Allt och inget – Arkitekterna Kaija + Heikki Siren

Kaija ja Heikki Siren työskentelemässä toimistollaan. Heikki on kyljellään ikkunalaudalla, Kaija piirtää.

Tid

23.10.2020 klo 08.00 – 9.1.2022 klo 15.00

Plats

KAMU Esbo stadsmuseum

Flitarvägen 5, 02100 Esbo

Se plats på kartan(extern länk)

Organisatör

KAMU Esbo stadsmuseum

Pris

  • 10 € Nedsatt inträdesavgift
  • 12 € En gemensam biljett till museerna i Utställningscentret WeeGee

Köp biljett(extern länk)

Allt och inget – Arkitekterna Kaija + Heikki Siren är den första i sitt slag i Finland, som ur ett brett perspektiv berättar om arkitektparets produktion.

KAMU Esbo stadsmuseums utställning presenterar arkitekternas produktion från 1950-1960 -talet speciellt genom objekt i Esbo: Otnäs kapell, som är känt både nationellt och internationellt, finns med, liksom även trädgårdsstaden Hagalunds experimentella radhus, för att inte glömma skolorna. Den enkla skönheten, som är speciell för paret Sirens verk, fick en italiensk operasångare att utropa: Tutto e niente! Här finns ju allt och inget!

Stötestenarna i paret Sirens arkitektur var byggnadernas förhållande till den omgivande miljön, liksom även de för byggnaderna ändamålsenliga strukturerna och de högklassiga materialen. Dessa teman genomsyrar utställningen. Utställningen innehåller ett brett bildmaterial, miniatyrmodeller samt interaktiva stationer. Virtuell verklighet, en 360-graders video och dronebild ger nya synvinklar på vardagsarkitekturen. Vi har inte heller glömt bort dem som bor i husen! Utställningen är menad för dem som är intresserade av högklassig design. Du behöver inte vara bekant med finsk arkitektur från förut för att kunna ta till sig innehållet i utställningen. Vi hoppas att du efter besöket ser på den byggda miljön runt omkring dig på ett nytt sätt!

  • Hagalund
  • kulturevenemang
  • museer
  • utställningar