Helsingfors polisorkesters och Suna skolans körs upplysningskonsert streamad för huvudstadsregionens lågstadieskolor

Publicerad: 25.10.2021 4.00Uppdaterad: 11.11.2021 10.06
En artist klädd i Musse Piggs öron och flytväst med en båt. Bredvid finns en uppläsare som fördjupat sig i berättelsen, med polisorkestern i bakgrunden.
Bild: Taru Turpeinen

Huvudstadsregionens städer driver en kampanj mot mobbning #påsammasida. Upplysningskonserten Tuu mun mukaan ("Följ med mig") som är en del av kampanjen dyker in i temat till svängande toner. På konserten framträder en konstapel från polisinrättningen i Västra Nyland som specialiserat sig i förebyggande arbete med barn och ungdomar. På konserten får vi höra om olika typer av mobbning och dess påverkningar. Det är möjligt att ingripa i mobbning.

För den musikaliska delen av evenemanget ansvarar en professionell blåsorkester som arbetat med barnmusik i flera årtionden, Helsingfors poliskorkester. Med finns också Suna skolans kör från Esbo.

Konserten har inspelats i Tapiolasalen i Esbo kulturcentrum och inspelningen finns tillgänglig på städernas egna webbplatser 25.10–5.11.2021.

Konserten arrangeras av huvudstadsregionens städer tillsammans med polisinrättningarna i Helsingfors och Västra Nyland. Välkommen med!

Vi alla är #påsammasida

Helsingfors polisorkesters och Suna skolans körs upplysningskonsert -stream(extern länk)

Bild: Taru Turpeinen
Bild: Taru Turpeinen
Bild: Tiina Raula
  • Grundskola