Andra vaccindosen kan hämtas i Iso Omena om det är sex veckor sedan första dosen – extra parti av Modernas vaccin

Publicerad: 3.9.2021 9.08Uppdaterad: 6.9.2021 6.20

Du kan få din andra vaccindos utan tidsbokning i Iso Omenas walk in-vaccinationsplats måndag till fredag 6–10.9 om det gått sex veckor sedan din första dos.

Walk in-vaccinationsplatsen i Iso Omena har öppet vardagar kl. 9.30–11.30 och 12.15–14, och dessutom tisdag 7.9 från kl. 9.30–11.30 och 12.15–19. Om du kommer för att få din andra vaccindos i förtid avbokar vi samtidigt din gamla tidsbokning.

Esbo uppmuntrar abiturienterna att ta coronavaccinet

Esbo uppmuntrar särskilt abiturienterna att ta den andra vaccindosen 6–10.9  då det är möjligt att få vaccinet på walk-in-vaccinationsplatsen i Iso Omena utan tidsbokning sex veckor efter den första dosen. På så sätt vill vi se till att var och en kan delta i studentskrivningarna som snart inleds utan risk för att insjukna i allvarlig covid-19-sjukdom. 

Esbo stads hälsovårdsdirektör Markus Paananen berättar att sex veckors mellanrum på vaccindoserna tills vidare endast gäller ett begränsat parti Moderna-vaccin, vars användningstid snart kommer att gå ut.

Det är möjligt att få den andra vaccindosen med Moderna också om den första dosen varit Pfitzer. Institutet för hälsa och välfärd har bekräftat att Moderna går att använda för boostervaccineringen. De två vaccinerna är båda liknande mRNA-vaccin.

Om du däremot vill ha din andra vaccindos med Pfitzer ska du vänta på din ursprungliga vaccinationstid. När den andra vaccindosen ges med tidsbokning är väntetiden tidigast 6 veckor och senast 12 veckor och 5 dagar.

  • Coronavirus