Lovaktiviteter

I Esbo finns lite av varje att göra för hela familjen när skolorna har lov!

Sommarlovet 2023

Invånarparkerna

Också den här sommaren kan du grilla, gå på loppis, delta i sång och ramsor samt njuta av solsken och sommaraktiviteter i invånarparkerna i Esbo. I parkerna erbjuds olika typer av ledda program och program som görs på egen hand, till exempel hantverk. Parkerna inbjuder barnfamiljer till trevlig samvaro. Det finns roliga aktiviteter och samvaro även för skolelever.

I juni är alla 16 invånarparker i Esbo öppna. En del av parkerna håller sommarpaus redan från midsommar medan andra är öppna ännu den sista veckan i juni. Hela sommaren, också i juli, är invånarparkerna i Stensvik, Bergans, Grönbacka, Södrik, Mösskärr, Olars och Hagalund öppna.

Programmet varierar från park till park. Det lönar sig att läsa mer om programmet på invånarparkens egen webbplats.

Kom med och njut av sommaren i invånarparken! Roliga stunder utlovas garanterat! Läs mera om invånarparkernas sommaren här.

Motion

Boboll för familjen vid Mårtensängens idrottsplan!

Tisdagar 5.6–28.6 kl. 18–20 samt tisdagar 1.8–29.8 kl. 18–20 på Mårtensängens idrottsplan vid adressen Mårtensängen 7.

Spela tillsammans med familjen - separat instruering för vuxna och barn samt spela tillsammans. Alla som är intresserad av boboll är välkomna - barn, vuxna och mor- och farföräldrar. Instruktören finns på plats, ingen förhandsanmälan. Ta på dig bekväma och sportiga kläder och en egen vattenflaska. Mer information seura@espoonpesis.fi www.espoonpesis.fi. Som arrangör fungerar Espoo Pesis.

I Stensvik finns det möjligheter att prova på trampolin och cheerleading, och det finns en trickklubb för små barn!

Plats: Gymnastikklubben BounCe, Kitteldalsvägen 1, 02320 Stensvik.

Måndag 7.8.2023

kl. 17–18 Trampolin 6–9 år, kl. 18–19 Trampolin 9–12 år

kl. 17–17.45 Trickklubb ledd av Miniliikkari (2–4-åringar tillsammans med vuxen anhörig)

kl. 18–18.45 Minininjat trickklubb 4–6 år

Tisdag 8.8.2023

kl. 17–18 Cheerleading 7–12 år

kl. 18–19 Cheerleading 13–18 år

kl. 18-19 Trampolin 12–15 år

Cheerleading

Försökstillfället lämpar sig för alla nivåer, från nybörjare till längre hunna.

Trampolin

Försökstillfällena lämpar sig för alla nivåer, från nybörjare till längre hunna.

Miniliikkari (2–4-åringar tillsammans med vuxen anhörig)

I Miniliikkari får både barn och vuxna röra på sig och uppleva motionsglädje tillsammans! Alla 2–4-åringar är välkomna till MiniLiikkari-kursen tillsammans med en vuxen anhörig. Kursen är handledd och varar 45 min.

Kursen består av lekfull uppvärmning, varefter det finns handledd verksamhet enligt temat. I slutet av kursen får barnen fritt uppvisa tricks tillsammans med sin anhörige. Kursen avslutas med gemensam avslappning. 

Minininjat (4–6-åringar)

Med Minininjat tränar man mångsidiga färdigheter i gymnastik och motion genom roliga lekar och hinderbanor. En lektion varar 45 min och barnen är utan vuxen anhörig under lektionen. Under lektionen behöver du smidiga kläder, strumpor och en vattenflaska. Man kan också ta med sig inneskor. 

Vänligen kontakta oss innan du anmäler dig om du t.ex. har rörelsehinder eller andra specialbehov så tar vi tillsammans reda på om aktiviteten lämpar sig för dig.

