Övriga svenskspråkiga tjänster för unga

4.7.2022 8.28
Unga utomhus.
Bild: Taru Turpeinen

För dig som är ung och vill ha service på svenska finns också följande tjänster:

Sveps(extern länk)

Sveps erbjuder fyra olika verksamheter; uppsökande ungdomsarbete, gruppverksamheterna Starten och Nonstop samt jobbcoaching. Du kan få hjälp i ärenden som berör sysselsättning, studier, gruppverksamhet, arbetsprövning och arbete. Det kan också handla om frågor kring ekonomi, boende, socialt och psykiskt välmående samt rehabilitering – det som är aktuellt för dig just nu. Samtliga tjänster är avgiftsfria och det krävs inga remisser eller utlåtande för att ta del av verksamheten.

Esbo stad har också en egen svenskspråkig uppsökande ungdomsarbetare som du kan vara i kontakt med.

UngInfo(extern länk)

Luckan UngInfo erbjuder information, vägledningar och utbildningar för dig som är 13–29 år. På Ärligt talat-chatten(extern länk) kan du chatta anonymt med handledare eller psykolog om det som du behöver prata om just nu. På Våga fråga(extern länk) kan du ställa frågor anonymt om allt från arbete och studier till psykiskt och fysiskt välmående, relationer och sex. På UngInfo hittar du också en samlingssida(extern länk) där du kan hitta flera olika svenskspråkiga tjänster för unga.

Karriärcenter Arabia(extern länk)

Vägledarna på Karriärcenter Arabia erbjuder dig samtal och stöd före och under dina studier, när du är på väg ut i arbetslivet eller när du vill komma framåt.