April Jazz -festivaali tuo jälleen kevään Espooseen

31.3.2022 14.17
April Jazz -logo sekä piirroskuva kahdesta puhallinsoittimia soittavista henkilöistä.

Järjestyksessään 36. April Jazz -festivaali järjestetään 14.–30.4.2022.

Festivaali käynnistyy Revontulihallista, jossa kantaesityksensä saa 14.4. April Jazzin, Espoon kaupunginteatterin ja Sivuun Ensemblen yhteistuotanto Silentopia. Sellosalin ohjelma rakentuu 22.–24.4. nuorisoyhtyeille järjestettävän Big Band Boost! -leirin ympärille ja lavalla nähdään myös leirin kummeina toimivat Espoo Big Band sekä UMO Helsinki Jazz Orchestra. Samana viikonloppuna Trondheim Jazz Orchestra & Alf Hulbækmo esiintyvät remontoidussa Tapiolan kirkossa ja Anni Elif ja Seppo Kantonen Espoon modernin taiteen museo EMMAssa. 

Vappuviikon konserteissa Espoon kulttuurikeskuksessa esiintyvät mm. fadon suurin maailmantähti, portugalilainen laulaja Mariza, moninkertainen Grammy-voittaja, kuubalaispianisti Gonzalo Rubalcaba sekä kuusihenkinen a cappella-yhtye Accent. Kulttuuritehdas Korjaamolla, Helsingissä, esiintyy viraali-ilmiöksi noussut ruotsalaisyhtye Dirty Loops. Varaslähtö vappuun otetaan perjantain myöhäisillassa Otaniemen Trap Factoryssa sveitsiläisen Trio Heinz Herbertin ja Elifantreen kanssa. Festivaali päättyy vappuaattona laulaja Maria Ylipään ja Tapiola Sinfoniettan konserttiin Tapiolasalissa. 

Lisätiedot, hinnat ja aikataulut osoitteessa apriljazz.fi(ulkoinen linkki)

LeppävaaraTapiola