken tukemana ja siitä julkaistaan 4 singleä aikavälillä toukokuu-elokuu. Albumilla yhdistyy sekä akustiset instrumenti, elektroniset instrumentit sekä Ranskassa äänitetyt äänimaisemat.

La 27.8. klo 12

Kivinen aalto -runokonsertti: Louhistiina & George Bandoek Apostolakis

"Hellaakoski on jazzia!" (Siitä se ajatus sitten lähti). Kivinen aalto on runokonsertti, joka sisältää suomalaista runoutta lausunnan ja elektronisen äänimaailman avulla tulkittuna. Siinä kuullaan mm. Hellaakosken, Mannerin, Koskenniemen ja Tabermannin runoja. Kivinen aalto valmistui korona-aikana ja on kuultu vain livestriiminä. Striimiä ja kuukauden ajan katsottavana ollutta tallennetta katsottiin yli 700 kertaa, myös ulkomailta. Louhistiina (Tiinaliisa Multamäki) on sodankyläläinen lausuntataitelija. Hän on tehnyt lausuntaesityksiä 30 vuotta ja vieraillut Art Goes Kapakassa aiemmin olutrunoilla. George Bandoek Apostolakis on kreikkalaislähtöinen Kemijärvellä asuva muusikko, joka opettaa musiikkiteknologiaa Koillis-Lapin musiikkiopistossa. Kaksikko on julkaissut runokuunnelman "Neljäs ulottuvuus", joka kuullaan tänä kesänä mm. Tampereella Teatterikesän aikana.

Cafe Bar Luola

Kannusali, Kannusillankatu 4, Espoon keskus
www.facebook.com/cafebarluola(ulkoinen linkki) | www.kannusali.fi

Pe 26.8. klo 19

Jori Otsa & Mah’Orkka

Jori Otsa & Mah'Orkka esittää legendaarisen virolaisen laulajan Georg Otsin kauneimmista levylauluista ja muista slaavilaisista lauluista juurevia ja koskettavan intensiivisiä tulkintoja. Orkesteri on julkaissut näistä lauluista kolmen levyn trilogiasarjan.

La 27.8. klo 19

Rautakoura

Rautakoura soittaa akustisesti ja laulaa suomeksi bluegrass-vaikutteista musiikkia. Yhtyeessä on 5-kielinen banjo (Lauri Häme), mandoliini (Matti Mikkelä), kitara (Pekka Pyysalo) sekä kontrabasso (Juho Häme). Rautakoura keräsi alunperin soittokokemuksena soittamalla kesäisin Helsingin kaduilla, ensimmäisen kerran jo melkein 20 vuotta sitten. Sittemmin keikkoja on ollut ympäri Suomea, suurlähetystössä, ja livenä telkkarissa UMK:ssa. Rautakoura on tunnettu maanläheisyydestään, intiimeistä keikoista, joilla ei tarvitse korvatulppia ja jonka jälkeen on aina hyvä mieli.

Espoon keskusLeppävaaraTapiola