Anmälningarna öppnas 6.5. Anmälan till försökstillfällena på förhand senast dagen innan per e-post till adressen riikka@bounce-espoo.fi. Skriv i meddelandet ditt namn och din ålder + till vilket försökstillfälle du kommer + en förälders telefonnummer. Att delta i försökstillfällena är gratis. Mer information om tillfällena får du av riikka@bounce-espoo.fi 045-314 0847 Gymnastikklubben BounCe Esbo.

Gym-intro för unga

Fressi Esboviken, Esboviksgränden 3, 02320 Esbo

Mån 5.6–19.6 kl. 16–16.50

På gym-introt får 13–20-åringar bekanta sig med gymvärlden och gymträning i Fressi under handledning av en yrkesutbildad person inom idrottsområdet. Under passet lär vi oss grunderna i gymträning och vi inspireras till en ny hobby som stöder sunda levnadsvanor! Passet är gratis och kräver inga anmälningar. Mer information joonas.bergstrom@fressi.fi, +358 50 3729906. Som arrangör fungerar Fressi Esboviken.

Kom och klättra vid Boulderkeskus i Esbo!

Ängsbacken 2. Vägledd klättring i bästa sällskap 6–27.6

Tisdag kl. 16.00–17.30 9–12 år

Tisdag kl. 17.30–19.00 13–15 år.

Du behöver inte ta med dig något annat än kläder som är bekväma att röra sig i och en hög med glatt humör. Vi ger dig utrustning och vägledning för att komma igång. Du kan vara en helt nybörjare eller redan vara en erfaren klättrare. Våra instruktörer ger dig utmärkta tips för att utvecklas inom sporten. Att delta är gratis. Mer information: info@boulderkeskus.com. Information om platsen här. Mer information om sporten för nybörjare finns här. Som arrangör fungerar Boulderkeskus Espoo.

Fotbollsskola

Fotbollsplanen vid Kirsti koulu, Kirstivägen, 02760 Esbo.

5.6–22.6 må och to kl. 14–16.

Alla 7–12-åriga flickor och pojkar som är intresserade av fotboll och idrott kan delta i fotbollsskolan. I vår fotbollsskola får du uppleva glädjen av idrott och lära dig viktiga fotbollsfärdigheter genom rörelselekar, teknikövningar och småspel. Man kan komma och spel utan att anmäla sig! Att delta är gratis. Mer information Abdihakim@windowslive.com 045- 6+358 9 4545 Som arrangör fungerar Iftin-seura.

Bekanta dig med Padel på de nya planerna i Alberga! (FULL)

We Love Padel / Gogolf range Alberga, Säteriparksvägen 1, 02600 Esbo

Tisdagar för 6–16-åringar (yngre endast med en vårdnadshavare) 20.6, 27.6 och 1.8 kl. 12–13.30.

Kursen varar i 1,5h och du får lära dig spelets grunder och regler under lärarens ledning. Denna sport passar dig som gillar racketspel och utomhusidrott tillsammans med goda vänner. Ta med dig sportkläder, skor och en vattenflaska. Du kan låna klubba och bollar av oss. Du behöver ingen tidigare erfarenhet eller kunskap om padel. Kursen har ett begränsat antal platser så anmäl dig i tid.

Anmälningarna öppnas 6.5. Anmäl dig genom att skicka e-post till adressen: padel@gogolf.fi och berätta vilken kurs du vill delta i. Att delta är gratis. Obs! Du kan samtidigt anmäla dina vänner till kursen. Du får ett bekräftelsemeddelande om kursen till din e-post. Som arrangör fungerar We Love Padel Leppävaara.

Bekanta dig med golf på GoGolf Range i Alberga! 

We Love Padel / Gogolf range Alberga, Säteriparksvägen 1, 02600 Esbo

Onsdagar för 6–16-åringar (yngre endast med en vårdnadshavare) 21.6, 28.6, 2.8 och 9.8 kl. 12–14.

