KULPS-biblioteksstigen

Biblioteksstigen bjuder på bokprat och -tips, högläsning, informationssökning, verkstäder och författarbesök. I år ordnar vi program på biblioteket, i skolan eller på distans!

För förskolan

Boka in er på programmet med den här blanketten(extern länk)(extern länk). Ni kan även gärna skriva ut vår KULPS!-broschyr för förskolan.(extern länk)

Letar du efter programmet för daghemsgrupper? Våra tjänster för daghemsgrupper hittar du via denna länk.

För lågstadiet

Boka in er på programmet med den här blanketten(extern länk)(extern länk). Alla program är beräknade att räcka en lektion, dvs. 45 minuter, om inte annat anges. Ni kan även gärna skriva ut vår KULPS!-broschyr för åk 1-6(extern länk).

För högstadiet

Boka in er på programmet med den här blanketten(extern länk). Alla program är beräknade att räcka en lektion om inte annat anges. Programmen är även möjliga att utföra på distans eller i skolan, ifall ett besök på biblioteket inte är möjligt. Ni kan även gärna skriva ut vår KULPS!-broschyr för åk 7-9(extern länk).

För gymnasiet

Boka in er på programmet med den här blanketten (extern länk).(extern länk) Alla program är beräknade att räcka en lektion om inte annat anges. Programmen är även möjliga att utföra på distans eller i skolan, ifall ett besök på biblioteket inte är möjligt.  

KULPS!-författarbesök

Under hösten 2023 kommer vi att ordna författarbesök på tre av våra bibliotek. Höstens författarbesök är riktade till elever i åk 3–4, åk 5–6 och högstadiet.

För åk 3–4: onsdagen den 22.11 Annika Sandelin(extern länk) på Sellobiblioteket

För åk 5–6: onsdagen den 8.11 Eva Frantz(extern länk) på Lippulaivabiblioteket

För högstadiet: onsdagen den 1.11.2023 Julia Wickholm(extern länk) på Iso Omena biblioteket

Det ordnas två författarbesök under samma dag. Det första författarbesöket börjar kl. 9.00 och det andra kl. 10.15. Det ryms 4 klasser på varje besök. Boka in din klass på den tid som passar er via denna länk (extern länk)(extern länk). Först till kvarn gäller!

Virtuella bokprat och specialprogram

I vår bjuder vi på virtuella bokprat som ni kan följa med och delta i från ert eget klassrum. Bokpraten bandas in i förväg, så ni kan titta på dem då det passar er.

Virtuella bokprat med tema: vinterläsning för åk 1–2, åk 3–4, åk 5–6 och åk 7–9

I december skickar vi ut ett förhandsinspelat bokprat med härliga lästips för vinterns mörka månader. Vi bokpratar om tunna och tjocka böcker perfekta att sluka på jul- och sportlovet och där emellan. Anmäl er klass via den här blanketten (extern länk)(extern länk) så får ni länken till bokpratet och en lista över böckerna vi tipsar om. Ni kan anmäla er när som helst under höstterminen.

Ni kan även beställa länken till våra virtuella bokprat med tema Vänner, trubbel och lite kärlek för åk 1–3 och Halloween för åk 4–6 och 7–9, som spelades in hösten 2022. Obs! Kontrollera att dina elever inte redan sett det. Anmäl er klass via blanketten (extern länk)(extern länk) för att motta länken till bokpratet och en lista över böckerna vi tipsar om.

Bokprat i olika genrer för åk 2 & 3

Det är lika bra att läsa mångsidigt som att äta mångsidigt! Vi ger tips på en bok ur genrerna spänning, sagor & fantasy, realistiska berättelser, serier, dikter och fakta för respektive årskurs.

De här bokpraten hör till konceptet Bokcirkelpaket som du kan läsa mera om under programmet för åk 2 respektive åk 3. Länken till bokpratet ges till de klasser som beställer paketet.