KULPS-biblioteksstigen

Biblioteksstigen bjuder på bokprat och -tips, högläsning, bokbio, informationssökning, verkstäder och författarbesök. I år ordnar vi program på biblioteket, i skolan eller på distans!

Biblioteksstigen för förskolan

För lågstadiet

Boka in er på programmet med den här blanketten. Alla program är beräknade att räcka en lektion, dvs. 45 minuter, om inte annat anges. Ni kan även gärna skriva ut vår  KULPS!-broschyr för åk 1-6.

För högstadiet

Boka in er på programmet med den här blanketten. Alla program är beräknade att räcka en lektion om inte annat anges. Programmen är även möjliga att utföra på distans eller i skolan, ifall ett besök på biblioteket inte är möjligt. Ni kan även gärna skriva ut vår KULPS!-broschyr för åk 7-9.

KULPS!-författarbesök

Under vårterminen bjuder vi elever i åk 3-5 och åk 7-9 på virtuella författarbesök i samarbete med Läscentrum enligt den här tidtabellen:

tisdagen den 8 mars kl. 9-9.45 och 10-10.45 Jenny Lucander för elever i åk 3-5

tisdagen den 5 april kl. 9-9.45 och 10-10.45 Sebastian Nyberg för åk 7-9

Vi ordnar alltså två besök per förmiddag med plats för 300 elever/gång. Anmäl din klass till någondera besöket senast två veckor i förväg på denna blankett. Observera att först till kvarn gäller.

Vi skickar information om hur författarbesöken går till i praktiken och hur det kan löna sig att förbereda sig till alla som anmält sig.

Virtuella bokprat och evenemang

I år bjuder vi på virtuella bokprat och evenemang som ni kan följa med och delta i från ert egna klassrum. Anmäl er till bokpraten senast en vecka i förväg så får ni länken skickad åt er per e-post. En del av bokpraten spelas in och går att titta på efteråt på vår maskot Bibbakurres youtubekanal.

Virtuella bokprat med tema: vänner & vardag för åk 1-6

Vi bokpratar om tunna och tjocka böcker om vänskap, familj och vardag. Ni får följa med bokpratet via YouTube. Anmäl klassen senast en vecka innan på den här blanketten så får ni länken till bokpratet. 

Onsdagen den 2 mars kl. 10.15 bokpratar vi för åk 4-6

Onsdagen den 4 maj kl. 10.15 bokpratar vi för åk 1-3

Virtuellt sommarbokprat för åk 7-9 onsdagen den 25.5 kl. 10.15

I maj bjuder vi på härliga lästips inför sommarlovet! Vi bokpratar om tunna och tjocka böcker med sommarkänsla. Ni får följa med bokpratet via YouTube. Anmäl klassen senast 17.5 på den här blanketten så får ni länken till bokpratet. 

Bokprat i olika genrer för åk 2 & 3

Det är lika bra att läsa mångsidigt som att äta mångsidigt! Vi ger tips på en bok ur genrerna spänning, sagor & fantasy, realistiska berättelser, serier, dikter och fakta för respektive årskurs.

De här bokpraten hör till konceptet Bokcirkelpaket som du kan läsa mera om under programmet för åk 2 respektive åk 3. Länken till bokpratet ges till de klasser som beställer paketet.