Kursen varar i 2 timmar och under tiden får du lära dig grunderna i golf, reglerna och hur man spelar under handledning av en lärare. Golf är en sport som kan ge dig en livslång hobby där du kan njuta av frisk luft tillsammans med dina vänner. Golf är också en social sport där man enkelt stiftar bekantskap med nya vänner. Du behöver ha med dig sportiga kläder och skor samt en vattenflaska. Vi lånar ut golfklubbor under kursen. Tidigare erfarenhet eller kunskap om golf behövs inte.

Kursen har ett begränsat antal platser så anmäl dig i tid. Anmälningarna öppnas 6.5. Anmäl dig genom att skicka e-post till adressen: tapahtumat@gogolf.fi och berätta vilken kurs du vill delta i. Att delta är gratis. Obs! Du kan samtidigt anmäla dina vänner till kursen. Du får ett bekräftelsemeddelande om kursen till din e-post. Som arrangör fungerar GoGolf Range Alberga.

Summerdance action camp in Mattby!

Style Dance Industry, Sepetviksvägen 2–4 B, 02230 Esbo. Må-fre 26.6–30.6 kl. 17.30–19.00.

Ett roligt, actionfyllt läger för tonåringar som kreativt utformats för att inspirera och erbjuda en hälsosam och kreativ sommaraktivitet med fokus på dans.  Gratis. Mer information info@styledanceindustry.com. Arrangerad av Style Dance Industry.

Sommarboboll i Olari, Hagalund, och Bastvik 

Sommarboboll ordnas i juni under perioden 5.6–28.6.

Måndagar kl. 12.30–14.00 på planen vid Olari skola (Olarsängsvägen 4, 02210 Esbo)

Tisdagar kl. 12.30–14.00 på Vindängens konstgräsplan i Hagalund (Vindgränden, 02100 Esbo)

Onsdagar kl. 12.30–14.00 på planen vid Bastvik skola (Brinkinmäentie 1, 02330 Esbo)

Spel för barn i lågstadieåldern (7–12 år). Instruktör finns på plats, ingen förhandsanmälan. Ta på dig bekväma och sportiga kläder och en egen vattenflaska. Mer information seura@espoonpesis.fi www.espoonpesis.fi. Som arrangör fungerar Espoo Pesis.

BMX-cykling i Mattby!

Mattby idrottspark, Mattgårdsvägen 9–11, BMX-banan i Mattby

Ons 7.6–21.6 kl. 16.30–17.30.

Kom och testa på BMX-cykling och ha kul med dina vänner. Instruktörer finns på plats som hjälper och lånar ut BMX-cyklar som finns i ett begränsat antal. Du får mångsidigt öva på grundläggande färdigheter, bland annat allmänna färdigheter i att hantera cyklar samt körteknik som alltid är nyttigt att behärska. Du behöver alltså en egen cykel och hjälm, med dem kan du redan komma igång och få en känsla för banan.

Att delta är gratis. Anmälningar från och med den 6 maj per e-post till espoobikeclub@outlook.com Mer information espoobikeclub@outlook.com, Leevi Liimatainen tfn+358 40 7712773. Som arrangör fungerar Espoo Bike Club.

Stand Up Paddling (SUP) och kanotpaddling i Mattby

Plats: Rulluddsvägen 8, från parkeringen 50 meter västerut längs med strandpromenaden i riktning mot Sökö. Där finns föreningens skjul och samling sker där på gården.

Mån 19.6 kl. 10–14. Under evenemanget presenterar vi paddling som hobby för 12–20-åringar och deltagarna får prova lite paddling med supbräda, kajak eller kanot. Som utrustning behöver du kläder som tål att bli blöta och torra kläder för hemresan, samt något att dricka och ett litet mellanmål rekommenderas. Vattenflaskan kan fyllas vid vårt skjul. Simkunnighet är oblikatoriskt. Begränsat antal platser. Att delta är gratis.

Anmälningar fr.o.m. 6.5. Anmälningar (för minderåriga även vårdnadshavarens uppgifter) peku.pikkarainen@gmail.com, väderreservation. Deltagarna meddelas om en eventuell inställd verksamhet. Förfrågningar: Pekka Pikkarainen, tfn  050-3622593. Som arrangör fungerar Espoon Eskimot.

