KULPS-biblioteksstigen

Biblioteksstigen bjuder på bokprat och -tips, högläsning, informationssökning, verkstäder och författarbesök. I år ordnar vi program på biblioteket, i skolan eller på distans!

För förskolan

Boka in er på programmet med den här blanketten(extern länk). Ni kan även gärna skriva ut vår KULPS!-broschyr för förskolan.(extern länk)

För lågstadiet

Boka in er på programmet med den här blanketten(extern länk). Alla program är beräknade att räcka en lektion, dvs. 45 minuter, om inte annat anges. Ni kan även gärna skriva ut vår  KULPS!-broschyr för åk 1-6(extern länk).

För högstadiet

Boka in er på programmet med den här blanketten(extern länk). Alla program är beräknade att räcka en lektion om inte annat anges. Programmen är även möjliga att utföra på distans eller i skolan, ifall ett besök på biblioteket inte är möjligt. Ni kan även gärna skriva ut vår KULPS!-broschyr för åk 7-9.(extern länk)

KULPS!-författarbesök

Under läsåret 2022–2023 erbjuder vi er möjligheten att boka in ett författarbesök för er klass på ert närbibliotek eller vid behov på distans. Bekanta er med de författare vi erbjuder er årskurs här,(extern länk) och anmäl er klass tillsammans med önskemål om datum via blanketten (extern länk)här.

Vid möjlighet får ni gärna samla flera klasser från er skola på samma besök, eller så bjuder vi på biblioteket eventuellt in klasser från närliggande skolor i mån av möjlighet. Författarbesöken bokas in enligt först till kvarn, men vi försöker också ta i beaktande vilka skolor och klasser som deltagit i förra läsårets författarbesök.

Virtuella bokprat och specialprogram

I vår bjuder vi på virtuella bokprat som ni kan följa med och delta i från ert eget klassrum. Bokpraten bandas in i förväg, så ni kan titta på dem då det passar er.

Virtuella bokprat med tema: sommarläsning för åk 1-3, åk 4-6 och åk 7-9

I maj skickar vi ut ett inspelat bokprat med härliga lästips inför sommarlovet! Vi bokpratar om tunna och tjocka böcker med sommarkänsla. Anmäl er klass via blanketten (extern länk)för att motta länken till bokpratet och en lista över böckerna vi tipsar om. Ni kan anmäla er när som helst under vårterminen.

Ni kan även beställa länken till förra höstens virtuella bokprat. För åk 1-3 är det: Vänner, trubbel och lite kärlek. För åk 4-6 och åk 7-9 är det lagom läskiga boktips för Halloween. Anmäl er klass via blanketten (extern länk)för att motta länken till bokpratet och en lista över böckerna vi tipsar om.

Workshop om samtycke för åk 9

I denna verkstad ingår en presentation där eleverna får diskutera olika frågeställningar i grupp. Ämnen som behandlas är bland annat sex, lagstiftning kring våldtäkt och hur vi kan lära oss samtycke. Workshopen avslutas med ett bokprat med passande böcker på temat. En informativ verkstad med ett aktuellt ämne riktad specifikt till årskurs 9.

Mer information om anmälning kommer i januari.

Bokprat i olika genrer för åk 2 & 3

Det är lika bra att läsa mångsidigt som att äta mångsidigt! Vi ger tips på en bok ur genrerna spänning, sagor & fantasy, realistiska berättelser, serier, dikter och fakta för respektive årskurs.

De här bokpraten hör till konceptet Bokcirkelpaket som du kan läsa mera om under programmet för åk 2 respektive åk 3. Länken till bokpratet ges till de klasser som beställer paketet.