Esbo avbryter vaccineringen av män under 30 år med Modernas vaccin

Publicerad: 7.10.2021 10.16

Institutet för hälsa och välfärd (THL) har gett en anvisning om att vaccineringen av män under 30 år med Modernas vaccin ska avbrytas.

Det handlar om en säkerhetsåtgärd på grund av en ökad risk för hjärtmuskelinflammation. Trots att risken för hjärtmuskelinflammation på basis av forskning och uppföljning visat sig vara mycket liten och sjukdomsbilden i regel är lindrig, avbryts vaccineringen av denna grupp omedelbart.

Om du är man, under 30 år gammal och du fått den första vaccindosen med Modernas vaccin, kan du få din andra vaccindos med mRNA-vaccinet Pfizer-BioNTech Comirnaty på vaccinationsplatsen i köpcentret Iso Omena eller på pop up-vaccinationsplatserna.

Vaccinationsplatsen i Iso Omena har öppet utan tidsbokning vardagar kl. 9.30–11.30 och 12.15–15.00. Du kan också boka tid på webben på adressen coronavaccinbokning.fi eller ringa stadens tidsbokningsnummer för coronavaccinering på tfn 09 816 34800 (mån–fre kl. 8–18).

Utan tidsbokning kan du bli vaccinerad den här veckan också på:

  • Sellobiblioteket torsdag kl. 10–18
  • Entressebiblioteket fredag kl. 10–18
  • Invånarhuset Kivenkolo i Stensvik fredag kl. 10–15

Esbo har vaccinerat med Modernas vaccin i skolor och på pop up-vaccinationsplatserna. Från och med i dag är det också möjligt att bli vaccinerad med Comirnaty på pop up-vaccinationsplatserna.

  • Coronavirus