Käpphästklubben i Norra Esbo!

Adress: Semina Oy, Harsgränden 4, 02970 Esbo

onsdagar kl. 17.00–18.00, 7–10-åringar (grupp 1)

onsdagar kl. 18.00–19.00, 11–17-åringar (grupp 2)

I Käpphästklubben får du bekanta dig med Seminan keppihevoskeskus, stallen, Semina-butiken, käpphästar och pröva på hinder och terränghinderbanor. Du kan ta med en egen käpphäst eller använda Seminas käpphästar.

Det är bra att ta med sportkläder, bra skor och en vattenflaska. I klubben blir vi handledda i hinder- och dressyruppgifter och kanske ger vi oss ut i terrängen också. En del av lektionen är också självständig tid då man kan prova på olika käpphästar och hoppa hinder om man vill, utöva dressyr, western eller utöva terränghinder tillsammans med andra utövare. Nivå och hinder-rekord spelar ingen roll. Både nybörjare och erfarna utövare är välkomna! Att delta är gratis.

Vid anmälan till klubben kan man välja att delta en gång eller alla fem tillfällen. Det maximala deltagarantalet i båda klubbarna är 20. Anmälningar fr.o.m. 6.5. Vid anmälan vänligen ange vilket tillfälle/tillfällen och vilken grupp du vill boka plats för. (7.6, 14.6, 21.6, 28.6 och 5.7 ). Anmälningar via e-post till khtsemina@gmail.com eller via textmeddelande +358 44 2003304. Vänligen ange

deltagarens namn, ålder, önskade tillfällen samt eventuella andra viktiga upplysningar. Seminas webbplats:https://khtsemina.weebly.com/ Arrangör: Sonja Kallioinen, Semina Oy.

Introduktionskurs om hästar i norra Esbo!

Adress: Gobbackavägen 44 

Tisdagarna 13.6 och 27.6 kl. 15–17

Introduktionskurs om hästar, vi lär oss att interagera med hästar samt skötsel, borstning och hantering. Max 10 barn/unga. Vi rekommenderar bekväma skor och handskar.  Att delta är gratis. Anmälningar fr.o.m. 6.5. Anmälan och förfrågningar till stallgobbacka@luukku.com, 040-7758774 (vardagar kl. 11–12). Som arrangör fungerar Gobbacka Stall.

Prova på Cheerleading och cheerdans i Juvamalmen och Alberga!

Cheerleading / FTE-HALLI, Västra Industrigatan 12, 02920 Esbo

Må 5.6 kl. 16–17 för personer födda 2016–2013.

Ti 6.6 kl. 16–17 för personer födda 2013–2010.

Ons 7.6 kl. 16–17 för personer födda 2010–2007

Cheerdans / Ruusutorppa skola, Albergagatan 24, 02600 Esbo

Ti 13.6 kl. 16.30–17.30 försökstillfälle för personer födda 2016–2013

Ti 13.6 kl. 17.30–18.30 försökstillfälle för personer födda 2012–2009

Sommaren 2023 ordnar Funky Team Espoo (FTE) försökstillfällen i båda grenarna. Lektionen i Cheerleading består av akrobatik och olika lyft. Under lektionen i Cheerdans får du lära dig en kort danskoreografi med piruetter och hopp! Om du kommer och testar på cheerleading bör du ha på dig lämpliga kläder för träning, inneskor och vattenflaska. Under Cheerdanslektionen kan du lämna bort skorna och vara antingen i strumpor eller barfota. Anmälningar från och med den 6 maj till adressen mia.bjork@funkyteam.fi Mera information finns på Funky Teams webbplats (extern länk). Som arrangör fungerar Funky Team Esbo.

Strandvolleyboll vid Mellstens strand!

Mellstensvägen 6

13.6–6.7 tisdagar och torsdagar kl. 13–14.

