Sommarläger i WeeGee

I juni ordnas vi dagläger som bjuder på mångsidigt program och trevliga överraskningar i museerna i Hagalund.

WeeGee's sommarläger 2022.Bild: Ari Karttunen / EMMA

Sommarläger i WeeGee

I juni ordnas dagläger i utställningscentret WeeGee. Daglägret pågår en vecka och är avsett för barn i åldern 7–10 år. Deltagarna ska ha första året i skolan bakom sig.  

Vi bjuder på mångsidigt program och trevliga överraskningar i museerna i Hagalund. Programmet bygger på WeeGees aktuella utställningar som vi bekantar oss med ur olika synvinklar genom att göra och uppleva. Det viktigaste är att barnen trivs tillsammans och kan glädjas åt sina framgångar.  

Sommarläger 2023

Dagslägren ordnas veckorna 23, 24 och 25 (6–10.6, 13–17.6, 20–23.6 )  vardagar kl. 9–16. Dagslägrets pris är 200 euro, med undantag av lägret vecka 25, som är bara fyra dagar långt, 175 euro. Priset inkluderar moms 24 procent. I priset ingår ledd verksamhet, material samt lunch och mellanmål.  

Årets tema är tidsresor. Lägren ordnas i samarbete av Esbo stads evenemangs- och kulturtjänster, Esbo moderna konstmuseum EMMA, Esbo stadsmuseum, arkitekturskolan för barn och unga Arkki samt ur- och smyckesmuseet Kruunu. 

Lägerprogrammet 2023

Måndag

Lägerledarnas dag: Mauri Kunnas-utställningen och Futurohuset
På den första lägerdagen lär vi känna kompisarna i Mauri Kunnas-utställningens färggranna världar. Under dagen tar vi också en titt i det magiska Futurohuset som är gjort av plast.   

Tisdag

KAMU:s lägerdag
Hitta magin i din näromgivning och avslöja den via kameralinsen! I KAMU Esbo stadsmuseums verkstad fotograferas den egna näromgivningen och fotona används för pyssel och bearbetning för att göra dem alltmer magiska.

Onsdag

EMMA:s lägerdag: Den magiska platsen 
Vad ser ut sjöstjärnans vardagsrum? Eller en bit av rymden? På EMMA:s sommarlägerdag utforskar vi olika utrymmen och bygger våra egna magiska miniplatser.  

Torsdag

Förmiddag i Lekmuseet Leikki
I Lekmuseet Leikki dyker vi ner i berättelsernas underbara värld och förstås leker vi! Vi bekantar oss med en magisk skog och dess sagoväsen. I verkstaden bygger vi fascinerande fantasivärldar. 

Eftermiddag i Finlands ur- och smyckesmuseum: Den magiska lådan
I Finlands ur- och smyckesmuseum Kruunu dyker vi ner i smyckenas och urens magiska värld. Tillsammans med lägerdeltagarna skriver vi en berättelse som förevigas i en trälåda. Den magiska lådan blir färdig under WeeGees sommarläger i samarbete mellan alla lägerdeltagare. Hurdan blir den färdiga berättelsen och i vilken magisk värld utspelar den sig? 

Fredag (inte i vecka 25)

Lägerdag i arkitekturskolan för barn och ungdomar Arkki
Under Arkkis lägerdag bekantar vi oss med arkitektur genom olika utrymmen och möbler som passar in i dem. Vi fäster särskild uppmärksamhet vid Yrjö Kukkapuros möbelskisser som visas i utställningen Det magiska rummet. Under lägerdagen planerar och bygger vi en miniatyr av ett eget magiskt rum med möbler.

Anmälan

Anmälan till lägren öppnas tisdag 21.2.2023 kl. 12. Anmälan sker via länken nedan. Anmälan kräver inloggning. Du kan skapa en konto via knappen Logga in i det övre högra hörnet av webbutiken. Lägret betalas vid anmälan. Vi tar inte emot anmälningar via andra kanaler.  

Boka sommarlägret här.(extern länk)

Daglägren hålls på finska. Ändringar är möjliga.

Mer information: weegee.kesaleirit@espoo.fi  

Hagalund