Apparater för anmälning till mottagning tas i allt större utsträckning i bruk inom social- och hälsovården i Esbo

29.8.2022 12.57
På många ställen finns en anmälningsapparat. Kvittot som du får ur apparaten hjälper dig att vänta på rätt plats och personalen kan smidigare ta in patienter till mottagningen när de kan se vem som är på plats.

På många ställen finns en anmälningsapparat. Kvittot som du får ur apparaten hjälper dig att vänta på rätt plats och personalen kan smidigare ta in patienter till mottagningen när de kan se vem som är på plats.

Apparater för anmälning finns nu på hälsostationerna i Alberga, Hagalund, Esbo centrum (Samaria), Stensvik och Mattsgatan samt på de flesta tandklinikerna. En sådan apparat finns också på det första familjecentret i Esbo. Apparaten har tidigare använts på en del av tandklinikerna, på servicetorget i Iso Omena, på biblioteken och på mödra- och barnrådgivningarna.

Hur fungerar anmälningen på en apparat?

Du anmäler dig på apparaten på till exempel en hälsostation, tandklinik eller mödra- och barnrådgivning. Apparaten skriver ut ett kvitto där det står var du ska vänta på din tur. Om du är på fel våning, står det på kvittot att du ska gå till rätt plats och anmäla dig på nytt. Personalen får veta genast när du har anlänt och kan smidigare ta in dig till mottagningen.

Till mottagningen kallas du med numret på kvittot, ditt namn sägs inte ut och din patientsekretess skyddas.

Apparaten fungerar på svenska, finska och engelska.

Så här använder du apparaten för anmälning

  1. Håll fram för apparaten streckkoden på patientens/klientens identitetskort, Folkpensionsanstaltens kort eller körkort.
  2. Du får ett kvitto ur apparaten. På kvittot står ditt nummer med vilket du kallas till mottagningen.
  3. På kvittot står också på vilken plats du ska vänta på din tur.
  4. Ditt nummer och mottagningsrummets nummer visas också på Infoskärmen på väntrummets vägg när det är din tur.

Viktigt:

  • Anmäl dig på den våning där den tjänst som du ska till finns.
  • Läs noggrant kvittot från apparaten. Där ges noggrann information, till exempel om på vilken plats du ska vänta på din tur. 
  • Hälsostation
  • Mödra- och barnrådgivning