Är beach volley eller strandvolleyboll en bekant gren? Undervisning i beach volley är öppen för alla på beach volley-planen vid Mellstens badstrand. Skulle du vilja tillbringa sommardagarna på stranden med en boll och börja med en ny hobby? Under dessa undervisningstillfällen får du råd om grundläggande tekniker, vilket gör det lättare att spela och ännu roligare! Att delta är gratis.

Saga Enberg fungerar som ledare. Du får komma med utan förhandsanmälan, men om du har frågor kan du kontakta Saga +358 44 3353772 eller saga.enbergg@gmail.com. Som arrangör fungerar Espoo lentis.

Prova på bågskytte för 8–18-åringar!

Plats: Väderbackens skjuthall, Östanvindsvägen 9.

Verksamheten ordnas onsdagar 7–21.6 kl. 13.30–15.

Bågskytte är en spännande och rolig idrottsgren. Det behövs kanske inte så mycket styrka utan snarare koncentrationsförmåga. Under en och en halv timme får du prova på att skjuta på 10 meters avstånd med en instinktivbåge. Vi ordnar utrustning och undervisning, du behöver bara dyka upp i tid för att välja båge. Skor och t-shirt fungerar bra att skjuta i. Bågskytte passar också för rullstolsburna. Max 10 deltagare per gång.

Obligatorisk förhandsanmälan för att vi ska kunna boka utrustning. Meddela också om du är höger- eller vänsterhänt. Att delta är gratis. Anmälningarna öppnas 13.5. Anmälningar och förfrågningar till info@hood-espoo.fi.  Som arrangör fungerar Jousiammuntaseura Robin Hood.

Sommarbasket för unga i Alberga och Hagalund!

Bergans skola, Majorsgatan 8, 02600 Esbo

Norra Hagalunds skola, Smedsvägen 4, 02130 Esbo

Häng med och spela basket med kompisarna!  Bergans skola 5–19.6 må och on kl. 18–20 och Norra Hagalunds skola 5–19.6 må och to kl. 18–20. 

Du behöver bara inneskor och sportkläder. Bollar finns på plats. Du kan spela fritt med kompisarna, men en instruktör från koriseura finns också på plats. Vid Bergans skola ansvarar Leppävaaran Pyrintö för handledningen, medan Tapiolan Honka ansvarar för den vid Norra Hagalunds skola. Inga anmälningar behövs. Att delta är gratis. Mer information: Leppävaaran Pyrintö, Tero Mäkelä, tero.makela@lepy.fi ja Tapiolan Honka, Antti Viitanen antti.viitanen@tapiolanhonka.fi. Som arrangörer fungerar Leppävaaran Pyrintö ja Tapiolan Honka.

Nattbasket för unga i Dalsvik och Hagalund! (3.6–3.8)

Jämna veckor i Dalsviks idrottspark, torsdagar 17–22 / Källbäcksvägen 1 (väderreservation)

Ojämna veckor i Hagalunds idrottspark, torsdagar 17–21 / Hagalunds idrottspark (väderreservation)

Kom med och spela och njut av bra musik och stämning – vem som helst kan delta i nattbasket! Det räcker att du tar med dig själv (och din kompis) till platsen; bollar och annat som behövs finns på plats. Nattbasket kan vara avslappnat kastande eller en tuff kamp om herraväldet på planen. Det finns också ibland möjlighet att delta i andra idrottsaktiviteter. Det spelas alltid musik på evenemangen, antingen av en DJ eller från spellistan. Det absolut bästa sättet att tillbringa en kväll - kom och upplev stämningen! Vår verksamhet är alltid gratis.

Ladda ner den kostnadsfria Yökoris-appen till din telefon eller följ oss på Instagram för att hålla dig uppdaterad!

Evenemangen ordnas av Helsingin NMKY Yökoris

Akrobatik på Komeetta skola! (6–12 år)

Plats: Komeetta skola, Kometgränden 6.

