KULPS-biblioteksstigen

Biblioteksstigen bjuder på bokprat och -tips, högläsning, bokbio, informationssökning, verkstäder och författarbesök. I år ordnar vi program på biblioteket, i skolan eller på distans!

För förskolan

Välkommen till bibbban med din förskolegrupp! Vi ordnar sagostunder och bokbio för din grupp på biblioteket, utomhus eller på distans. Du kan också beställa en bokkasse som gruppen får avhämta på biblioteket.

Boka in din grupp på den här blanketten(extern länk) minst två veckor i förväg.

I Biblioteksstigen för förskolan. Ej tillgänglighetsanpasssad.pdf(extern länk) hittar du en sammanfattning av vårt program för förskolegrupper. Skriv gärna ut programmet och dela det med dina kolleger.

Biblioteksstigen för förskolan

För lågstadiet

Boka in er på programmet med den här blanketten(extern länk). Alla program är beräknade att räcka en lektion, dvs. 45 minuter, om inte annat anges. Ni kan även gärna skriva ut vår  KULPS!-broschyr för åk 1-6(extern länk).

För högstadiet

Boka in er på programmet med den här blanketten(extern länk). Alla program är beräknade att räcka en lektion om inte annat anges. Programmen är även möjliga att utföra på distans eller i skolan, ifall ett besök på biblioteket inte är möjligt. Ni kan även gärna skriva ut vår KULPS!-broschyr för åk 7-9(extern länk).

KULPS!-författarbesök (åk 2–9)

Under höstterminen bjuder vi alla elever i åk 2-7 på virtuella författarbesök i samarbete med Läscentrum. Tvåorna och treorna får träffa Malin Klingenberg i oktober, fyrorna och femmorna får träffa Karin Erlandsson under Nordiska litteraturveckan och sexorna och sjuorna får träffa Eva Frantz inför advent enligt den här tidtabellen:

tisdagen den 5 oktober kl. 9.15-10 och 10.15-11 Malin Klingenberg för åk 2 & 3 Obs! Besöket kl. 9.15-10 är fullsatt, men platser finns till besöket kl. 10.15-11

torsdagen den 18 november kl. 9-9.45 och 10-10.45 Karin Erlandsson för åk 4 & 5

tisdagen den 23 november kl. 9.15-10 och 10.15-11 Eva Frantz för åk 6 & 7 (också åk 8-9 kan anmäla sitt intresse för besöket med Eva Frantz)

Vi ordnar alltså två besök per förmiddag med plats för 300 elever/gång. Anmäl din klass senast två veckor innan besöket på denna blankett(extern länk).

Vi skickar information om hur författarbesöken går till i praktiken och hur det kan löna sig att förbereda sig till alla som anmält sig.

 

 

Boka bibbabussen till skolan! (åk 1-6)

Vill ni ha besök av bokbussen Helmi till skolan? Då kan ni:

- reservera böcker som t.ex. ingått i ett bokprat

- låna böcker

- returnera material

- få ettornas bokgåva

Bokbussen Helmi gör besök till skolor på måndagar och fredagar. Gör en bokning på den här webropolblanketten(extern länk) minst två veckor i förväg. Ge åtminstone två förslag på datum. Tala med dina kolleger om vilka klasser som vill besöka bussen och gör gärna en gemensam tidtabell. Det är bra att reservera 30 min. per klass för ett besök. Skriv gärna in också om ni har önskemål om vad för litteratur ni önskar er.

Obs! De skolor som får besök av Helmi månatligen kan inte använda denna tjänst.

Virtuella bokprat och evenemang

I år bjuder vi på virtuella bokprat och evenemang som ni kan följa med och delta i från ert egna klassrum. Anmäl er till bokpraten senast en vecka i förväg så får ni länken och kan ställa frågor eller kommentera bokpraten live. En del av bokpraten spelas in och går att titta på efteråt på vår maskot Bibbakurres youtubekanal(extern länk).

Hurra för årets ettor! 29.9 kl. 10.15

Vi firar årets förstaklassare med en videohälsning till ettorna från författaren till årets nybörjarbok. Ettorna får också hälsa på de svenska bibliotekspedagogerna i Esbo! Programmet sänds på Google Meet och räcker ca 15 min. Anmäl er på den här blanketten(extern länk). Författarens videohälsning går att titta på via Bibbakurres youtubekanal(extern länk) också efter evenemanget.

Bokprat i olika genrer för åk 2 & 3

Det är lika bra att läsa mångsidigt som att äta mångsidigt! Vi ger tips på en bok ur genrerna spänning, sagor & fantasy, realistiska berättelser, serier, dikter och fakta för respektive årskurs.

De här bokpraten hör till konceptet Bokcirkelpaket som du kan läsa mera om under programmet för åk 2 respektive åk 3. Länken till bokpratet ges till de klasser som beställer paketet.

Kusliga lästips inför Halloween

I oktober bjuder vi på läskiga boktips inför Halloween! Vi bokpratar om mysrysare, spännande och skrämmande böcker och ni får delta i bokpratet via Google Meet. Anmäl klassen på den här blanktten(extern länk) senast en vecka i förväg!

Onsdagen den 6 oktober kl. 10.15 bokpratar vi för åk 4-6

Torsdagen den 14 oktober kl. 10.15 bokpratar vi för åk 1-3