Lomatekemistä

Espoossa on koulujen loma-aikoina monenlaista tekemistä koko perheelle!

Kuva: Ari Karttunen

Kesä 2022

Tekemistä nuorille

Kivaa tekemistä kesällä! Täältä löydät Nuori Espoo kesäaktiviteetit. Tietoa Matinkylän skeittiparkilla päivystävästä skeittikontista sekä matkailuauto Kertun ja paku Patrikin kesäsuunnitelmista. Entä mitä StreetArt ja Mopokärrytoiminta pitävät sisällään? Nuorten oma tila Pointti Sellon kirjastossa on auki kesällä - satoi tai paistoi. Nuorten allasbileet elokuussa Leppävaaran maauimalassa kruunaa kesän! Tutustu tarkemmin kesäisiin lajeihin ja aktiviteetteihin.

 

Ilmoittaudu kesän 2022 toimintaan! Lisätietoja kesän toiminnasta päivitetään kevään aikana.

Kesä on hyvää aikaa kokeilla uusia liikuntalajeja!

Nuorille on tarjolla paljon kivoja lajikokeiluja Espoossa tämän kesän aikana. Voit opetella temppuja ja itseilmaisua pallon kanssa FS-futiskoulussa, harjoitella golfin alkeita Leppävaaran GoGolf Rangella tai kokeilla trampoliinivoimistelua ja cheerleadingia Kerassa. Vinkkejä frisbeegolfiin saat Juvanpuiston koulun pihalla Pohjois-Espoossa ja Seminan keppihevoskeskuksessa pääset tutustumaan mm. keppareiden estehyppyyn, kouluratsastukseen ja westerniin. Matinkylän tämän kesän uutuutena on BMX-pyöräilyä Matinkylän urheilupuistossa.

Harrastushaku.fi

Hakusanalla "ELkesä" löydät Espoo liikkuu -kesäliikuntaa.
Hakusanalla "NEkesä" Nuori Espoo -kesätoimintaa.
Selaa harrastuksia osoitteessa: Harrastushaku.fi

Lasten kulttuurikeskus Auroran kesäohjelma

Auroran kesäpihalla riittää tekemistä koko kesäksi! Luvassa on taidetyöpajoja, sirkus- ja teatteriesityksiä sekä vauvojen värikylpyjä. Katso koko kesäohjelma Auroran sivuilta.

Kirjastoissa puuhaa koko kesäksi

 • Askarrellaan kesä! – Askartelukerho Sellon kirjastossa kesätorstaisin
  Askartelukerho on tarkoitettu ensisijaisesti koululaisille, mutta alle kouluikäiset lapset voivat osallistua kerhoon yhdessä vanhemman kanssa. Lisätietoa askartelukerhosta Helmet.fi:ssä.
 • Zine-pajat Sellon kirjastossa 13.–15.6.
  10-16-vuotiaille suunnattu työpajakokonaisuus, jossa jokainen saa tehdä oman ympäristöaiheisen zinen eli pienlehden. Lisätietoa työpajasta Helmet.fi:ssä.
 • Kuvispaja nuorille Lippulaivan kirjastossa 6.6.–10.6.
  Pajassa kuka tahansa nuori voi suunnitella ja toteuttaa seinään oman avatar-hahmonsa Espoon kuvataidekoulun opettajan ohjaamana. Lisätietoa kuvispajasta Helmet.fi:ssä.
 • Entressen kirjaston päiväleiri alakoululaisille 7.–9.6.
  Kivaa tekemistä Entressen kirjaston Jukeboksissa! Lisätietoa päiväleiristä

Maksuttomia ja ikärajattomia esityksiä Kulttuurikeskuksen Amfilla

Espoon kulttuurikeskus kutsuu nauttimaan kesästä kulttuuritapahtumien merkeissä ulkoilmanäyttämö Amfille. Kesä-elokuun aikana Amfilla nähdään runsaasti konsertteja, tanssia ja esittävää taidetta. Kulttuurikeskuksen tapahtumakalenteri

Seikkaile WeeGeellä

Tutustu Näyttelykeskus WeeGeen museoihin Seikkaile WeeGeellä! -lasten museoseikkailun kanssa. Tehtävä on saatavilla suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi ja se jaetaan näyttelykeskuksen aulassa lapsivieraille. Näyttelykeskus WeeGeen museoihin ja Futuroon on aina vapaa pääsy alle 18-vuotiaille.