Tisdagar och torsdagar 6–20.6 och 1–8.8 kl. 12–14

En öppen lektion för alla där man kan delta hela tiden eller bara komma för en kort stund. I gymnastiksalen finns olika aktivitetspunkter där man får öva på gymnastikrörelser. Två instruktörer finns på plats som handleder barnen med gymnastikrörelserna. Under lektionen tävlar vi, leker och gör akrobatik, välkommen med!

Mer information fås av Anna Saarela, harrastepaallikko@ovo.fi. Som arrangör fungerar Olarin Voimistelijat ry.

 

Kultur

Kulturevenemang för hela familjen

Rulla in sommaren på Roller Skate Disco i Esboviken den 4 juni.

Söndagen den 4 juni kommer Suomisk8Fam, som specialiserat sig på rullskridskodans, till Forum-ishallen i Esbovikens idrottspark och bjuder på musik, blixtrande ljus i färger och förtrollande rullskridskoåkning. Ishallens betongrink förvandlas till Finlands största rullskridskodisko genom tiderna, där DJ Armenzo står för rytmerna.

Ta med egna rullskridskor! På plats finns också ett begränsat utbud av låneskridskor. På Discot kan man åka både med fyrhjuliga quad-skridskor och inline-skridskor. Roller Skate Disco Esboviken | Esbo stad

Rantaraitti soi! -festival 7–11.6.

Rantaraitti soi! bjuder på mångsidiga och överraskande musikupplevelser! ordnas i år den 7–11 juni. Kammarmusikfestivalen utan inträde bjuder på levande musik i somriga Esbo för tredje gången.

Festivalens program framförs på Rantaraittis kaféer, i Villa Rulludd och i Esbovikens kyrka. Dessutom kommer det att ordnas överraskningsprogram under festivalen, där inte allt avslöjas i förväg. Rantaraitti soi!Esbo stad

Barnkulturcentret Auroras sommar

Auroras sommargård – Framtidsberättelser

Sommarens öppna konstverkstäder 6–29.6 Sommargården bjuder in till penseldrag och egna konstverk! Mer information finns på Auroras webbplats.

Galleri: Utställningen Luonnon värit - Mette Lagerstam 1.6.–31.7.

Mette Lagerstams naturinspirerade målningar är utförda med självtillverkade färger från växter och jord. De färgglada djur- och växtmotiven firar mångfalden i den omgivande naturen, samtidigt som de utmanar oss att reflektera över det obeständiga i allt. Växtfärger håller inte sin klarhet för evigt. Öppet vardagar kl. 9–15. Utställningen Luonnon värit

Auroras sommarscen: Konserten Pölypuhetta fre 9.6 kl. 10.30

Konserten dyker ner i att undersöka livet för bin och andra pollinatörer ur olika synvinklar. Det kommer att finnas dansande bin, biotop-rap och pollineringsballader - bara att komma med och surra! Instrument från hela världen är med, och du får även möjlighet att spela dem under konserten. Konserten lämpar sig bäst för 3–10-åringar.

Auroras sommarscen: Sommarmusiklekskola - SummerMusicPlaySchool lö 10.6 kl. 10–10.40

Sommarens musiklekskola bjuder in till att sjunga, leka, röra på sig och ramsande tillsammans med lärare Tuuli Paasolainen. Sommarmusiklekskolan riktar sig till 0–7-åringar, men personer i alla åldrar är välkomna med! I musiklekskolan sjunger och ramsar man på finska och engelska.

Sommarturnén Aurora besöker invånarparkerna 19–22.6.

En pionjärgrupp inom nycirkus Race Horse company: Sirkus ikään kuin ikään

Mån 19.6 kl. 10 Mattby invånarpark – mattstråket 12
Mån 19.6 kl. 13 kylätalo palttina invånarpark – tegelhagen 4
Ti 20.6 kl. 10 Karabacka aktivitetspark – örnvägen 10
Ti 20.6 kl. 13 Bergans invånarpark - majurinpolku 3
On 21.6 kl. 10 Sökö invånarpark – soukankaari 10
On 21.6 kl. 13 Hagalunds invånarpark - louhigränden 4
Tors 22.6 kl. 10 Mössenkärrs invånarpark - norrmarksvägen 1

En ordlös nycirkusföreställning. Längd 35 min. Passar alla åldrar. Fritt inträde.

