Kaikki ja ei mitään – Arkkitehdit Kaija + Heikki Siren

Kaija ja Heikki Siren työskentelemässä toimistollaan. Heikki on kyljellään ikkunalaudalla, Kaija piirtää.

Aika

23.10.2020 klo 08.00 – 9.1.2022 klo 15.00

Paikka

KAMU Espoon kaupunginmuseo

Ahertajantie 5, 02100 Espoo

Katso sijainti kartalla(ulkoinen linkki)

Järjestäjä

KAMU Espoon kaupunginmuseo

Hinta

  • 10 € Alennettu pääsymaksu
  • 12 € Näyttelykeskus WeeGeen yhteislippu

Osta lippu(ulkoinen linkki)

Kaikki ja ei mitään – Arkkitehdit Kaija + Heikki Siren on ensimmäinen Sirenien arkkitehtuuria kattavasti esittelevä näyttely Suomessa.

KAMU Espoon kaupunginmuseon näyttely esittelee arkkitehtien 1950- ja 60-luvun suunnittelua erityisesti espoolaisten kohteiden kautta: esillä ovat näyttävästi niin kansainvälisesti tunnustettu Otaniemen kappeli kuin Tapiolan puutarhakaupungin kokeelliset rivitalotkin, kouluja unohtamatta. Sireneille tyypillinen suunnittelun yksinkertainen kauneus sai italialaisen säveltäjän Luigi Nonon huudahtamaan: Tutto e niente! Tässähän on kaikki ja ei mitään!

Sirenien arkkitehtuurin kulmakiviä olivat rakennusten suhde ympäristöönsä sekä rakennuksen käyttötarkoitukselle parhaiten sopivat rakenteet ja korkeatasoiset materiaalit. Näiden teemojen kautta tutustutaan suomalaiseen moderniin arkkitehtuuriin laajan kuvamateriaalin, pienoismallien kuin oman toiminnankin avulla. Lisätty todellisuus, 360-asteinen video ja dronekuva tuovat arjen arkkitehtuuriin uutta näkökulmaa. Rakennusten käyttäjiäkään ei ole unohdettu! Näyttely on suunnattu kaikille hyvästä suunnittelusta kiinnostuneille. Aiheeseen tutustuakseen ei tarvitse tuntea arkkitehtuuria entuudestaan. Näyttelystä tullessaan katsoo rakennettua ympäristöä uusin silmin!

Tutustu näyttelyyn video-opastusten avulla KAMUn Youtube-kanavalla.

  • Tapiola
  • kulttuuritapahtumat
  • museot
  • näyttelyt