Scandinavian Music Group

Scandinavian Music Group

Tid

15.10.2022 klo 16.00–17.00

Plats

Sellosalen

Musikantplatsen 1 A, 02600 Esbo

Se plats på kartan(extern länk)

Organisatör

Sellosalen

Pris

  • 28 € + bokningsavgift (från 1,50 €), lippu.fi

Köp biljett(extern länk)

Älskade Scandinavian Music Group har tagit lyssnarna med storm med sitt originella sound i redan tjugo år. I augusti släpper bandet sitt nionde studioalbum och inleder i samband med detta sin 20-årsjubilaumsturné.

SMG har under bandets långa karriär gått från sval gitarrock till folksånger och vidare till elegant konstpop. Bandet har haft till vana att utmana sig självt genom att då och då frigöra sig från invanda mönster. Kärnan av musiken har dock alltid utgjorts av gitarristen Joel Melasniemis melodier och solisten Terhi Kokkonens texter, som lyssnaren inte kan ta miste på.

Det nionde albumet som kommer på hösten är den sista delen i bandets albumtrilogi. Trilogins två första delar är plattorna Terminal 2 (2014) och Baabel (2015).

Som smakprov från skivan släpptes den 25 mars singeln Clemensia, som enligt upphovsmännen kan vara en av Scandinavian Music Groups märkligaste låtar. Samtidigt är detta också en mycket speciell låt för bandet. Det är en hyllningshymn till kärlek, nåd och förlåtelse.

På bandets livespelningar medverkar sju medlemmar:

Terhi Kokkonen, sång
Pauliina Kokkonen, sång
Joel Melasniemi, gitarr och keyboard
Antti Lehtinen, trummor
Miikka Paatelainen, gitarr och pedal steel
Oskari Halsti, bas
Miika Pylkkänen, keyboard

Längd 1 h

Evenemang på sociala medier

  • Alberga
  • musik
  • kulturevenemang