Var försiktigt utomhus – ny snöyra på väg

4.2.2022 7.57
En lastbil plogar undan snön.
Förhållandena kräver nu att alla som rör sig ute tar det försiktigt. Det gäller att vara speciellt försiktig i närheten av snöplogar.Bild: Olli Häkämies

Ett nytt snöfallsområde från väst närmar sig och når Finland på fredagen. Snöfallet ökar mot kvällen och vindarna blir starkare. I Esbo gäller det att vara förberedd både på stora snömassor och på starka vindar.

Eftersom snötäcket i Esbo ökade ordentligt också under stormen Valtteri under veckoslutet, arbetar gatuunderhållet fortfarande med att slutföra iståndsättningen av gatorna. Det kan också fortfarande finnas snöhögar i områden som tillhör fastigheter, såsom på parkeringsplatser.

Fastighetsägare ska se till att i synnerhet räddningsvägarna är framkomliga. Räddningsvägarna måste hållas i ett användbart skick också då svåra vinterförhållanden råder.

Vi uppdaterar informationen om Esbo stads gatuunderhåll på stadens webbplats alla vardagar. En länk till den nyaste sammanfattningen (på finska) finns på sidan  Liikenne ja kadut(extern länk), under rubriken Ajankohtaista.

Reservera gott om tid när du ska ut i trafiken

Förhållandena kräver nu att alla som rör sig ute tar det försiktigt. Det gäller att vara speciellt försiktig i närheten av snöplogar – be till exempel barnen att flytta sig åt sidan när en snöplog närmar sig.

Väglaget i Nyland blir på många håll dåligt eller till och med farligt på fredag och lördag. Reservera gott om tid när du ska ut i trafiken och se upp, oberoende av om du rör dig med bil eller cykel, till fots eller på skidor. Koncentrera dig på det du gör när du rör dig från en plats till en annan, i stället för på mobiltelefonen.

Undvik att ge dig ut i trafiken om det inte är nödvändigt. Till exempel butiksbesök är bra att sköta innan snöfallet börjar.

Nyttiga länkar