Espoossa tekoälyn kansainvälinen huipputapahtuma

Julkaistu: 10.9.2021 7.41Päivitetty: 10.9.2021 8.11

Tekoälyn parissa työskentelevät tutkijat, yritykset ja julkisen sektorin edustajat kohtaavat kansainvälisessä tekoälyn huipputapahtumassa 4.11.2021, joka järjestetään Espoossa. Tapahtuma yhdistää Business Finlandin ja Työ- ja elinkeinoministeriön TEMin vuosittaisen AI Finland -tapahtuman sekä FCAIn ja Suomen tekoälyseuran vuotuisen AI Dayn. Ensimmäistä kertaa pidettävän yhteistapahtuman järjestämisestä vastaavat Espoon kaupunki yhdessä Business Finlandin, työ- ja elinkeinoministeriön ja Finnish Center for Artificial Intelligence FCAIn kanssa.  

”Haluamme innostaa kumppaneitamme kehittämään yhdessä kestävää tulevaisuutta tekoälyn ja datan avaamisen avulla – ja kutsua mukaan uusia yhteistyökumppaneita. Tapahtumassa esitellään tekoälyn kehitystä ja suuntaa tutkimuksessa, yrityksissä sekä kaupunkikehittämisessä. Tiedossa on huipputason puheita, paneelikeskustelua, verkostoitumista ja uusia avauksia”, sanoo tapahtuman pääjärjestäjänä toimivan Espoon kaupungin palvelukehitysjohtaja Päivi Sutinen.  

Teemana vaikuttavuudella johtaminen ja ennakointi tekoälyn avulla

Tapahtumassa yhdistyvät tekoälyn huippututkimus, liiketoiminnan nykyiset ja tulevat tähdet ja julkiset palvelut, kehittäjät ja päättäjät. Kantavana teemana tapahtumassa on vaikuttavuudella johtaminen ja ennakointi tekoälyn avulla, ja alateemoina avaruusala, kvanttiteknologia, terveys, 6G sekä tekoälyn sääntely ja eettisyys.  

Tapahtuma järjestetään virtuaalisena.

Ilmoittaudu mukaan jo nyt! Virtuaalinen osuus on maksuton ja avoin kaikille.

Ohjelma on pääosin englanniksi, ja tapahtumaan on ennakkorekisteröityminen.  

Lue tekoälytapahtumasta lisää tapahtumasivustolta (englanniksi). 

AI Finland on Business Finlandin ja työ- ja elinkeinoministeriön omistama alueellisesti kiertävä konsepti, joka yhdistää vuosittain yritykset ja huippututkimuksen eri teemoissa ja alueilla. Ensimmäinen AI Finland järjestettiin Tampereelta 2020 ja se keskittyi älykkääseen tuotantoon tekoälyn avulla. AI Day on Finnish Center for Artificial Intelligence FCAIn jokavuotinen tapahtuma, joka kokoaa yhteen tiedeyhteisön, tutkijat, yrityskenttää ja julkisia toimijoita. Vuonna 2021 nämä kaksi tapahtumaa yhdistetään.