Hållbar tillväxt och livskraft byggs i samarbete

7.6.2022 6.00
Accountor Tower i Kägeludden, Esbo.

Mitt i Kägeluddens urbana innovationskoncentration står Accountor Tower – en av de bäst kända landmärkena på Kägeludden och kanske i hela Esbo. Här finns huvudkontoret för Accountor som erbjuder programvara och tjänster för ekonomi- och personalförvaltning och som är Esbo stads partner vid Eurocities-nätverkets årliga konferens i juni 2022.

Esbo stad och Accountor har mycket gemensamt, och att vara föregångare är en av dessa saker. Båda vill utveckla sin verksamhet nyfiket, kreativt och modigt. 

”Eftersom vi på Accountor är en föregångare inom ekonomiförvaltningsbranschen, är det viktigt för oss att vara med i tiden. Vi har täta samarbeten med statsförvaltningen och många finländska städer och vi vill också stödja Eurocities-nätverket”, säger Niklas Sonkin, vd för Accountor

Accountor är Esbo stads partner vid Eurocities-nätverkets årliga konferens som ordnas den 8–10 juni 2022 i Esbo. Den årliga konferensen är årets viktigaste händelse för nätverket för stora och medelstora städer – och en stor satsning för Esbo.

”Ett evenemang i denna storleksklass skulle vara svårt att genomföra utan engagerade och hängivna partner. Vi tror att vi gör vårt bästa när vi har ett gemensamt ändamål. Under jubileumsåret Esbo 50 år som stad visar vi våra gäster det bästa Esbo i samarbete med stadens centrala partner. Anordnandet av det åriga forumet är också en stimulans för näringslivet i Esbo”, säger Milla Ovaska, chef för internationella ärenden vid Esbo stad.

Att sträcka ut sin hand och hjälpa andra är viktigt även för Accountor.

”Accountor har sitt säte i en ikonisk kontorsbyggnad i Esbo – som numera heter Accountor Tower – som var en föregångare i sitt område när den färdigställdes på 1970-talet. Vi har ett mycket nära och välfungerande samarbete med Esbo stad och vårt mål har sedan starten varit att vara en levande del av gemenskapen på Kägeludden. Vi ställer gärna upp med evenemangslokaler även för Eurocities-konferensen”, säger Sonkin.

För Esbo är Eurocities det viktigaste europeiska stadsnätverket. Eurocities bevakar EU:s intresse, producerar information om EU:s finansieringsansökningar och lagstiftning samt fungerar som plattform för kollegialt lärande för medlemsstäderna. Konferensen är ett samarbete mellan partner som tillsammans bygger upp framtidens städer. Se konferensens alla samarbetspartner här: eurocities2022.eu/partners(extern länk, öppnas i ett nytt fönster).