Verkstadsveckan Luonnon värit ti–fre 4–7.7 kl. 10–13

Under denna konstvecka leker vi i naturens färgprakt. I programmet ingår bl.a. växttryck, målning med växtfärger samt keramisk konst. Under konstveckan ska vi också utforska animationens fantastiska värld. Programmet varierar dagligen. Planering och styrning av verkstäderna: Mette Lagerstam. Fritt inträde till verkstäderna.

Binas liv på Auroras sommargård tis–tor 11–13.7 kl. 10–13

Under den här konstveckan bekantar vi oss med binas liv! I programmet ingår bl.a. besök vid bikupor och medverkan i konstaktiviteter med bin och pollinatörer som tema. Programmet varierar dagligen. Planering och styrning av verkstäderna: Sanna Kängsep och Terhi Jokiaho. Fritt inträde till verkstäderna.

Att se och uppleva

Utställningscentret WeeGee är ett mångsidigt centrum för museer, utställningar och evenemang. Det är alltid fritt inträde till EMMA - Esbo moderna konstmuseum, KAMU Esbo stadsmuseum, Mauri Kunnas-utställningen och Futurohuset för personer under 18 år och över 70 år samt för alla andra från och med kl. 17 på fredagar.

Sommarlov på Glims

Glims gårdsmuseum är ett levande museum där du får delta i arbetsuppvisningar, guidade turer och händelser som är relaterade till livet på landet under årets olika säsonger. På sommaren kan du beundra får och höns på museiområdets gård. På onsdagar är det fritt inträde till Glims.

Att göra på biblioteken

Iso Omena biblioteket

Entressebiblioteket

Måndagar: Berättelseverkstad kl. 12–14
Tisdagar: Brädspelsklubben kl. 13–15
Onsdagar: Sagopicknick kl. 11–12
Torsdagar: Spelturneringar 12–14, läshundar kl. 13, Drawing time kl. 17
Karaokeveckan 12–16.6

Lippulaivas bibliotek

Sportklubben tisdagar varje vecka 5.6–10.8,Verkstadseftermiddag på onsdagar och Odlingsverkstad på torsdagar.

Läsutmaning tis 6.6 kl. 16–17. I läsutmaningen är avsikten att läsa högt så länge som möjligt. Alla deltagare läser högt från sina egna böcker samtidigt som bibliotekspersonalen stör genom att prata och sjunga. Vinnaren belönas med en biobiljett!

Sellobiblioteket

Sommarpyssel i Lastenmaa varje onsdag 7.6–9.8 kl. 13–15.

Vetenskapsstund 1.6, 8.6, 15.6 och 22.6 kl. 14–15 i Lastenmaa, nedre åldersgräns 5 år. Under sessionerna ordnas fyra verkstäder där man gör ett spektakulärt vetenskapligt trick. Sessionerna hålls på finska och ryska.

I Pointti varje tisdag och torsdag mellan 6.6-3.8 kl. 13-15 handledd verksamhet för12-20 åringar, gårdslekar, turneringar och mycket annat.

Roliga aktiviteter för unga

Trevliga saker att göra under sommaren! Kolla in de sommaraktiviteter som Nuori Espoo erbjuder för unga som är öppna för alla och gratis. Häng med!

Nuori Espoo-Skatecontainer

Skatecontainern är tillgänglig vid skateparken i Mattby under hela sommaren 5.6–4.8.2023 må–fr kl. 12.00–19.00. I skatecontainern finns låneutrustning och handledning för både nybörjare och längre hunna skejtare. Nuori Espoo Skatecontainern är en pop-up ungdomslokal vars kärnfunktion är att stöda all slags aktiviteter i skateparker. Därtill innehåller containern samma funktioner som de traditionella ungdomslokalerna, såsom spel, pyssel och samvaro osv. Välkommen till skatecontainern!

