Lovaktiviteter

I Esbo finns lite av varje att göra för hela familjen när skolorna har lov!

Bild: Ari Karttunen

Sommarlov 2022

Trevliga aktiviteter på sommaren! Här hittar du Unga Esbo-sommaraktiviteter. Information om skatecontainern som har jour i Mattby skatepark samt om husbilen Kerttus och skåpbilen Patriks sommarplaner. Och vad innehåller StreetArt och Mopokärry? Ungdomslokalen Pointti i Sellobiblioteket är öppen på sommaren – regn eller solsken. Poolfesten för ungdomar i Albergas friluftsbad blir sommarens höjdpunkt i augusti! Läs mer om somriga grenar och aktiviteter.

Sommarverksamhet 2022 närmar sig!

  • Anmälan till Esbovikens och Albergas multisportläger är öppen: Anmälningssidan.

 

Sommaren är en bra tid att prova nya motionsgrenar!

Det finns massor av roliga tillfällen för unga att prova nya grenar i Esbo i sommar. Du kan lära dig tricks och självuttryck med bollen på FS-fotbollsskolan, träna golfens grunder på GoGolf Range i Alberga eller prova trampolingymnastik och cheerleading i Kera. Tips på frisbeegolf får du på Juvanpuiston koulus skolgård i norra Esbo, och på käpphäststallet Semina kan du bekanta dig med hoppning, dressyr och westernridning med käpphästar. Nyheten i Mattby i sommar är BMX-cykling i Mattby idrottspark.

Harrastushaku.fi

Med sökordet ”ELkesä” hittar du sommarmotion som ordnas av Espoo liikkuu.
Med sökordet ”NEkesä” hittar du Unga Esbo-sommaraktiviteter.
Harrastushaku.fi(extern länk)

Barnkulturcentret Auroras sommarprogram

Auroras sommargård erbjuder mycket att göra under hela sommaren! Det utlovas konstverkstäder, cirkus- och teaterföreställningar samt färgbad för spädbarn.
Se hela sommarprogrammet på Auroras webbplats(extern länk). (på finska)

Biblioteken erbjuder aktiviteter hela sommaren

Sommarpyssel! – Pysselklubb på Sellobiblioteket på sommartorsdagar

Pysselklubben är avsedd i första hand för barn i skolåldern, men barn under skolåldern kan delta i klubben tillsammans med en förälder. Mer information om pysselklubben på Helmet.fi(extern länk).

Zineverkstäder på Sellobiblioteket 13–15.6

En verkstad för 10–16-åringar, där alla får göra sin egen zine, det vill säga en liten tidning, om miljön. Mer information om verkstaden på Helmet.fi(extern länk).

Bildkonstverkstad för unga på Lippulaivabiblioteket 6.6–10.6

I verkstaden kan alla unga planera och genomföra sin egen avatar på väggen under ledning av en lärare på Esbo bildkonstskola. Mer information om bildkonstverkstaden på Helmet.fi(extern länk).

Dagsläger på Entressebiblioteket för lågstadieelever 7–9.6

Ha kul i Jukeboksi på Entressebiblioteket! Mer information om daglägret(extern länk).

Avgiftsfria föreställningar för alla åldrar på kulturcentrumets Amfi

Esbo kulturcentrum bjuder in dig att njuta av sommaren i samband med kulturevenemang på utescenen Amfi. Från juni till augusti erbjuder Amfi ett stort utbud av konserter, dans och scenkonst. Kulturcentrumets evenemangskalender(extern länk) (på finska)

Äventyr på WeeGee

Bekanta dig med museerna på utställningscentret WeeGee genom barnens museiäventyr Seikkaile WeeGeellä! Uppdraget finns tillgängligt på finska, svenska, engelska och ryska och delas ut till barn i utställningscentrets aula. Utställningscentret WeeGees museer(extern länk) och Futuro(extern länk) har alltid fritt inträde för personer under 18 år.