Internationell toppevenemang om artificiell intelligens i Esbo

Publicerad: 10.9.2021 7.46

Forskare, företag och representanter för den offentliga sektorn som arbetar med artificiell intelligens möter vid det internationella toppevenemanget om artificiell intelligens den 4 november 2021 i Esbo. Det kombinerar evenemanget AI Finland och det årliga AI Day av Suomen tekoälyseura FCAI. Esbo stad ansvarar tillsammans med Business Finland, arbets- och näringsministeriet och Finnish Center for Artificial Intelligence (FCAI) för att ordna samevenemanget för första gången.

”Vi vill inspirera våra partner att tillsammans utveckla en hållbar framtid med hjälp av artificiell intelligens och öppnande av data – och att bjuda in nya samarbetspartner. På evenemanget presenteras utvecklingen av articiell intelligens och inriktningen inom forskning, i företag och i stadsutvecklingen. Det blir tal på toppnivå, paneldiskussioner, nätverkande och nya öppningar”, säger serviceutvecklingsdirektör Päivi Sutinen från Esbo stad som är evenemangets huvudarrangör.

Temat är ledning genom inflytande och prognostisering med hjälp av artificiell intelligens

Evenemanget för samman toppforskning i artificiell intelligens, nuvarande och framtida stjärnor inom affärsverksamhet samt offentliga tjänster, utvecklare och beslutsfattare. Evenemangets bärande tema är ledning genom inflytande och prognostisering med hjälp av artificiell intelligens och underteman är rymdbranschen, kvantteknologi, hälsa, 6G samt reglering och etiskhet av artificiell intelligens.

Evenemanget hålls virtuellt.

Anmäl dig redan nu! Den virtuella delen är kostnadsfri.

Programmet är mestadels på engelska och man ska i förväg registrera sig till evenemanget.

Läs mer om evenemanget om artificiell intelligens på evenemangets webbsida (på engelska).

AI Finland är ett regionalt turnerande koncept som ägs av Business Finland och arbets- och näringsministeriet och som årligen samlar ihop företag och toppforskning inom olika teman och områden. Det första AI Finland ordnades i Tammerfors 2020 och fokuserade på smart produktion med hjälp av artificiell intelligens. AI Day är ett årligt evenemang av Finnish Center for Artificial Intelligence, FCAI, som samlar ihop forskarsamhället, forskare, företag och offentliga aktörer. År 2021 kombineras dessa två evenemang.