Nuori Espoo Streetbasket 2023

Kom och tillbringa midsommarveckan med oss på Esbos populäraste basketplan! Hårda kamper om kungatronen på planen, tävlingar och massor av annat roligt att göra i takt med musiken. Det räcker att du själv tar dig till dessa tävlingar (och dina kompisar). Bollar och annat behövligt finns på plats. Nuori Espoo Streetbasket 19–22.6.2023 kl. 13:00–19:30 på olika planer varje dag. Vi ses på plan!

Nuori Espoo Sommarturné

Trevliga sysselsättningar under sommareftermiddagarna och -kvällarna! Nuori Espoo Sommarturnén, som startar för första gången i sommar, bjuder på roliga aktiviteter för ungdomar på olika håll i Esbo. Aktiviteterna är öppna, alla är hjärtligt välkomna! Tematiska och aktiva veckor utlovas på olika håll i Esbo. Delta efter behag, det kommer att finnas både aktiviteter och möjlighet till att bara avslappnat hänga i trevligt sällskap. Kolla tidtabellerna och var aktiviteterna håller hus.

StreetArt

Är du intresserad av graffitimålning, skejtning eller BMX-cykling? I sådana fall är detta en grej för dig! StreetArt-aktiviteterna är mobila och erbjuds under olika dagar i olika skateparker runt om i Esbo under perioden 12–22.6.2023. Man kan delta i aktiviteterna med låg tröskel utan tidigare erfarenhet. Behövlig utrustning för Streetart-aktiviteterna, måleriutrustning, BMX-cyklar, och skateboards kan lånas på plats. Det räcker att du kommer dit. Du kan naturligtvis också delta i aktiviteterna med din egen utrustning. Alla ungdomar som är intresserade av StreetArt-aktiviteterna är välkomna.

Husbilen Kerttu och paketbilen Keijo - Esbos mobila ungdomslokaler cirkulerar även på sommaren

Husbilen Kerttu innehåller allt som normalt finns i ungdomslokalerna, med undantag av biljardbordet. I Kerttu finns bland annat kök, ugn, kylskåp, soffa, TV, högtalare och spelkonsol samt brädspel. En grill ingår som standardutrustning. Även i Keijo finns det vanligtvis en grill, stolar, markis och en mängd olika utrustningar att låna, som sparkcyklar, skateboardar och hoverboards. I båda de mobila ungdomslokalerna finns det alltid kalla drycker tillgängliga. Och hej, man kan också föreslå parkeringsplats för Keijo eller Kerttu!

Ungdomarnas egna utrymme Pointti i Sellobibliotek är öppet även under sommaren!

Pointti är ungdomarnas egna utrymme i Sellobiblioteket i Alberga. Pointti erbjuder mångsidiga sommarsysslor under generösa öppettider. I Pointti finns plats för alla och alla ungdomar är välkomna dit. I pointti finns mycket roligt att göra och stämningen är avslappnad.

Nuori Espoo Mopedverkstad

Nuori Espoo mopedverkstad är en plats för ungdomar att reparera egna mopeder och motorcyklar samt en utmärkt plats att umgås med kompisar. Mopedverksamheten fungerar även under sommaren. Ett brett utbud av verktyg och utrustning finns tillgängliga i verkstaden och de kunniga ledarna kan vägleda ungdomarna att fixa sina egna mopeder och motorcyklar. Mopedverkstaden är avsedd för unga i åldern 15–23 år.

Poolfest i augusti!

Sommarens plaskigaste poolfest inbjuder 7-klassister–17-åringar att fira en fantastisk sommarkväll vid Alberga friluftsbad lördagen den 19 augusti 2023 kl. 17–22. Välkommen med på en avslappnad kväll med aktiviteter både på land och i poolerna! Naturligtvis är det disco på poolfesterna! Förutom discot kommer det att finnas olika aktiviteter på området, som till exempel en Wibit-bana, rodeotjur, paddelområde och olika tävlingar att delta i. Poolfesterna är gratis och rusmedelsfria. Välkommen med på en sommarkväll i augusti!