April Jazz öppnar vårens festivalsäsong

Publicerad: 31.3.2022 14.22Uppdaterad: 1.4.2022 13.23

Den 36. April Jazz -festivalen ordnas 14.–30.4.2022 i Esbo.

Festivalen startar i Norrskenshallen där Silentopia, en samproduktion mellan April Jazz, Esbo stadsteater och Sivuun Ensemble har premiär. Sello Hall-programmet byggs i sin tur runt Big Band Boost! lägret för ungdomsband. Musiker från Esbo Big Band och UMO Helsinki Jazz Orchestra fungerar som handledare för ungdomen, och och projektet kulmineras i tre konserter under veckoslutet. Under samma helg finns även evenemang i Hagalunds nyligen renoverade kyrka, och i Esbo moderna konstmuseum EMMA. Själva festivalveckans program sker som vanligt i Esbo kulturcentrum.

Besök apriljazz.fi(extern länk) för mer information (på finska)

AlbergaHagalund